Prodajna strategija in prihodnost AR

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Slov. Bistrica

v sbk so tut saftey cari alfe. zdaj bodo po dolgem casu 4 alfe na tekmah razstavljene. vcasih je mito sameval :)
Slika
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

Slika
ZRow
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Novo mesto

To shemo maš iz kakšnih uradnih virov? Ker sem prejšnji teden naletel na govorice, da naj bi Alfa opustila razvoj večje limuzine. Sicer res samo govorice, ampak ne bi bilo nič presenetljivega. :lol:
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844

ZRow napisal/-a:To shemo maš iz kakšnih uradnih virov? Ker sem prejšnji teden naletel na govorice, da naj bi Alfa opustila razvoj večje limuzine. Sicer res samo govorice, ampak ne bi bilo nič presenetljivega. :lol:
VIR
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

Še en:
http://www.roadandtrack.com/new-cars/fu ... year-plan/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
ZRow
Alfa Member
Alfa Member

V LJ je pred Maxijem postavljen na ogled Volvo XC60. To omenjam zgolj zato, ker mi je prav fascinantno, da je avto v prodaji že skoraj 9 let, pa je njegova prodaja še vedno na zavidljivo visoki letni ravni. Me zanima, če bomo čez čas podobno govorili za Alfine modele. [-o< :D
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mogoče bi se morala alfa pri prodajni strategiji zgledovati po citroenu:
Domači Citroen je vseeno prav takrat predstavil nov avtomobil DS 19. Originalni DS je postal eden najbolj vplivnih avtomobilov vseh časov in pravi ponos francoske industrije. Ponašal se je z moderno obliko, kakovostjo vožnje in prvimi zavornimi diski v serijskem avtomobilu. V Parizu so ga razkrili 5. oktobra 1955. Že v prvih 15 minutah so zanj prejeli 743, med prvim dnem pa kar 12 tisoč naročil (vir: http://siol.net/avtomoto/zgodbe/kljucni ... ijo-426655" onclick="window.open(this.href);return false; )
Se mi zdi da alfa v celem letu ni prodala toliko avtov kot citroen v enem dnevu en sam model.
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

Da dodam izkušnju dobrega prijatelja z Alfo 159 1,9 JTD, 150KM, 2007 letnik. Mogoče bi bil potencialni kupec Giulie, ker plačo ima kr veliko in mu ne bi bil velik problem odplačevat kredit...tako kot sem rekel mogoče bi bil kupec :D . Skušam ga prepričati da je že na začetku kupil slabo vzdrževan avto, kar je mogoče res mogoče pa tud ne, ker servisna knjiga je potrjena ampak to še nič ne pomeni.

Še vedno ma to 159ko, ker je že tolko vložil v popravila da se mu ne splača prodat. V glavnem poden od podna je njegova. Se mi zdi da je že dal tolko za porpravila kot je bil vreden nakup. No kaj sem hotel povedat je to, da ga prepričujem naj kupi Giulio in je reku da nikoli v življenju ne kupi alfe :D . Starih grehov se bo alfa zelo zelo težko znebila.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Saj lahko gre zgolj na testno vožnjo...
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Portos1986! Ali si njegov dober prijatelj ali sovražnik. Ne razumem te najbolje.
Dobra prodajna strategija bi bila garancija do 200.000 km ali 6 let.
Pa bi dve muhi na en mah "zrihtali". Večje zaupanje v znamko in biznis pooblascencem. Potem naj se pa vsak sam odloci ali bo servisiral na uradnem in imel garancijo ali pod kozolcem.
Sam bi v rangu 30.000 eur, ce bi v 6 letih prevozil toliko kilometrov zagotovo razmislil o ponujeni moznosti. Nima pa to haska, ce potem kupec placuje samo puf namesto goriva.
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

Kr dobra kolega sva. Sam hotel sem povedat da je kr velik takih ljudi kot on ki se ne bo več dotaknilo alfe in ga ne moreš prepričat drugače, tudi garancija ne bi pomagala, verjami mi. Jst ko bom mel šanso za nakup giulie in če so jo dobro sestavli jo kupim takoj :D .
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Vse nove Alfe imajo po novem 5 letno garancijo, samo naš vrli zastopnik za znamko tega ne zna povedat naokoli.
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

alfa_samec napisal/-a:Vse nove Alfe imajo po novem 5 letno garancijo, samo naš vrli zastopnik za znamko tega ne zna povedat naokoli.
Si siguren?

LP
bacco979
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: 2014 Giulietta 2.0 16v

Josephe napisal/-a:
alfa_samec napisal/-a:Vse nove Alfe imajo po novem 5 letno garancijo, samo naš vrli zastopnik za znamko tega ne zna povedat naokoli.
Si siguren?

LP
Mislim da ima kar prav... http://www.alfaromeo.si/Storitveinservi ... 5Plus.html
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kontakt:

To ni 5 letna garancija.
Odgovori
  • Informacija