Giulia: Testi in Splošno

Tehnične teme o Giulii in Stelviu

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Ocitno so vsi mal pozabil kaki so blibosnovni zici v 156,gt,145,166... V osnovni izvedbi dalec pred konkurenco, kar se oblike tice
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Moja merila so za vse enaka!!!
Roko na srce dozdej sem bil najbolj zadovoljen z jeepi. Nemci?!? Ha ha.
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

To so sedeži BMW 3 in Alfa Giulie. Oba sta osnovna modela. Meni se zdi da BMW opora spodnjega dela praktično ne obstaja in od Giulie sedeži izgledajo malo boljše. Jst dam pri osnovnih sedežih + Alfi.

Slika
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Miholl napisal/-a:Ocitno so vsi mal pozabil kaki so blibosnovni zici v 156,gt,145,166... V osnovni izvedbi dalec pred konkurenco, kar se oblike tice
Ponavadi so imeli 1 dizajn sedežev, ki so ga potem samo preobelkli v različne materiale. Sedaj so se pa odločili da bodo raje kopirali nemce in njihovo prodajno strategijo, kjer pač začnejo z nekimi osnovnimi, in ponudijo boljše/druge oblike sedežev za doplačilo. Ampak ti osnovni so že sedaj (vsaj meni) boljši od npr. BMWja 3...
Ne vem če je to res tista stvar, ki jo je smiselno kritizirat. Ena in druga opcija mata svoje prednosti in slabosti...

Dosti bolj moteče je da pri Alfi ne nudijo dovolj kombinacij opreme/pogona/motorja in te silijo v neke njihove kombinacije.
Kot smo pisali že prej - zakaj ni Veloce tudi z rwd, zakaj ni Q4 na voljo pri manj močnih motorjih, zakaj si pri Veloce ne moreš v usnje obleči armature (lahko izbereš lusso paket, ki vsebuje v usnje oblečeno armaturko ampak ta vključuje les namesto alu in lusso sedeže (s tem zgibuš Veloce sedeže)), in tako naprej... medtem ko v ZDA lahko precej bolj po svojih željah tole izbereš. Ah Alfa...
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Alfa sport napisal/-a:Osnovni sedeži navdušijo ??? :-)(
Ta je pa bosa.
Prijatelj, kateri si lasti BMW 3 coupe, je bil nad osnovnimi sedeži v moji 159-ki zelo navdušen. Praktično jih ni mogel prehvaliti. Le še malce bočnega oprijema bi jim dodal, kar se pa popolnoma strinjam ...
Torej,......ja, lahko navdušijo ... :wink:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A si zgrešil temo? Ni govora o 159.
Torej osnovni sedeži rdeče izvedenke, ki jo imajo v salonu na dunajski v ljubljani so slabi in na nivoju osnovnih v 156, ki mimogrede ni bila premium vozilo.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Važno da ti gladko ignoriraš primerjavo z osnovnim sedežom v BMWju 3... :roll: kak "cherry picking" se eni greste samo da potrdite svoja prepričanja, je že prav abotno...
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja in to namenoma, ker jo primerjam z avtomobili na splošno in kaj dobim za denar.
Le zakaj bi ga primerjal z bmw? Za moj okus je audi boljsi oz MB še boljši.
Se pa najde npr lexus, ki mi sede v nulo. Pa v opel insigni se sedi bolje ter seveda P508.
Alfa hoče biti premium in za 30 jurjev moraš ponuditi cel paket in to v neki znosni kvaliteti/nivoju že od minimalca dalje.
Alfa mi pač ni sedla in to povem ter v nemoči in besu ne žalim ljudi ter se ne spuščam na osebni nivo.
Pač ne berem testov in pametujem, ker seveda rajši sprobam.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

"Za vsakega bika se krava pase" vs. za vsako rit se sedež najde.

Pogovori tečejo o sedežih v avtu vrednem s popustom 47.000 €. WTF!
Prepričan sem, da bi na AT uslišali vsako željo glede izbire sedeža, štirikolesnega pogona in opreme, če bi kupec to bil pripravljen plačati. Po željah opremljeno giulio se lahko pripelje tudi iz Amerike, navsezadnje pa se počaka 1 leto, ko bodo na ebayu dobavljivi genuin sedeži iz QVjke.
S prazno mošnjo hoditi na zabave pa nikakor ni zabavno temveč patetično, infantilno, pisanje pa je nebulozoidno.
Še bolj smešno pa je to, da pametujejo tisti, ki niti pod razno ne sodijo v krog potencialnih kupcev (prazna mošnja) novih alf in prepričujejo tiste, ki bi si jo lahko privoščili in o tem tudi razmišljajo a jim nekako razsodnost zateguje emocije.
Pa še moj komentar glede sedežev testne 150 konjske giulie. Nastavljivost sedeža (geometrija) je odlična, vsaj za moje gabarite, kar se pa tiče udobnosti sedenja, kvalitete sedeža in oprijema pa ne dohajajo zmogljivosti podvozja.
Do skrajnosti nespoštljivo pa je to, da tisti, ki so očitali, da nekateri omenjamo druge znamke v tej temi v zadnji postih pišejo samo še o drugih znamkah.
Osnovne sedeže naj se primerja z najboljšimi pri tem modelu in ne s konkurenco. Konkurenčni namreč ne pašejo notri.
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

Ker mam Namen kupit jo, nasljednje leto Mogoce, se leto kasnej sigurno
Me Pa zanima Kako Kaj za testno 180 konjsko
Drugo leto mam namem
super
Spidermen
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: AR 33 boxer 1.3
AR 156 116 hp
AR 156 SW 14o hp
Spider 916 2.0 t.spark
AR 155 t.spark
Kraj: N.Gorica

Razumel sem samo to da si jo zelis
Tako kot vecina tukaj.....
Uporabniški avatar
legenda1979
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: AR 159 2.0 jtdm

stuhec napisal/-a:Ker mam Namen kupit jo, nasljednje leto Mogoce, se leto kasnej sigurno
Drugo leto mam namem
Hahaha prijatelj, ti pa izraz "veseli december" jemlješ preveč dobesedno :)
159 2.0 jtdm
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR Giulia 2.2 & AR Mito 1,4 turbo LPG
Kraj: Ljubljana

legenda1979 napisal/-a:
stuhec napisal/-a:Ker mam Namen kupit jo, nasljednje leto Mogoce, se leto kasnej sigurno
Drugo leto mam namem
Hahaha prijatelj, ti pa izraz "veseli december" jemlješ preveč dobesedno :)
:lol:
Uporabniški avatar
SchumacherM
Alfist
Alfist
Kraj: Velenje

http://avto.over.net/clanek/test-alfa-r ... stva-doma/

Še en pozitiven slovenski test Giulie. Ne vem no, taki in drugačni "novinarji" se bodo morali kmalu oglasiti tule pri nas, da jim pravi eksperti povejo kako in kaj.
zraice
Alfa Member
Alfa Member

Očitno so res malce pozabili na zvočno kuliso tega dizla, lahko bi se ga manj slišalo v kabini...
Odgovori
  • Informacija