Zadnje novice

Tempomat: naknadna vgradnja - AR 159 / Brera / Spider

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Tempomat 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a budwaiser » Po Avg 08, 2016 8:36 am

alfa tempomat.jpg
alfa tempomat.jpg (82.65 KiB) Videno 5677 krat

konektor.jpg
konektor.jpg (49.69 KiB) Videno 5677 krat

Pozdravljeni.

Prosil bi za pomoč :?
Svojo ljubico alfo 159 bi želel nadgraditi s tempomatom :D Na sliki sta 2 kompleta, eden ima še dodatno funkcijo pri lučeh :?
Predvidevam da lahko samo odmontiram ročko za tempomat in montiram na svoj obstoječi sistem? Na sliki je tudi prosti konektor iz moje ljubice za katerega predvidevam da čaka priklop tempomata :)
Obenem me pa zanima čemu služi funkcija z oznako "A" na ročki za luči, moja trenutno nima tega in če naročim ta komplet z "A" funkcijo, ali bo ta ročka uporabna tudi na moji alfici?

Aja pa če slučajno kdo prodaja ročko za tempomat in spodnjo plastiko v črni barvi sem kandidat za nakup :)
budwaiser
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 159 / 2.0 jtdm / 136 KM
 
Prispevkov: 56
Pridružen: To Jun 21, 2016 11:09 am

Re: tempomat alfa romeo 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Po Avg 08, 2016 8:48 am

"A" je za avtomatske luči... nima veze s tempomatom.
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Something else
 
Prispevkov: 9598
Pridružen: Če Jul 12, 2007 5:17 pm

Re: tempomat alfa romeo 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a budwaiser » Po Avg 08, 2016 8:59 am

TribesMan napisal/-a:"A" je za avtomatske luči... nima veze s tempomatom.



Pa je ta ročka z avtomatski lučmi uporabna tudi na moji alfi, glede na to, da tega nimam sedaj? Gre to samo za funkcijo, da se luči same vklopijo ob manjši svetlobi oziroma temi (če je to, pol predvidevam da je neuporabna funkcija za naše kraje, kjer je obvezno uporaba luči?)

Ročko za tempomat pa lahko odmontiram in nato montiram na svoj že obstoječi sistem? Po montaži je pa najverjetneje potreben še obisk pri Tribesu :wink:
budwaiser
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 159 / 2.0 jtdm / 136 KM
 
Prispevkov: 56
Pridružen: To Jun 21, 2016 11:09 am

Re: tempomat alfa romeo 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Po Avg 08, 2016 9:51 am

Za luči nevem...

Tempomat pa zmontiraš, potem pa narediš aktivacijo lučke tempomata in proxy alignment v MultiECUScanu...

Seveda, če ima avto narejeno napeljavo do motornega računalnika... :D
Za eno 136HP mašino vem da ni imela napeljave...
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Something else
 
Prispevkov: 9598
Pridružen: Če Jul 12, 2007 5:17 pm

Re: tempomat alfa romeo 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a budwaiser » Po Avg 08, 2016 10:15 am

TribesMan napisal/-a:Za luči nevem...

Tempomat pa zmontiraš, potem pa narediš aktivacijo lučke tempomata in proxy alignment v MultiECUScanu...

Seveda, če ima avto narejeno napeljavo do motornega računalnika... :D
Za eno 136HP mašino vem da ni imela napeljave...


Tempomat zmontiram in nato tebe prosim da urediš še aktivacijo in ostale napisane težko izgovorljive besede :wink:
A je možno da ima že pripravljen konektor za tempomat, napeljave pa ne? :(
To je slikca mojega konektorja
konektor.jpg
konektor.jpg (49.69 KiB) Videno 5649 krat
budwaiser
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 159 / 2.0 jtdm / 136 KM
 
Prispevkov: 56
Pridružen: To Jun 21, 2016 11:09 am

Re: tempomat alfa romeo 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Po Avg 08, 2016 10:22 am

Da možno je... Problem je ker ta kabel pri volanu gre samo do enega vozlišča v armaturki. Potem pa mora biti narejen še drugi del napeljave ki gre od tega vozlišča do motornega računalnika.
Večinoma je problem da manjka ta drugi del napeljave. Ampak itak nimaš kaj... probaš priklopit, pogledaš če motorni računalnik dobi signale od ročke, in to je to...
Če ne dobi, pa razmišljaš kako boš napeljavo naredil.

Aktivacija pa je seveda najmanjši problem...
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Something else
 
Prispevkov: 9598
Pridružen: Če Jul 12, 2007 5:17 pm

Re: tempomat alfa romeo 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a budwaiser » To Avg 09, 2016 7:48 am

Včeraj sem dobil ročko in kot kaže manjka drugi del napeljave :cry:
Mi lahko kdo prosim glede na priloženi sliki razloži kje poteka oziroma kateri del napeljave manjka?
Kot kaže konektor H007 imam že
napeljava.jpg
napeljava.jpg (67.84 KiB) Videno 5782 krat

napeljava2.jpg
napeljava2.jpg (42.68 KiB) Videno 5782 krat
budwaiser
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 159 / 2.0 jtdm / 136 KM
 
Prispevkov: 56
Pridružen: To Jun 21, 2016 11:09 am

Re: tempomat alfa romeo 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a TribesMan » To Avg 09, 2016 11:36 am

Si preveril v MultiECUScanu če motorni računalnik dobi komande?

Drugače pa manjka napeljava od D001 do M010, torej od sovoznikovega predala do motornega računalnika.
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Something else
 
Prispevkov: 9598
Pridružen: Če Jul 12, 2007 5:17 pm

Re: tempomat alfa romeo 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a budwaiser » To Avg 09, 2016 12:18 pm

TribesMan napisal/-a:Si preveril v MultiECUScanu če motorni računalnik dobi komande?

Drugače pa manjka napeljava od D001 do M010, torej od sovoznikovega predala do motornega računalnika.


Nisem preveril :? sem mislil da lahko samo ročko priklopim na tisti rjavi konektor in če dela, pol potrebujem še tebe, da urediš aktivacijo ipd. Nekje sem tudi prebral, da če je inštalacija pripravljena, začne tempomat ob priklopu takoj delovati oziroma prime od 70km/h naprej, edino lučka na armaturki ne dela. Jaz sem ga včeraj priklopil na tisti prosti konektor, šel na obvoznico, preveril če že deluje in rezultat je negativen, to je pa tudi vse kar sem naredil :(
A je najprej potrebno narediti MultiECUScan, še preden se lotim preverjanje manjkajoče napeljave?
budwaiser
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 159 / 2.0 jtdm / 136 KM
 
Prispevkov: 56
Pridružen: To Jun 21, 2016 11:09 am

Re: tempomat alfa romeo 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a TribesMan » To Avg 09, 2016 12:53 pm

To pa nevem...
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Something else
 
Prispevkov: 9598
Pridružen: Če Jul 12, 2007 5:17 pm

Re: tempomat alfa romeo 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a SJ » Sr Avg 10, 2016 7:46 am

Tempomat bi moral delat takoj po priklopu, kot si napisal. Samo lučka ne dela, če ni aktiviran... Verjetno ti manjka napeljava. :(
SJ
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 272
Pridružen: Po Mar 07, 2011 11:00 pm

Re: tempomat alfa romeo 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a budwaiser » Če Avg 11, 2016 9:02 am

Ja jaz tudi mislim da manjka del napeljave :cry: muči me samo to, da moram sedaj iskati kateri del le-te manjka :-k
Če imamo tukaj kakšnega mojstra ali koga za priporočilo za izvedbo napeljave, se priporočam :)
budwaiser
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 159 / 2.0 jtdm / 136 KM
 
Prispevkov: 56
Pridružen: To Jun 21, 2016 11:09 am

Re: tempomat alfa romeo 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a budwaiser » Pe Avg 12, 2016 8:21 am

Včeraj mi je Tribes aktiviral tempomat, vendar žal ne daje znakov življenja :cry: kot predvideno manjka del napeljave. Prišel sem do konektorja D001, po pinih sodeč predvidevam da imam en del napeljave, drugi del manjka.
Slučajno kdo ve, če črni konektor, kjer manjkajo pini vodi do motornega računalnika M010? Rjavi konektor naj bi imel že ustrezne pine, za tega predvidevam da pelje do podvolanskega konektorja, katerega avto že ima? :?
Mi mogoče lahko kdo slika pri svoji alfi ali najde sliko tega konektorja pri motorju M010 oziroma njegov točen položaj pri motorju?
1 konektor.jpg
1 konektor.jpg (94.59 KiB) Videno 5582 krat

2 konektor.jpg
2 konektor.jpg (108.82 KiB) Videno 5582 krat

podvolanski.jpg
podvolanski.jpg (49.69 KiB) Videno 5582 krat
budwaiser
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 159 / 2.0 jtdm / 136 KM
 
Prispevkov: 56
Pridružen: To Jun 21, 2016 11:09 am

Re: tempomat alfa romeo 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a colibry » Pe Avg 12, 2016 3:09 pm

Pravi naslov za tako stvar je uporabnik WiTBoY . Mozno je da ima tudi del napeljave ki ga potrebujes. Najbolje da ga kontaktiras preko ZS in se zmenita sama..

LP
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 3838
Pridružen: Pe Feb 04, 2005 5:02 pm
Kraj: Ljubljana

Re: tempomat alfa romeo 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a budwaiser » So Avg 13, 2016 12:47 pm

Super, hvala za info :)
budwaiser
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 159 / 2.0 jtdm / 136 KM
 
Prispevkov: 56
Pridružen: To Jun 21, 2016 11:09 am

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na 159, Brera, Spider

Kdo je na strani

Po forumu brska: MSN [Bot] in 0 gostov