Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

4500 eur popusta na veliko objavljajo, torej gre za popust po defaultu. Dejanska prodajna cena pa bo se nižja. Torej bomo blizu 27-28k €.
Roko na srce osnovna verzija tudi ni vec vredna, glede na vse zamude je še ti veliko.
pinny
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Šoštanj

zgleda si narobe gledal, 30keur je že z popustom najcenejša :)
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

4momo napisal/-a:Ne razumem zakaj jamranje ker je popust ? Saj lahko daste več :mrgreen: , če vas moti :roll:
tudi Giulietta je imela leto in pol popust 2400€ v osnovi.........
Saj se morajo prodajat, da jih ljudje vidijo in se mogoče ogrejejo za nakup.
Razumem lizarda,ampak,meni odgovarja,nekako sem pričakoval takšne cene,zdaj ko bi še dobil kakšno testno,pa smo tam v mojih okvirjih :doubt: .Sem pa bil neučakan in šel po drugega ](*,)
Uporabniški avatar
4momo
Alfist
Alfist
Kraj: štajerska

alfafil napisal/-a:
4momo napisal/-a:Ne razumem zakaj jamranje ker je popust ? Saj lahko daste več :mrgreen: , če vas moti :roll:
tudi Giulietta je imela leto in pol popust 2400€ v osnovi.........
Saj se morajo prodajat, da jih ljudje vidijo in se mogoče ogrejejo za nakup.
Razumem lizarda,ampak,meni odgovarja,nekako sem pričakoval takšne cene,zdaj ko bi še dobil kakšno testno,pa smo tam v mojih okvirjih :doubt: .Sem pa bil neučakan in šel po drugega ](*,)

Ha ha malo počakaj..... pa pridi po mojo (če ti je zmanjkalo penezev :mrgreen: ) in grem jaz po Giulio :lol:
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Hm,koliko sem na hitro videl,v osnovi nima park senzorjev in navaden tempomat,ostalo mi je ok za to ceno.
Zanimivo,da je 280 KM samo 5km/h hitrejša od 200 KM. AWD toliko odnese?
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Saj vem da je Slovenija mizerno majhen trg, in bodo samo v enem malo večjem evropskem mestu na leto prodali več Alf kot v celi Sloveniji.
A vseeno se je Alfa z Giulio zelo trudila, da jo pozicionira ob bok cenam BMWja 3, jasno je dala to vedeti tako medijem kot zainteresirani javnosti - a potem pride model končno v Slovenijo in ji dajo že v začetku tako smešno velik popust, da enostavno izničijo ta trud in Alfin marketinški načrt za znamko.

Da bi vsaj malo skrili te popuste, ker zdaj izgleda kot da so tam skoraj odveč - jaz če bi bil na čelu znamke tega enostavno slovenskemu uvozniku na začetku prodaje oz. po lansiranju na trg ne bi dovolil, sploh pa ne takemu uvozniku, ki ima do znamke tako jebivetrski odnos.

S tem kakšno ceno daš produktu ga tudi pozicioniraš na trgu in jasno sporočaš za kako dober izdelek gre - seveda lahko kasneje daš popuste, to je čisto ok in to delajo vsi, ne pa da že prvi dan jasno obelodaniš skoraj 5 jurjev popusta...
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

lizard s tvojim zadnjim postom se pa celo v celoti strinjam.
Oglaševana cena naj bo transparentna, prodajna cena pa naj bo stvar kupoprodajne pogodbe torej kupca in prodajalca oz. plod pogajalskega iztržka.

Malce preveč "kitajsko" je vse skupaj izpadlo.
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair TCT
Kraj: Kanal

To je pač tipični marketing za Slovenijo, kjer ljudje kupujejo popuste in ne glede na ceno. prodajna cena okrog 30k eur glede na IT cene je v SLO za moje mnenje pričakovana.

tu vas je 5 ki vas ta popust moti, najbrž 4 potencialni kupci rabljene čez 10 let in en ki jo bo kupil če bi bila 30k eur s popustom ali brez.

v trgovino bo prišlo pa 50 ljudi, ki bo reklo: tu dobim avto vreden 34k eur za 30k eur, pri konkurenci dobim avto vreden 32k eur za 32k eur. tako je to pri nas in to deluje, kar poglejte po trgovinah. Petrol prodaja TVje za 40% popusta, pa najbrž jih proda več kot sosednja trgovina, ki TVja ne prodaja s popustom ampak je TV pri njih že v osnovi 10% cenejši od petrolove akcije.

drugi dvignejo ceno izdelka za 25% in naredijo akcijo z 20% popusta in se izdelek čudežno bolje prodaja kot prej. BTW ko je nekaterim tako opevana KIA pro ceed prišla ven se jo je dobilo z 4k eur popusta, pri 12k eur vrednem avtu in po čudežu je bil prodajni hit pri nas.

poleg tega pa so tej popusti namenjeni še eni stvari. lupljenje iz strani zavarovalnice, ki popustov pri izračunu za kasko ne upošteva.
Svet bo boljši, ko se bodo ljudje začeli ukvarjati sami s seboj namesto z drugimi
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Popust je najverjetneje zaradi dobavnega roka, ki bo za naročena vozila 8 do 12 tednov. Popolnoma isto imajo Nemci.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

No,kakorkoli,zdaj je priložnost za tiste,ki imajo namen kupit ugodno 150 KM Giulio,ker ko (če) pride 136 KM,bo najbrž tista 29990,ta bo pa,enako kot ostale, z 2500 popusta.Akcija bo,baje,samo do konca novembra.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

V ceniku najdem vse (npr. Okvir za tablice je 50 eur) ..... in kje za hudiča je avtomatski menjalnik?
Gledam kaj leži v paketih opreme in je kar problem na osnovo dodajati opremo. Si zelo hitro na ceni Super.
Tu smo lahko kar fouš belgijcem. Osnova + 2 ali 3 paketa pa imaš lepo opremljen kos.
No, tako ali tako jih bo čez par let precej prebegnilo k nam...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Cena Giulie Veloce diesel:

Koda: Izberi vse

SLO                         DE
49.490€ (-2.500€)               46.800€

Doplačila:

Metalik barva:
1.060€                         960€

"Performance paket":
2.750€                         2.200€

"Convenience paket":
690€                           490€

Aktivni tempomat:
1.250€                         1.200€

Strešno okno:
1.950€                         1.650€

Bi-xenon 35W + AFS:
1.490€                         400€

8.8" Navigacija:
2.450€                         2.200€

Digital Audio Broadcast radio:
330€                           300€

Harman Kardon HiFi:
1.490€                         1.250€

60.450€                        57.450€
Za dodatek. Slovenski Veloće nima zadnjih parkirnih senzorjev v standardni opremi, za doplačilo je tudi "Climate paket" (+210€),

Torej dobili smo:
- "imaginarni popust"
- višjo ceno kot v "premium" državah
- slabšo osnovno opremo

In še cvetka za na koncu, tole sem prejle prebral v enem članku:
Cena avtomobila se prične pri 84.990 evrov. Medtem bo osnovna Giulia na voljo za znosnih 29.990 evrov. Pri zastopniku znamke za Slovenijo pričakujejo, da bodo letos prodali sto primerkov.
:lol: ](*,)
Caci
Alfist
Alfist

To sem jaz takoj opazil, super oprema ni na istem nivoju kot za Nemčijo Italijo Francijo.... tako, da uvoz po 1-2 let pa bo. Lp
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Koliko od tistih ta najbolj glasnih in nestrpnih vas jo je že naročilo?
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

0
Zaklenjeno
  • Informacija