Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa-156 napisal/-a:Alfa giulia qv je razred zase avto in je res brutalna. S klasično izvedbo ima skupnega tole: ALFA ROMEO GUILA, pa se potem konča... Kot bi rekel da zato ker je M4 hud dirkalnik ima veliko skupnega z 418d.
Tule se pa motiš. Za razliko od BMWja, kjer je M4 nadgrajena verzija običajne serije 4, so pri Alfi ubrali obratno pot. Običajne verzije so "downgradane" iz Quadrifoglio verzije. Zato pa imajo določene stvari enake - npr. najbolj natančen in direkten volan v klasi, pogonsko gred iz karbonskih vlaken, šasija... zato tudi na testih običajen BMW 3 pri vozni dinamki gladko zaostane za običajno Giulio, in zato je Quadrifoglio tudi toliko hitrejša na progi.

@alfasan: te čase ne objavljajo zato, da ti bo tak podatek uporaben za vožnjo po lokalni cesti, ampak zgolj zaradi demonstracije tehnične superiornosti nad tekmeci in dvigovanja renomeja. Saj to verjento razumeš, in se v bistvu delaš samo butastega s tistim kaj si napisal.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
alfa-156
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: CUPRA

Časi so kar relavantni, in se strinjam, da delno so subjektivni zaradi različnih vremenskih pogojev, različnih voznikov, vendar pa se vse fabrke najbrž z stalnim preganjanjem po teh pistah skušajo dokopati, do najboljšega časa.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Miholl napisal/-a:Ti si mors res mal oddahnt od stresa. Sm ti dal passata za 70 jurjev pa ni res, teli oglasi za giulie so pa tut zihr fejk

https://m.mobile.de/auto-inserat/alfa-r ... enlinden-m" onclick="window.open(this.href);return false;ünchen/231806201.html

https://m.mobile.de/auto-inserat/alfa-r ... enlinden-m" onclick="window.open(this.href);return false;ünchen/226228485.html
Daj mi prosim povej kako odlična je tvoja nemščina. Res me zanima. Ker si zgrešil kar nekaj podrobnosti o tem kaj ta cena sploh pomeni ...
Caci
Alfist
Alfist

Fantje kot sem napisal gre za zelo dovršen avto tehnološko sploh šasija in podvozje zato jo vsi novinarji hvalijo mislim na vozne lastnosti ter varnost. Alfa giulia qv in normalna verzija imata velik skupnega več kot 60% zato je normalna verzija tudi vrhunska.Kot zanimivost za 1s hitrejša kot pagani zonda to je neverjetno glede na obliko avta.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Saj mogoče bo tudi ostalim počasi jasno, da avto s tako šasijo in tehniko, kjer razvoj in proizvodnja staneta veliko denrja ne more stati tolko kot en Passat - no mogoče enemu posamezniku res ne bo nikoli kliknilo - verjetno vsi veste na katerga bodočega voznika kie mislim, ki bo še takrat čez vetrobransko steklo klel Giulio češ da je predraga. :P

Nazaj na temo - je kdo pogledal celoten posnetek kroga? Na koncu kroga ko s skoraj 280 prileti v levi zavoj in ga pred naslednjim desnim zavojem zruka podlaga - kar divje, dobro da se ni slabše končalo - ampak verjetno voznik pozna vsako past te proge.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Lizard ti moraš pomojem bit čist kul možakar.
Večinoma zveseljem preberem tvoje poste, najbolj sem pa vesel tistih, kjer omenjaš ali kažeš name.
Prlet kdaj na kakšno srečanje ali karting pa bomo kakšno rekli.

Tale giulia tj je kar močno prirasla k srcu. Sem vesel zate. Pa si jo morda že vozil.
Naj ti povem, da je tudi jaz še nisem vozil, sem pa vozil kia optima naloudsno z opremo in me je avto lepo presenetil. Je prava družinska ali poslovna limuzina, po novem pa tudi karavan.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfasan napisal/-a:Naj ti povem, da je tudi jaz še nisem vozil, sem pa vozil kia optima naloudsno z opremo in me je avto lepo presenetil. Je prava družinska ali poslovna limuzina, po novem pa tudi karavan.
To ti popolnoma verjamem in nikoli nisem dvomim da je soliden izdelek, enako pravim glede Passata, itn... pa konec koncev slabih avtov danes praktično več ni ;)
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

V bistvu ugotavljava, da se v veliko stvareh strinjava :)
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=12&id=5594" onclick="window.open(this.href);return false;
J1897
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Brera
Kraj: Tolmin

Sicer se bolj poredko oglašam, ampak to jamranje v tej temi je pa že malo... troppo. Kolikor lahko vidim, je Giulia super avto, vendar pa je za "ljubitelje" vozil Alfa Romeo tovarna zagrešila usodno napako, saj jo je cenovno pozicionirala v rang "uber alles" bemflov, mercedesov in audijev. Kako si drznejo?!? Biti konkurenca sveti trojici iz obljubljene dežele?!?! pa saj to je nezaslišano!!! Alfa je lahko konkurenca zgolj raznim renojem, kiji in (mogoče, res mogoče) holcvagnu. Čakam samo še, da bo nekdo izjavil, da bi Giulia morala biti cenovno tam-tam z dacijo logan....v končni fazi je tudi logan limuzina #-o
Pa preden mi kdo začne nabijat, da 40.000 ni drobiž - seveda ni, tega niti ni nihče trdil. Lahko pa bi pomislili na to, da Alfa, kljub temu da ste (rabljeno) dobili za izjemno ugodno ceno, še zdaleč ni ljudsko vozilo, in je temu primerno tudi pozicionirana. Če je to ustrezna politika, bo pokazal čas, ampak glede na dosedanja naročila po Evropi ter (pozitivne) kritike na splošno, je očitno Alfa ubrala pravo pot. Slovenski trg pa tako ali tako ni merodajen, ker je za slovenceljna dober edino švaba...Italijan pa je v redu samo, če je poceni.
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

=D>
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Vse kar je trenuntno "pomembno" okoli Giulie, je to da praktično eno leto po predstavitvi avta, pri nas niso prodali NITI ENE.

Just let that sink in...

Zastopnik ima 3 avte praktično brez opreme, ki jih vlači iz salona v salon, kot mačka mlade.

Za 4. ki je registirana pa se govori (informacije z vrha), da jo je nekdo "privat" uvozil iz Avstrije, ker je popizdil zaradi čakanja...
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Majster to pa je res pomembno :)
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Uporabniški avatar
SchumacherM
Alfist
Alfist
Kraj: Velenje

Zakaj se vleče v kontekst slovenski trg? Zakaj?? Smo popolnoma nemerodajni. Po autoscoutu, mobile.de, maš oglasov za Giulio kokr češ, neki že s par 1000 kilometri rahlo rabljene testne. Fabrika jih štanca z zmernim tempom, če ne celo na polno. Res ni karavana, žal, ampak ostalo teče. Dejmo že nehat patetiko slovenskega trga v povezavi z Alfo, ker tle nikol ne bo prodajnih uspehov pa fertik.
alfa-156
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: CUPRA

Ja ok ni mirodajen trg, imamo pa na prebivalca v samem vrhu število registriranih vozil glede na prebivalca in to da gledate na Slovenijo kot majhno luknjo z 2 mio prebivalcev je irelevantno. Podatek, ki šteje je 1,2 skoraj registriranih vozil. Slovenija je še kako mirodajno tržišče, ker razen tegale foruma je veliko ljubiteljev ita vozil, kar pomeni da ni ovir da se bodo naročevale GIULIE. In pa dejstvo, da po enem letu niso uspeli prodati niti ene, zaradi bodisi nesposobnosti salonov pritiska na fabrko ali pa drugi razlog, ki ga nihče noče priznat o katerem je tako famozna tematika tukaj.
Zaklenjeno
  • Informacija