Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
janezkranj
Alfa Junior
Alfa Junior

Dragi alfisti

Kot vidim vas vse mogoče fene AR in ostale ki vas AR navdušuje in mogoče celo nekaj potencialnih kupcev vaš zastopnik naš super sposobni uvoznik AR še vedno nateguje in se dela iz vas norca da še vedno ni ne cen in ne kakršnih koli info torej je SLO na nivoju Culukafrije, Konga, in podobnih držav.

Dolgo se nisem oglasil ker sem želel da se razvije debata o novi Giuliji in ko berem lahko razdelim vaše komentarje na:
1. zagovornike znamke ki so v večini veliki fani in zagovarjajo visoko upravičeno ceno - ti so popolni ekonomski analfabeti in verjetno jih večina nima za burek, saj je znano da vsako vozilo stane med 4 - 6 €/kg vse ostalo so zaslužki, marketing, davki a mislite da imajo direktorji velikih avtomobilskih tovarn 50 mio € letne plače zato ker bi zaslužili pri avtu par sto €, torej je vse to davek na neumnost kupcev.

2. rahle skeptike - ki rahlo dvomite v uspeh Giulie, ampak upate da bo že nekako šlo, ampak vedeti morate da za nikogar ne rastejo € na drevju ampak jih je treba zaslužiti

3. nekaj malega tistih ki menijo da je avto OK ampak cena zna biti problem in bo prodaja lahko problem

4. nekaj takih ki mislijo da je cena previsoka oz. absolutno previsoka - tem se pridružujem judi jaz

Dragi moji ampak številke o prodaji kažejo da je številka 100.000 Giulij letne prodaje čista utopija saj je znano, da je Italija največji trg za AR cca 1/3 jih prodajo v Italiji, 2/3 pa v ostalih državah Evrope - Sveta. No in koliko so jih prodali v maju, juniju, juliju in avgustu v Italiji - cca 3.000 kosov, pa še teh je 20% testnih
Dragi moji ko zapoje pesem € ostala čustva žal hitro minejo.

Žal mi je, ampak misija AR ni na najboljši poti v uspeh saj vse šlamparije pač kupci tudi če je zapakirana v lično embalažo ne pogoltnejo

Verjetno bo sedaj padlo po meni veliko komentarjev ampak nič hudega bomo videli leta 2018 kdo je imel prav.

Bodite mi lepo

Janez
Uporabniški avatar
SchumacherM
Alfist
Alfist
Kraj: Velenje

Slika

Sam tebe je še manjkalo.
alfa-156
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: CUPRA

haha nalil bencina na ogenj. Samo večina povedanega resnica, kot sem že rekel samo številke so važne in nič drugega.
alfa-156
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: CUPRA

bobo69 napisal/-a:Saj to "objektivno presojanje" me zmoti. Konec koncev nimam samo alfe, ker za moje potrebe pač potrebujem tudi drugačen avto. Prav tako ne trdim daje alfa ena in edina znamka in nasploh najboljša. Tudi pri mojih dosedanjih alfah je bilo kar nekaj kiksov ki mi niso bili všeč ampak sem pač to vzel v zakup. Moti pa me to, da je neglede na zmogljivosti ali pa tehnične lastnosti za nekatere alfa kar avtomatsko manjvredna zaradi značke.

Bobo tvoja izjava je smešna saj je otroku jasno, da pri vseh izdelkih samo in izključno blagovna znamka doda najvišjo dodano vrednost izdelka. In pri alfi na žalost zaradi zgodovine bo zelo počasen proces gradnje le te in znova pridobivanje zaupanje kupcev. To, da rečeš zmogljivost in tehnične lastnosti, nihče ne vidi dokler ne kupi. Predenj kupi vidi pa samo design, tehnične podatke in ZNAMKO... Zadeva je preprosta, SALAMON superge so 100 eur plust, pa čeprav mogoče najdeš no name brand veliko boljšo kvaliteto. WHO CARES pač imaš SALAMONKE, skratka značka je vse pri izhodiščni postavitvi cene.
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

fantje imate temo o prodajni strategiji... drugače pa MB/BMW/Audi/Lexus vas pričakujejo z odprtimi rokami, kje je problem?
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Otroci že vedo :lol:

Slika
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Ene par renderjev:

Alfa Romeo Giulia Sprint:

Slika

Slika

Slika

Slika

Alfa Romeo Giulia SW:

Slika

SW QV:

Slika

Slika
nedvedinho
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0

Vsi so grdi.

Slovencelj pa tak!
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Stilo :)
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
J1897
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Brera
Kraj: Tolmin

Kaj pa vem... saj Giulia Sprint ne zgleda slabo,vendar pa je cel render narejen preveč v stilu slovenceljnom ljubih nemških trojčkov - imaš eno obliko, izbiraš lahko samo velikost (vsi isti, domišljija oblikovalca na nivoju opeke) Giulia SW mi pa sploh ne sede, je zadnji del na teh renderjih nekako...čuden. Je pa res, da je večje število modelov nujno za poslovno uspešnost, tako da upam, da bo Alfa dala ven še več modelov...samo da se ne bojo pri oblikovanju naslonili na nemško copy-paste filozofijo.
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Auc..tale bo na avto netu gor v enem mesecu :lol:

Slika
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Tv reklame

Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Da se navežem na tisto na strehi: je to kakšen prototip? Giulia letnik 2016, Euro 6 motor in nobenega katalizatorja ali kakšnega filtra kjerkoli pod avtom? :-k
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

alfa_samec napisal/-a:Da se navežem na tisto na strehi: je to kakšen prototip? Giulia letnik 2016, Euro 6 motor in nobenega katalizatorja ali kakšnega filtra kjerkoli pod avtom? :-k
Prepričan sem, da je imel dr. Alfa prste vmes.
Me veseli, da se da tudi giulii dol pobrat katalizator, dpf, egr blindirat in optimizirat.
Me pa razočara dejstvo, da je mogoče tako izpopolnjen avto obrnit na streho. To me spominja na nepotopljivost Titanika.
Uporabniški avatar
DucAr
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

alfasan napisal/-a:
alfa_samec napisal/-a:Da se navežem na tisto na strehi: je to kakšen prototip? Giulia letnik 2016, Euro 6 motor in nobenega katalizatorja ali kakšnega filtra kjerkoli pod avtom? :-k
Prepričan sem, da je imel dr. Alfa prste vmes.
Me veseli, da se da tudi giulii dol pobrat katalizator, dpf, egr blindirat in optimizirat.
Me pa razočara dejstvo, da je mogoče tako izpopolnjen avto obrnit na streho. To me spominja na nepotopljivost Titanika.
Hehe, Titanic so gradili profesionalci, Noetovo barko pa amaterji.
Zaklenjeno
  • Informacija