Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Miha994
Alfa Member
Alfa Member

Danes na primorski avtocesti bela Giulia.
Slika
Avstrijske tablice
Pa da se ne bo spet kdo prehitro spotaknu, obe luči sta ji delali, samo na sliki je tako.
ZRow
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Novo mesto

Alfa Romeo Giulia: a settembre il Biscione vola grazie alla berlina +47,25%

Ne razumem italijansko, ampak če si prav razlagam, kar mi prevede Google translate, naj bi Alfa samo v Italiji septembra prodala prek 3800 avtomobilov? Preračunano na letno številko se mi zdi, da so kar dobro zalaufali. In če prav razumem, da so v teh nekaj mesecih prodaje že dosegli zastavljene prodajne številke za Giulio za letošnje leto, lahko samo ploskam. :D Upam, da se bo dobra prodaja ohranila tudi za naprej.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

google translate "Skupnega števila osebnih vozil Alfa Romeo, ki se prodajajo v septembru v Italiji so presegli 3800 enot."
Torej niso prodali 3800 giuli temveč vseh alf skupaj. Niso pa specificirali koliko avtov posameznega modela so prodali.

Če si pisal, da se dobro prodajajo vsi modeli, naj popravim, da je 3800 avtov ene znamke na trgu velikem 60000 mio zelo malo.
bacco979
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: 2014 Giulietta 2.0 16v

3800 kosov vseh treh modelov je 80 več kot vseh avtomobilov Kia na tem istem 60 mio trgu.

Giulij je od tega 762, kar je precej primerljivo z 816 kosi BMW 3 oz. skoraj pol manj kot Audijev A4 (1408).
ZRow
Alfa Member
Alfa Member

alfasan napisal/-a:google translate "Skupnega števila osebnih vozil Alfa Romeo, ki se prodajajo v septembru v Italiji so presegli 3800 enot."
Torej niso prodali 3800 giuli temveč vseh alf skupaj. Niso pa specificirali koliko avtov posameznega modela so prodali.

Če si pisal, da se dobro prodajajo vsi modeli, naj popravim, da je 3800 avtov ene znamke na trgu velikem 60000 mio zelo malo.
Spet kar nekaj nakladaš. Povsem jasno mi je, da gre za prodajo vseh Alfinih modelov skupaj. Seveda je številka v taki primerjavi majhna. Po moje nobeden razen tebe ne pričakuje, da bo 50% avtomobilov, prodanih v Italiji, samo Alf. Če pa pogledaš v kontekstu prodajnih številk iz prejšnjih let (okoli 65k lansko leto, se mi zdi), lahko počasi pričakuješ izboljšanje položaja za znamko.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

bacco979 napisal/-a:3800 kosov vseh treh modelov je 80 več kot vseh avtomobilov Kia na tem istem 60 mio trgu.

Giulij je od tega 762, kar je precej primerljivo z 816 kosi BMW 3 oz. skoraj pol manj kot Audijev A4 (1408).
Ta primerjava je še najboljša. Giuliij je torej bilo prodanih pol manj kot Audijev A4, ki je bil lansiran v podobnem času in je torej podobno svež model s podobno ceno. Drugje po Evropi je razlika med A4-ko in Giulio verjetno večja. Je pa pomojem dobro počakat še par mescev da po celotni Evropi začnejo prodajat avte, ki so bili individualno naročeni. Je pa vsekakor vzpodbudno da dosegajo take številke. Kako se pa prodaja Jaguar XE?

Največji izziv za Alfo je sicer, da ohrani prodajo tudi v naslednjih letih, tudi Mito in Giulietta sta se prvi dve leti prodajala še precej solidno, potem pa je sledil padec.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

xalfist napisal/-a:Jaz nevem kaj sploh eni izgubljate besede o slo prodajalcih alfa. Že samo to da reklamirajo(po radio) "novo alfo giulietto" ki je na tržišču že par let, spremenili pa so jo tolk da lahko recejo da so jo, a na trg pa prihaja povsem nova alfa giulijo pa niti besede , to pove vse.
Zato pa v vsakem bloku reklam lahko vidimo Mercedese in BMW... ](*,)
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak

Nebi vedel gledam zelo malo tv oz skoraj nic, imam svoje živlenje.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Mislim, :roll: whatever.,očitno poslušaš veliko radio in to točno določen,ker samo tam imajo reklamo za Giulietto.Vem,ker ko sem na vikendu,samo to postajo mi najbolj vleče.Aja,ti maš svoje življenje,karkoli že želiš s tem povedat.
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Sedeži v Veloce seriji so hudi!
Hočem!!!!
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
ZRow
Alfa Member
Alfa Member

Veloce sedeži so malo drugačni od teh, ki jih je objavil maxter, in so res hudi. :D

Slika
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak

alfafil napisal/-a:Mislim, :roll: whatever.,očitno poslušaš veliko radio in to točno določen,ker samo tam imajo reklamo za Giulietto.Vem,ker ko sem na vikendu,samo to postajo mi najbolj vleče.Aja,ti maš svoje življenje,karkoli že želiš s tem povedat.
Whatever 2x
Šerbinek
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Svečina

Sportwagon bo! :D =D>
Priponke
images.jpg
images.jpg (10.92 KiB) Pogledano 3275 krat
Uporabniški avatar
legenda1979
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: AR 159 2.0 jtdm

že več kot eno leto se pojavlja ta slika. Po moje je tudi v tej temi, na srbskem forumu je bila objavljena že avgusta lani. Ne vem, če bo iz tega ratal sw.
159 2.0 jtdm
Zaklenjeno
  • Informacija