Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
ZRow
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Novo mesto

Podatki o porabi goriva za bencinsko veloce iz uradnega cenika AT:
Mestna vožnja 5,80
Izvenmestna vožnja 4,00
Kombinirano 8,40
Zastopnikova šlamparija, ali se samo meni zdi to čudno? Vsaj glede na to, da ima 147kW bencinec navedeno 8,40/4,60/6,00 (mestna/izven/komb)...
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

AR164TB napisal/-a:1.Je Giulia predraga? NI.
2.Se bo dobro prodajala v Sloveniji? NE.(samo pogledaš na Alfa Romeo SLO forum in vidiš kaj si mislijo kvazi ljubitelji znamke)
3.Jo bom kupil? DA - seveda jo bom ...... razen če sem se zmotil glede 2.točke in se bo zelo dobro prodajala v Sloveniji,kar pa dvomim,ker se Alfa NIKOLI ni.
Kaj to pomeni?
Danes ti pride nasproti 10 avtov,5 od teh je holc,folc,ljudskih vozil.In če bi sedaj na cesti srečeval dnevno po nekaj deset Alf,hvala lepa ,bom zamenjal znamko,npr.za Jaguar ,Maserati....
kljub temu da sem se vozil z Alfami preko 30 let.Alfa je bila vedno nekaj posebnega,sigurno nikoli ni bila avto za ljudske množice,v zadnjih letih ne več,ampak jaz sem vseeno našel zase primeren model.In Alfa ni za vsakogar,sigurno pa ne za Alfasana in njemu podobne,ki vse gledajo skozi prizmo:dobi največ za svoj denar.To velja za Spar,Lidl,Hofer,ne pa za znamko kot je Alfa Romeo.Sramota je ,da vam zdajšnje vodstvo kluba dovoli pisati take poste na forumu LJUBITELJEV znamke Alfa Romeo.Itak imate pa vsi kvazi ljubitelji na forumu,vsakodnevne mokre sanje o BMW-jih in ostalih nemških jajcih ,če jjh ne bi imeli,ne bi vsak dan,cel dan viseli na forumu.
Predraga? Oprema za denar je pri nas nikakva to je žalost. Ekskluziva z halogenskimi lučmi v Super opremi? Sploh ne vem kaj razen boljših prevlek in 17'' litk ta oprema ponuja....

Glede prodaje no comment. Sicer pa ne vem zakaj se jeziš če ste vsaj za Slovenijo vsi istega mnenja, da takole kot je sedaj zastavljeno ne kaže najbolje.

Ekskluziva Alf v Sloveniji pa je res velika. VAG res ni no. Ko se bodo čez tri leta spet na veliko uvažale in jo bodo ljubitelji kupovali po Sconto cenah bo podobno kot je sedaj z starejšimi modeli :-)(
Altmann

ZRow napisal/-a:Podatki o porabi goriva za bencinsko veloce iz uradnega cenika AT:
Mestna vožnja 5,80
Izvenmestna vožnja 4,00
Kombinirano 8,40
Zastopnikova šlamparija, ali se samo meni zdi to čudno? Vsaj glede na to, da ima 147kW bencinec navedeno 8,40/4,60/6,00 (mestna/izven/komb)...
Niti ne toliko slamparija, kot to, da so bili prospekti natisnjeni že Oktobra 2015, cenik pa znan, oz. natisnjen Maja 2016, ko se dejansko ni vedelo pravih številk. V tem času do dejanske prodaje se je pa se močno delalo na optimalizaciji tako Diesel kot Benzin motorjev.

Slika
Lahko se tudi motim...
ZRow
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Novo mesto

Čudno se mi zdi predvsem to, da je kombinirana poraba vedno med vrednostima mestne in izvenmestne, v tem primeru pa je višja od obeh, poleg tega pa je še višja od navedene kombinirane porabe za QV AUT (8,20)? Potem je še to, da uradne specifikacije o bencinski Veloce (kolikor sem jaz uspel pregledat) niso objavljene na nobeni drugi tuji Alfini strani, slučajno jih pa ima zastopnik za neko Slovenijo? :)
Ima mogoče kdo kakšne bolj zanesljive podatke o tem modelu?

EDIT: slika, ki si jo priložil, ne vključuje podatkov za Veloce verzije.
Uporabniški avatar
mercury1946
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 16v

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 50%20Super" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne zgleda glih slabo tole :)
Slika
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

giulia 150 KM 39,780 € in prodaja se je začela.
Predvidevam, da bodo zdaj vsi tisti, ki so bili tako veseli in v pričakovanju odvezali svoje mošnjičke in si privoščili novo alfico.
S tem se bo tudi dvignila prepoznavnost in ugled znamke v Sloveniji, kar si nekateri tako zelo želijo.
Tudi sam bom vesel, ko bom lahko pred hoferjem sli lidlom ob bok giulie parkiral svojo 159ko.
Uporabniški avatar
alesdrolec
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kamnik

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... splay=Alfa" onclick="window.open(this.href);return false; Romeo Giulia 2.2 JTDm 150

z manj opreme tudi "že" za 37000€. In pa potem še popust.

Da dodam še svoje mnenje. Kot velik ljubitelj znamke Alfa Romeo močno upam da bo prodaja uspešna in bo teh lepotic veliko na naših cestah ali pa vsaj v tujini, kar bi pomenilo razvoj znamke v smislu razširitve palete in tako naprej. Kot drugo... sam osebno če bi imel 40, 50k€ denarja v namen za nakup avtomobila niti ne bi gledal kaj dobim drugje. Ker mi je Alfa Romeo pač pri srcu in mi je avto res všeč. In v Giulii sem imel res pravi občutek ko sem sedel vanjo. Ravno tako kot sem imel občutek ko sem prvič sedel v svojo 156. To je to. Nisem iskal kaj imajo drugi, mene je lega, moč in drugačnost prevzela.

Po drugi strani pa kot en navaden slovenček mi je čisto vseeno kaj bo z znamko, ker vpliva tako ali tako ne morem imeti. In bom že zadovoljen če enkrat kupim eno rabljeno in v njej uživam tako kot sem užival v svoji bivši 156.

Me pa preseneča negativnost na tem forumu glede znamke. Bolj v podrobnosti pa ne bom šel ker so šli že drugi dovolj.

Lp
Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pinny
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Šoštanj

Kje si zasledil še kaj o kakem popustu?
Uporabniški avatar
alesdrolec
Alfist
Alfist

Ta ki je 37000 je brez popusta 4500€. 2000€ pa dodajo platišča

ali se motim?
Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pinny
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Šoštanj

V oglasu nimaš nikjer kaj navedeno, da je še kak popust ..... sicer pa če ne kupuješ, je tak vseeno :mrgreen:
Sport Driver
Alfa Member
Alfa Member

alesdrolec napisal/-a:Ta ki je 37000 je brez popusta 4500€. 2000€ pa dodajo platišča

ali se motim?
Tole izgleda kar cena s popustom, feltne+barva dodajo 3k €, potem so še senzorji, pa krom dodatki in najbrz še kej.
Uporabniški avatar
alesdrolec
Alfist
Alfist

Le še to odgovorim da sem povedal svoje mnenje psr postov višje glede te cene pa ne bom zdaj odkrival tople vode
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

Škoda in čudno, da ni še kakega testa več na youtube, ker sm že vse pregledal :D
simnov
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 147 Ts 1.6 Distinctive
2006 120KM

Sedeži imajo čist mal mehkega takoj je plastika.
Altmann

ZRow napisal/-a:
EDIT: slika, ki si jo priložil, ne vključuje podatkov za Veloce verzije.
Se opravicujem. Tokrat sem bil "slampast" jaz. Verjetno je kriva zgodnja ura in nisem dobro prebral :mrgreen: .
Zaklenjeno
  • Informacija