Rezervirana testna vožnja pri Stepančiču, celjska izpostava Avtotriglava...pričakujem 20 minut kroga okol Vojnika s prodajalcem v avtu. Če se prav spomnim tu ne dobiš avta za pošten preizkus v miru.
V soboto zvečer videna rdeča QV. Neki mulci so bili notr 4 komadi. Na semaforju navijal gas na polno. Če bi bila suha cesta bi najbrž bolj agresivno štartal, tako pa glede na to da je mulc vozu, je bilo jasno da bo po mokrem pospeševanje bolj po jajcih in tako je tudi bilo. Zvok zanimiv moram rečt, edino kar mi je zelo zelo čudno je, da ima avto s 1500kg in 500+ konji od 100-200km/h 9sek oz slabih 10, kar pa je precej za tako razmerje HP/KG.
Vozil sem giulio 2,2 150 KM
BMW 320d 190 KM
Mercedes C220d 170 KM
Vsi novi testni.
Težko jih primerjam med sabo, ker so različno močni in različno opremljeni.
Vse sem peljal blizu maks. hitrosti po avtocesti, prevozil sem nekaj krožišč, uvozov in izvozov iz avtoceste, lokalne ceste. Vse 3 sem sprobal do meje zdrsa v ovinku.
Občutek za volanom in ergonomija sedenja je najboljša v giuliji, ceprav jd pa sam sedež in njegov bočni oprijem bil boljši v mercedesu. Daleč najbolj je bil opremljen mercedes, všečnost interiera je najboljsa pri giuliji, prj nemcoma me zelo moti ven štrleči zaslon, zgleda kot bi bil kupljen v sparu. Je pa kvaliteta zaslona in preglednost najboljsa pri mercedesu. Tako zelo opevane vozne lastnosti. Res ne vem o čem pišete, verjetno pridejo do izraza šele pri QVjki, namreč jaz nisem občutil razlike oz. rahlo prednost bi dal mercedesu, je pa res, da je imel amg opremo. 150 konjev solidno vleče, avto je živahen že od 1500 obratov. Toda za izkoristit te opevane vozne lastnosti je hudo premalo konjev.
Sama izdelava in oprema testnega avta je zadovolniva. Več niti povprečneš ne potrebuje. BMW je s svojimi 190 KM kar občutno bolj dinamičen in nudi več užitka in se prej približaš točki zdrsa, ki sem jo dosegel v krožišču in 90 stopinjskem ovinku.
V glavnem odločitev med temi tremi avti bi bila zelo hitra. Prepričan sem, da bo 180 Konjska giulia čisto druga zgodba, toda tam bo problem cena. Še enkrat pa bi napisal, da 29.990 eur nebi dal za osnovno giulio oz. me pušča v dvomih realno postavljene cene. Za 25.000 eur bi si pa upal rečt, da je to top odločitev oz. best buy limuzina v D segmentu.
Bi pa se zahvalil avto triglavu za profesionalen odnos. So me več kot pozitivno presenetili. Posamezniki tam se res trudijo.
P.S. Menjalnik bodo nujno morali modificirati. Šaltanje ni primerno za D segment.