Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

EVO-jev primerjalni test (recimo) med Giulio Quadrifoglio, BMW-jem M4 Competition, MB-jem AMG C63 S Coupe in Lexusom RC F - vsi razen Giulie so kupeji, kar jih kot so zapisali avtorji, postavi v prednost, saj so zaradi manj vrat bolj rigidni, vendar so želeli Giulio postaviti pred čim večji izziv, kajti če premaga kupeje, bo limuzine pojedla (približno prevajam iz testa :)).

Moram reči, da je to eden boljših če ne najboljših testov, kar sem jih prebral o Giulii.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
nekdoze1
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 1

pozdrav vsem,

@lizard

bi se dalo te slike dobit v neki bolj normalni obliki? ker žal tu se ne da prebrat nič.

Hvala.

Lp, Matej
ziga22
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 2006 Alfa 159

Desni klik na sliko -> open in new tab.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Z desno klikni na sliko in izberi: odpri sliko v novem zavihku, ali pa kopiraj naslov slike, ali pa kaj podobnega (odvisno kateri brskalnik uporabljaš).

Slike so dovolj velike, le forum jih pomanjša, tako da linki dajo sliko v pravi (veliki) velikosti, kjer se da tekst normalno razbrat.
nekdoze1
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 1

lih končal brat.
Moram nehat brat in gledat teste o Giulii QV, si je itak ne bom mogel privoščit razen, če zadanem Eurojackpot. Ampak sej vemo kaj je čebula brez če. :)
Drugače pa očitno je avto prava petarda :)

Hvala.

Lp, Matej
Uporabniški avatar
zdravc
Alfa Freak
Alfa Freak

lizard napisal/-a:EVO-jev primerjalni test (recimo) med Giulio Quadrifoglio, BMW-jem M4 Competition, MB-jem AMG C63 S Coupe in Lexusom RC F - vsi razen Giulie so kupeji, kar jih kot so zapisali avtorji, postavi v prednost, saj so zaradi manj vrat bolj rigidni, vendar so želeli Giulio postaviti pred čim večji izziv, kajti če premaga kupeje, bo limuzine pojedla (približno prevajam iz testa :)).

Moram reči, da je to eden boljših če ne najboljših testov, kar sem jih prebral o Giulii.
Hvala za clanek. Ampak zal moram reci, da se ne strinjam s tabo, tole mi je eden bolj salabajzerskih testov, kar sem jih prebral v zadnjem casu.
"Poltoga prema rocks!!11" Vlad Redneckski 2012
ZRow
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Novo mesto

Zdravc, jaz se pa s tabo ne strinjam :D članek je prav v užitek prebrat, pa nima to nobene veze s tem, da govorijo o Alfi. Če imaš, tako kot jaz, pri prebiranju avtomobilističnih člankov občutek, da vsi novinarji pišejo, kot bi izpolnjevali en in isti dolgočasen formular, je ta napisan prav neverjetno osvežujoče. Že res, da nič ne povejo o tem, koliko kovčkov lahko spravijo v prtljažnik ali da na zadnjih sedežih višjerasli butajo z glavo v strop (naprimer). Review je napisan izključno iz zornega kota vozniške izkušnje, kar je (vsaj zame) pravzaprav ena najbolj pomembnih stvari pri avtomobilu.
Uporabniški avatar
zdravc
Alfa Freak
Alfa Freak

ZRow napisal/-a:Zdravc, jaz se pa s tabo ne strinjam :D članek je prav v užitek prebrat, pa nima to nobene veze s tem, da govorijo o Alfi. Če imaš, tako kot jaz, pri prebiranju avtomobilističnih člankov občutek, da vsi novinarji pišejo, kot bi izpolnjevali en in isti dolgočasen formular, je ta napisan prav neverjetno osvežujoče. Že res, da nič ne povejo o tem, koliko kovčkov lahko spravijo v prtljažnik ali da na zadnjih sedežih višjerasli butajo z glavo v strop (naprimer). Review je napisan izključno iz zornega kota vozniške izkušnje, kar je (vsaj zame) pravzaprav ena najbolj pomembnih stvari pri avtomobilu.
Glede sablon, ja pa ne samo v zadnjem casu, se mi zdi da je tako od pamtiveka. To da clanek ni narejen po sabloni za bivalnike na kolesih je nekaj dobrega (ceprav v zadnjem odstavku zasmrdi po tem), ne naredi pa to clanek dober. Manjek razgledanosti, manjek pojasnil in informacij in ocitna pristranskost me najbolj moti. Ne pove nic novega, omeni tezave z zavorami in diffom v krajsih zavojih, kar jemljem z rezervo, sploh pa ne razumem kaj je mislil z ABS actuation refinement, ker ni nic napisal razen tega, taka trditev klice po razlagi. Clanek razpreda o dobrih lastnostih oz. prednostih ravno tako in toliko, da jih na koncu cimlepse relativizira, o kritikah pa ne razlozi veliko... hmm

http://www.autozine.org/Archive/Alfa/new/Giulia.html" onclick="window.open(this.href);return false; - Tale clanek mi je boljsi, kljub temu da vsebuje nekaj sablone, preostanek nadoknadi z informacijami in pojasnili.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kakorkoli že, v testih so še vedno pred-produkcijske izvedenke, tako da nekaj "fine-tuninga" quadrifoglio še vedno rabi, sploh elektronska optimizacija difa (kar se ve že nekaj časa).
BMW je šele po 2 letih od prihoda M3/M4 naslovil težave oz. se odzval na kritike, ter popravil nevščečnosti - do neke mere seveda, ker kritike so še vedno tu.

In podobno bo z Giulio, sem skoraj prepričan da bodo v roku 2-eh let tudi dali v ponudbo nekaj podobnega kot Competition Pack pri M3/M4, kjer bo avto imel tršo vzmetenje, galsnejši izpuh in nekaj lepotnih dodatkov (pa še kaj najbrž).

Skratka optimizacija kateregakoli avta poteka praktično skozi njegovo celotno produkcijsko dobo, tako da se obešat na določene kritike, sploh takoj na začetku mogoče ne zdi najbolj smiselno.

V bistvu je to prvi italjanski avto v točno tem rangu (M, AMG, RS), in uspel jim je res dober priključek (na nakerih področjih je boljša od konkurence na nakterih slabša, enako velja za ostale avte v tem segmentu - nihče ne bo vsepovsod najboljši).
ZRow
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Novo mesto

Prebral članek. Drugačen pristop, ampak me precej mine volja pri obračanju številk, ki jih praktično znam že na pamet, glede na to da jih najdeš v skoraj vsakem prispevku. Še vedno se mi zdi EVO članek boljši. :)
Uporabniški avatar
zdravc
Alfa Freak
Alfa Freak

ZRow: Nisem govoril o stevilkah kot stevilkah samih...
Lizard, a to kar je znano je dejansko kje zabelezeno, pa podkrepljeno s podatki al je to v stilu "It is known!"?
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A misliš glede difa? Nekje sem bral en čas nazaj da se zna malo pregrevat po več zaporednih hitrih krogih, in da rabi še malo programske optimizacije. Kolko pa to drži pa ne vem, vira nimam (mislim da so bli itajanski forumi :)), ampak glede na to da so na več testih zapisali da bi rabil nekaj optimizacije, sklepam da je nakaj na tem (ampak kot sme zapisal prej, te in podobne stvari bodo sigurno kaj nadgrajevali v nalsednjih letih). Verjetno pa gre za finese, in ne nekaj resnega, če sploh. Osebno temu ne bi pripisal neke velike pomembnosti saj grejo skozi podobne procese vsi taki avti.
Uporabniški avatar
zdravc
Alfa Freak
Alfa Freak

Jaz sicer nisem zasledil take kritike diffa v opisih, je pa res da je moja italjanscina revna, tako da italjanskih zadev ne spremljam. :(
Ok, verjamem. :)
Altmann

Vglavnem, vse ali vecji del, kar sem zadnjic spesnil glede motorja Giulije in bemtil cezenj, danes prav ponizno jemlem nazaj.
Danes sem imel priloznost na Autobahnu voziti malo pred njo, malce ob njej, nato za njo, a ko je mozakar pohodil gas sem najprej preveril ce nimam Beby v vzvratni prestavi :lol:
Brez heca, niti za burek nisem imel, da bi jo dohajal ](*,) in Beby [-X ravno lena.
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Beby? :D
Zaklenjeno
  • Informacija