Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Caci
Alfist
Alfist

Potrebna bo še kakšna druga vožnja, zaradi tega, ker prva lastovka še ne prenese pomladi. Jaz sem imel 159 jtd 150 km in je bil motor precej dober vozil BMW 3 2014 letnik 180 km ja boljši ampak tudi razočaran nad 180 km. Vozil tudi mb 220 CDI 170 km kateri me pa je najmanj navdušil tudi avto kot vožnja c klasa 2013 letnik. Različni ljudje različna mnenja. A si mogoče pomislil, da je alfa giulia tako dobro narejena v celoti odlična zvočna izolacija, da se dejansko ne čuti 180 km, ker jih jaz na BMW tudi nisem. Lp
Caci
Alfist
Alfist

Ti vijaki so pri vseh enako narejeni in nič ne manjka.
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Ma pri občutku je precej pomembno kako je nastavljena turbina. Nekateri starješi dizli imajo tak spool da imaš obuček da se novejši z več moči slabše premakne. Dejansko pa gre bolje. :wink: Meni je takšno postopno pridobivanje moči ljubše recimo.

Sicer pa zelo dober opis =D>
Caci
Alfist
Alfist

Za mene so najpomembnejša vozne lastnosti in varnost pri avtu alfa giulia je pa pri tem top. Končna izdelava mi je na tretjem mestu in pri tem avtu je minimalno slabša kot pri švabih ali celo sploh ni slabša. Primerjati z udobjem s 166 ne vem kateri 166 si ti vozil ampak ta primerjava je smešna sploh, če je razlika v letnici več kot 15 let. Za vse ki ne veste notranjost alfe giulie in Audija a4 dela ista francoska firma. Zdaj ne vem kateri letnik imaš mercedesa c klaso ampak meni mercedes ne pomeni nič sem jih kar nekaj vozil pa lahko samo rečem totalno razočaranje na vseh področjih. Določene klase po starosti nad 7 let razpadajo pokvarljivost med top 5 pa cena tako pada da tek kap. Mercedes e klasa 2015 letnik nov 52000 eur , znanec kupil letos v mesecu junij cena 35000 eur . To je moje osebno mnenje sam ne mercedesa dvigovati v nebo, ker giulia je boljša kot nova c klasa.
Altmann

@Caci, nikar se razburjati :mrgreen:

Ravno zato sem napisal
TopFlink napisal/-a: ...vse kar pisem je zgolj subjektivno mnenje, ki velja konkretno temu avtu. Vem, da bom pisal marsikomu Bogokletno, a to je TA Giulia skozi moje oci.... [-X
in te nic ne silim verjeti ali upostevati mojemu pisanju.
Caci napisal/-a:...Končna izdelava mi je na tretjem mestu...
Vidis, v mojih letih clovek malce drugace razmislja, kako in za kaj bo potrosil svoj denar :D

Vem, da je videov Giulie kot trave na netu, pa naj bo se en vec
https://www.youtube.com/watch?v=hrNvmVV ... e=youtu.be
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Zanimivo mi je kaj dela psiha. Ljudje pri Alfah enostavno IŠČEJO napake, medtem ko pri trojici je ravno obratno, iščejo pozitivne lastnosti in jih poveličujejo. :lol:
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Kakorkoli že, je pa vsaj prvi tle gor ki je celo vozil ta avto in ne govori nekaj na suho kot vsi mi ostali. Hvala za prispevek, lepo si se potrudil (subjektivnost pa normalno da se razume) :D
Caci
Alfist
Alfist

Ja saj tisti kar je on videl sem jaz tudi videl brez vožnje za vožnjo je pa napisal da je top.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Nad ročnim menjalnikom se zmrdujejo tudi novinarji....
Najbrž bo potem avtomatski boljša opcija, ali pač....?
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

Z avtomatikom še ni špere.
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

itak rajši avtomatik z tistimi aluminajstimi ročkami ob volanu. :D zgleda čist hudo.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Grilzz napisal/-a:Z avtomatikom še ni špere.
Je (vsaj v nemškem konfiguratorju), ampak s temi 180 ali pa 200 konji, tudi če je nima... močnejše verzije pa so zaenkrat napovedane samo s Q4 pogonom, tako da se kot kaže ne bo dalo dobiti Giulio z več kot 200 konji in zadnjim pogonom (razen Quadrifoglio seveda), kar je res butasto - mogoče si pri FLju premislijo. Pa pustimo razni tuning motorja in podobno...

2.0 s 350 konji, zadnjim pogonom in špero bi bil lih prava stvar... res pa da se nov Q4 večino časa (domenvam, da je enak kot v Maseratijih) obnaša kot zadnji pogon in v res večjih primerih zdrsa aktivira še sprednji par.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Altmann

Glede Sperre tako pise v Preisliste
Slika
ima @lizard kar prav izgleda.

Kot sem ze omenil, konec septembra dobijo tudi Benzinsko varianto in imam ze dogovorjeno testno voznjo
Dejch napisal/-a:Zanimivo mi je kaj dela psiha. Ljudje pri Alfah enostavno IŠČEJO napake, medtem ko pri trojici je ravno obratno, iščejo pozitivne lastnosti in jih poveličujejo. :lol:
Ce to name leti, te naj potolazim, da je moja psiha cisto v redu. NE iscem napak, vendar mi one bodejo v oci in ce je polen forum nekih (mojemu misljenju nepotrebnih) primerjav z "sveto trojico" sem se jaz uporabil te vsporednice.

Razcistimo enkrat za vselej;
Kaj si osebno mislim o Mercedesih, BayerischeMistWagen-ih, HolzwagenGroup (namenoma ne uporabljam besede Audi ali VW), vedo tisti, ki me poznajo.
Racionalno gledano, so tehnolosko in kvaliteno mogoce res vecinoma marsikje boljsi, a kot celota avtomobila, vsi skupaj niso za eno slabo Alfo :mrgreen: (seveda, to je zopet popolnoma subjektivna ocena :lol: ).

se par fotk
Slika

Takega kaosa kablovja pac nisem vajen v novih avtih :?
Slika
Slika

Slika
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

TopFlink: Sicer vse prej kot maram dizle, niti nimam nekih izkušenj z njimi, ampak se mi tvoja izjava o neživahnosti zdi malo čudna. Tako po tovarniških podatkih, kot po videih pospeševanja na YT je Giulia hitrejša od podobno močne konkurence. Ob vsem tem pa sem na kakšnih testih oz. videih prebral/slišal, da se motor obnaša do neke mere bolj "bencinsko" kot dizelsko, kar je vsaj za moj okus lahko samo plus, čeprav nikoli ne bom vozil dizelske Alfe... Je možno da si ravno to lastnost interpretiral kot "slabšo živahnost" motorja?

Lahko pa seveda da si mislil odzivnost pedala za plin, ampak težko verjamem da bi konkurenca kar iznenada naredila na tem področju velik preskok napram Fiatu, ki že vrsto let dela dizle ki so tehnološko v vrhu.

Kar se pa udobnosti sedežev tiče, pa le ti v Giulii nikoli ne bodo na ravni 166ke, saj je slednja pozicionirana klaso više. Na žalost je to udobje v 166ki uničeno z butasto pozicijo za volanom, kjer je volan predaleč, pedala preblizu in sedež previsoko - iz tega stališča je Giulia 10krat bolj udobna.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Altmann

Potem sva ze dva, ki ne marava Dieselov.
Doma imam tako Benzinarje, kot Diesela in so vsi po vrsti tisji. Ne vem, mogoce sem imel prevelika pricakovanja glede na vse informacije, katere si tudi ti omenil. Sicer, dalec od tega, da bi bil slab motor. A glede na zadnjo serijo MB Diesel motorjev, mi je deloval nekako, hmmmm.... nic pretresljivega. Se en Diesel vec. Bavarce sem premalo vozil, da bi dal neko objektivno oceno, a po cisto grobih vtisih tam tam nekje.
Moja najvecja zamera gre dejansko najvec glasnosti, prenosu vibracij oz. nemirnosti motorja (Salthebel trese ves cas, kot bi potres pojedel) in zvoku, za kateraga je nartadrazja pripomnila en dober stavek. V Slovenscini nekako takole;
"Slisati je, kot bi bil ta motor nekaj bolan" :lol: .
Dopuscam moznost, da sem imel smolo z tem avtom. Tudi to se zgodi.
Dopuscam pa tudi moznost, sicer je to zgolj moja spekulacija, da motor se ni do popolnosti optimaliziran. V Bosch-u imajo sedaj sedem Giulij, s katerimi se se vedno trudijo z nastavitvami motorja, kar nisem videl pri nobenem drugem modelu po zacetku serijske proizvodnje. (Resnici na ljubo, po Holzwagnovi aferi je v Boschu bilo nekaj casa obsedeno stanje. Delegacije podjetij so si dobesedno podajale kljuko vrat). Mogoce sem tudi prevec pod vtisom tega.
Zato sem tudi napisal, da je to zgolj moje opazanje, kako se je konkretni avto obnesel na testni voznji.

Sem se pa trudil opisati cim bolj objektivno iz stalisca voznika med voznjo avta.
Resnicno bom vesel tudi kaksnega drugega komentarja in ocene.

p.s.
Kar se pa udobnosti sedežev tiče, pa le ti v Giulii nikoli ne bodo na ravni 166ke, saj je slednja pozicionirana klaso više. Na žalost je to udobje v 166ki uničeno z butasto pozicijo za volanom, kjer je volan predaleč, pedala preblizu in sedež previsoko - iz tega stališča je Giulia 10krat bolj udobna

Katero 166-ko si pa ti vozil? Moja je popolno nasprotje tvojemu opisu. (hec,hec)
V bistvi se zopet potrjuje, kako so nam razlicni okusi in merila udobnosti. Mojumu okusu se udobnosti 166-ke pribliza kvecemj S-Klasse :lol:
Zaklenjeno
  • Informacija