Giulia: Testi in Splošno

Tehnične teme o Giulii in Stelviu

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
luni
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

Uh še dobro, na prvi pogled sem se ustrašil, da je ta:

Slika

Slika
Tko vidi lice ninđe, umreće u strašnim mukama!
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

na to sem si sam včeraj odgovoril (po tem ko sem ene 15min čakal na AT LJ, da se je prodajalec sploh prikazal)

lahko se naredi konfiguracija in se posreduje v veleprodajo in potem če odobrijo, se lahko dobi tudi 150hp avtomatika

na nemškem konfiguratorju je razlika v osnovni ceni cca 2.500€
Aless napisal/-a:http://ww3.autoscout24.de/classified/30 ... asrc=st|as

kdo razume te cene?po opremi sodeč manjka kakih 10k pri ceni..

drugače pa ve kdo zakaj so naši tako talentirani in ne ponujajo 150 konjskega avtomatika?
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Gledal sem avtomobilnost, na žalost le drugo polovico. V zadnjem prizoru pa sta bili tudi 2 giuliji. Super sem si mislil, le da ni bilo najbolj primerno, da sta bili obdani z avtomehaniki, ki so v slovo dejali; Če bo šlo kaj narobe, pa pripeljite, bomo zrihtal. (Ni ravno dobesedno je pa v tem kontekstu). Dva felerja vidim v tem. Prvi je ta, da pri novem avtu ne sme iti nič narobe, drugi je pa ta, da so bili avtomehaniki mladi fantje, ki se šele učiji šraufat, nov avto, še posebej tako sofisticiran, kof je giulia, če že gre kaj narobe pa rabi starega izkušenega ali vsaj šnelkurzanega mehanika. Vseeno pa je nekaj dobrega v tem, saj se mladi fantje tako spoznavajo in morebiti navdušijo nad alfami.
Altmann

:-k @alfasan. Skozi moje oci pa to sporocilo govori, tako,

Ce bo ze slo kaj narobi, pripeljite avto, bomo poskrbeli zanj in ne boste prepusceni usodi, skrbem in cakanju.
In drugi del, avto je nov, ustvarjali so ga mladi dinamicni ljudje za mlade dinamicne ljudi. Zato tudi skrbi zanj mlada ekipa, ki je strokovna na vseh podrocjih..

Sicer nisem videl tega kar si ti napisal, a iz tvojega opisa mi je najprej prislo na misel zgoraj napisano :D

lepo nedeljo zelim

Edit: ne citiraj celotnega besedila neposredno za svojim pisanjem.
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Rakovnik

Tule si oglej celo oddajo,pa potem spet razvijaj neko svojo .... teorijo.
http://4d.rtvslo.si/arhiv/avtomobilnost/174442347
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hvala za link.
Teorija je bila dejansko pogled skozi prizmo osebe, ki je poleg mene gledala oddajo in ji ita znamke niso blizu in si je privoscila cinizem. Potem sem pa to objektiviziral in prisel do zaključka, da prizor res ni najbolj posrečen. Dalo bi se bolje naredit.
@altmann: tudi tako bi se dalo razumeti.
Ima pa giulia zame najboljso reklamo na TV. Kratko in jedrnato.
nedvedinho
Alfist
Alfist

https://www.youtube.com/watch?v=on4gYuYqLYo" onclick="window.open(this.href);return false;

Tole je pa samo del, ko AT predstavi avto učencem.
Učna ura za srednješolske avtomehanike: Ko Ferrari vrne dolg
Uporabniški avatar
B_U_R_I
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 159 SW 2.0 JTDm

A za test Giulie imate kakšna poznanstva, da ste dobili ali ste se samo preko spleta prijavili?
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR Giulia 2.2 & AR Mito 1,4 turbo LPG

Prijava preko spleta, potem te pa kontaktirajo za termin.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

primerjava cen http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=16331" onclick="window.open(this.href);return false; :wink:
nedvedinho
Alfist
Alfist

Nič nenavadnega. Avtomobili tipa guilia, passat, BMW 5, X5, X6, so v ZDA cenejši kot pri nas. To je zaradi cenejših materialov v notranjosti in same kvalitete avtomobila.
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

Eto, za razliko od Avtomobilnosti so sosedi Hrvati malo bolj dodelan video naredili :D Pa prijetno gledanje.

https://www.youtube.com/watch?v=K_x5tkYEvIM&t=3s
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

nedvedinho napisal/-a:Nič nenavadnega. Avtomobili tipa guilia, passat, BMW 5, X5, X6, so v ZDA cenejši kot pri nas. To je zaradi cenejših materialov v notranjosti in same kvalitete avtomobila.
Da ne bo res kej... :D

Razlika je v tem da so davki na vozila v ameriki mnogo nižji kot pri nas ali na splošno v Evropi.
marko vitas
Alfist
Alfist

nedvedinho napisal/-a:https://www.youtube.com/watch?v=on4gYuYqLYo

Tole je pa samo del, ko AT predstavi avto učencem.
Učna ura za srednješolske avtomehanike: Ko Ferrari vrne dolg
Po moje, želi pripevek povedati, da resnične velikane nekega dne prekosijo učenci :-k .

Lp ...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

TribesMan napisal/-a:
nedvedinho napisal/-a:Nič nenavadnega. Avtomobili tipa guilia, passat, BMW 5, X5, X6, so v ZDA cenejši kot pri nas. To je zaradi cenejših materialov v notranjosti in same kvalitete avtomobila.
Da ne bo res kej... :D

Razlika je v tem da so davki na vozila v ameriki mnogo nižji kot pri nas ali na splošno v Evropi.
Če smo bolj natančni se ne gre za nižje davke, pač pa za to, da v ZDA ne obstaja DDV pač pa samo različne stopnje ti. sales tax-a, torej davka ob prodaji/storitvi, ki pa je za vsako zvezno državo drugačen, nekatere so celo brez.

Poleg tega imata BMW in VW tam proizvodnjo določenih svojih modelov, kar spet pomeni nižje stroške transporta. Kar pa nimajo v ZDA, pa imajo v bližnji Kanadi, Mehiki in tudi v Braziliji (pa verjetno še kje v J. Ameriki).
Odgovori
  • Informacija