Giulia: Testi in Splošno

Tehnične teme o Giulii in Stelviu

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Saj počasi vedno več ljudi prihaja do tega kar bom na glas povedal, da je alfa postala le še ena nemška kanta z občutno previsoko ceno kar ponuja. Roko na srce ostane ji le dizajn in lega na cesti, ostalo je pa za časom, kar sicer za bistveno nižje solde ponuja že vsak.
zraice
Alfa Member
Alfa Member

Osnovni sedeži v BMW trojki so zanič in v MB in a4 niso daleč stran, ne vem zakaj je to toliko važno...mene bolj moti visoka cena te alfe in slabša motorna izolacija...
Drugače je avto VRHUNSKI!
Uporabniški avatar
SchumacherM
Alfist
Alfist
Kraj: Velenje

Alfa sport napisal/-a:Saj počasi vedno več ljudi prihaja do tega kar bom na glas povedal, da je alfa postala le še ena nemška kanta z občutno previsoko ceno....
Bravo. =D>

:roll: ](*,)
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

@C4V4L13R: na kratko, da tema ne zaplava v napačne vode.

Tvoj kolega te je izpostavil na Alfa forumu kot posameznika, ki je odlično ocenil Giulio in dodal, da nisi pristranski. Sklepam, da mu tvoje mnenje veliko pomeni, drugače te ne bi šel izpostavljat.

Jaz pa sem napisal, da si težko nepristranski, če 1. imaš komercialno korist od prodaje neke druge znamke, 2. pišeš po forumu, da je notranjost in oprema Hrošča top in 3. ti je 1.4 TSI motor tako neverjeten, da trga asfalt, da o opisu voznih lastnosti Hrošča niti ne napišem česa, ker te nočem spravljat v zadrego.

Seveda imaš pravico do lastnega mnenja, vsekakor. Ko pa tvoje mnenje izpostavi nekdo kot kredibilno, strokovno in kaj vem še, pa je treba iti tudi malo globlje. In potem se izkaže vse prej kot zgoraj našteti pridevniki. Za to pa se moraš zahvaliti kolegu, ki te je tukaj izpostavil (in kasneje verjetno tudi zašpecal :mrgreen: )

Ti si pač mnenja, da moraš dobiti za 50.000€ "brezkompromisen avto". OK. Ni problema, tako pač misliš. Vprašanje je samo kje ga boš dobil, ker ne obstaja.

Kot bivši lastnik E30 coupe te pa lepo pozdravljam :wink:
Sport Driver
Alfa Member
Alfa Member

Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Jz bi su prec u kej tazga, sam je mal predraga, una bela spredi udarjena nej bi sla za 33.000 funtov pa je zgledala celo vozna.

Tole se pa kleparsko da resit sej obstajajo dobri majstri, bolj je problem desna stran podvozja pa diff, to je vse drago :mrgreen:
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hja, spredaj udarjena pa spet zahteva nov odbijač s krmiljenjem aktivne aerodinamike, kar je skupaj čez 3000€ . :D
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
C4V4L13R
Alfa Junior
Alfa Junior

alfa_samec napisal/-a:@C4V4L13R: na kratko, da tema ne zaplava v napačne vode.

Tvoj kolega te je izpostavil na Alfa forumu kot posameznika, ki je odlično ocenil Giulio in dodal, da nisi pristranski. Sklepam, da mu tvoje mnenje veliko pomeni, drugače te ne bi šel izpostavljat.

Jaz pa sem napisal, da si težko nepristranski, če 1. imaš komercialno korist od prodaje neke druge znamke, 2. pišeš po forumu, da je notranjost in oprema Hrošča top in 3. ti je 1.4 TSI motor tako neverjeten, da trga asfalt, da o opisu voznih lastnosti Hrošča niti ne napišem česa, ker te nočem spravljat v zadrego.

Seveda imaš pravico do lastnega mnenja, vsekakor. Ko pa tvoje mnenje izpostavi nekdo kot kredibilno, strokovno in kaj vem še, pa je treba iti tudi malo globlje. In potem se izkaže vse prej kot zgoraj našteti pridevniki. Za to pa se moraš zahvaliti kolegu, ki te je tukaj izpostavil (in kasneje verjetno tudi zašpecal :mrgreen: )

Ti si pač mnenja, da moraš dobiti za 50.000€ "brezkompromisen avto". OK. Ni problema, tako pač misliš. Vprašanje je samo kje ga boš dobil, ker ne obstaja.

Vidiš, spet si prebral samo tisto, kar želiš prebrat :) Seveda - TOP je lahko tudi osnovni twingo. Vse je odvisno od okoliščin. Od pričakovanj. Od cene.

Isto pravim za Giulio. Če bi bila izdelana 5 let nazaj, ali bila cenejša za 10-15k EUR bi bil top avto tudi po mojih kriterijih :wink:

Kolegu Mihollu nič ne zamerim, da me je izpostavil. Moj post je potrebno samo znati prebrati :wink:

Popolnosti res ni, verjetno tudi za 50k EUR ne, je pa kaj podobnega za moj okus (v rangu omenjene Giulie seveda) zelo blizu:
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... t%20INDIVI.." onclick="window.open(this.href);return false;.
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 20AMG%20Li.." onclick="window.open(this.href);return false;.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

@C4Cxxxx: nekateri smo razumeli.
TribesMan napisal/-a:... Alfisti so to vedno "preživeli", ker je bila cena primerna.
Tvoj stavek pove Vse.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfasan napisal/-a:@C4Cxxxx: nekateri smo razumeli.
TribesMan napisal/-a:... Alfisti so to vedno "preživeli", ker je bila cena primerna.
Tvoj stavek pove Vse.
Logika od tribesmana glede tega mi je nesmiselna. Če se po njegovem mnenju Alfi lahko odušča napake ker ima kao dobro ceno, na podlagi česa se potem odpušča dražjemu BMWju in njegovim napakam, ali pa cenejšemu VWju?

Tu se spet ločijo pravi ljubitelji od priložnostnih kvazi ljubiteljev. Pravi ljubitelj bo kupil Alfo (in samo Alfo), ker točno ve zakaj jo hoče, in kaj mu nudi, ne glede na to če je cenejša/dražja od konkurence (seveda znotraj svojih finančnih zmožnosti). Priložnostni pa pač vidi ok avto za solidno ceno - sploh pri visokem padcu rabljenih modelov - zato pa mamo na forumu tolko teh "kvazi ljubiteljev, ker so cene rabljenih tako nizke, in so veseli da dobijo dober avto za male pare. Če bi Alfe rabljene držale ceno bolje jih tudi ne bi bilo, saj je ne bi več hoteli kupiti.

A sedaj ko je Alfa dvignila cene, predvsem pa kvaliteto izdelka pa vidimo jamranje teh priložnostnih kvazi ljubiteljev vsaki dan do onemoglosti. Ne zdržijo dneva da ne bi nabijali o cenah in o tem kolko napak ma Giulia. Po drugi strani pa se strinjam, da pravi ljubitelji morajo biti kritični do znamke, da ne skrene s prave poti!

In tako TribesMan za moje pojme pač ni ljubitelj Alfe; ker če ima denar za nov avto tega razreda in pogleduje k BMWju 3, C-klasi,... pač ni ljubitelj znamke, ampak je zgolj avtomobilski entuzijast (kar itak vemo da je), ki mu je bolj pomembno tudi marsikaj drugega kot specifične lastnosti milanske znamke - kajti če bi bil ljubitelj Alfe bi si želel kupit zgolj in samo Giulio - razen seveda če mu ta ne bi nudila pristne alfine izkušnje in bi bil prisiljen iti k drugi znamki (a glede na to da je Giulia najbolj pristna Alfa alfini tradiciji zadnjih 30 let to ne more držat).
S tem ne mislim nič slabega TribesMan, tako da upam da ne bo zamere... in nisem se namenoma spravil nate, ampak si edini ki je napisal, da ima denar da si kupi novo Giulio.

In seveda se zavedam, da od takih ljubiteljev znamka nima šans da preživi, a hkrati vem, da ljudje/podjetniki, ki imajo denar za take avte niso tako natančni pri analiziranju vsakega detajla avta kot smo avtomobilistični entuzijasti na forumih, kjer na vsakem avtu lahko najdemo 100 in 1 napako.
Ljudje ki jih poznam in ki vozijo avte 50k+ gladko nimajo pojma o vseh tehnikalijah in podrobnosti o katerih se mi tu pogovarjamo, in večino stvari, ki jih mi takoj opazimo sploh ne opazijo ali ne vedo da obstajajo. Kaj šele da bi tako v detajle primerjali vsak avto. Če jim je avto všeč ga kupijo, in če 3-4 leta menjajo. Npr. 80% lastnikov BMWja 1 misli da ima pogon spredaj, 80%!!! BMW tako prodaja svoje zdelke ker veljaje za dobre in kakovostne, torej ima dober imidž, čeprav si je ta imidž zgradil na športnih lastnostih svojih modelov.

In tu mora Alfa priti naprej - z dobrim produktom (kar ga potrjeno ima), z izgradjo imidža/prepoznavnosti ter širše palete (kar še mora in kar je skoraj najpomembnejše), in kakovosten poprodajni in salonski progaram (nekje je ok drugje šepa).

To je to; iz nabijanja neumnosti tistega voznika hrošč-škode pa mi bolj vseeno ne bi moglo bit, saj sem vendar sam preizkusil ter pregledal Giulio, prebral dosti testov in se o avti precej informiral.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

alfa_samec napisal/-a:.

E30 coupe ne obstaja! Je le cenejša limuzina z dvemi vrati.
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

lizard napisal/-a:
alfasan napisal/-a:@C4Cxxxx: nekateri smo razumeli.
Tvoj stavek pove Vse.

...Pravi ljubitelj bo kupil Alfo (in samo Alfo), ker točno ve zakaj jo hoče, in kaj mu nudi, ne glede na to če je cenejša/dražja od konkurence (seveda znotraj svojih finančnih zmožnosti)....

definicija, "ker ve zakaj jo hoče" je preveč ohlapna ravno pri alifi. 99% povprečnih ljudi ne ve, da ima giulia pogon zadaj saj ga alfa nima praktično že 30 let .
Kar hočem povedati je, če se ti dopade bmw serija 3 se točno ve, manjši d sigmet z pogonom zadaj, prepoznavna maska ( in nekoč poznan R6 ) ... in ta image se vozi že 40 let od 2002 naprej. Sedaj pa kot alifist tega si razreda si imel 75 ( pogon zadaj ) potem 155 ( fiat tipo z dejansko samo bencinskim motorjem ), sledila je 156 v večni dizelska izvedba ( ali zastarenim ali nezaneslivim bencinarjem ) ali kot mesec težal opel v obliki 159. Bravota in puntota pa ne bom niti omenjal, ker ne pašeta v ta sigment in tako se je z 2011 ponudba končala. Najnovejši produkt alfe je torej, še najbolj podoben zasnovi iz 84ga, torej 75.
Torej, kakšen avto TOČNO že alfist ve da hoče? Še primarni del ( pogon ) se "cel cajt spreminja".

LP
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

povsem subjektivno mnjenje po današnji cca 40min dolgi vožnji z Giulio Super AUT :D

:steering: :-({|= :oops:

naj najprej povem, da niti 40% stvari, ki jih ima v infotainmentu nisem uspel pregledat, sicer pa tudi nisem mel namena
pa tudi vseh ostalih "bonbončkov" nisem uspel uporabit...ob nakupu bi obvezno moral prebrati navodila :D

napram 150 konjski dizelci, je motor precej tišji in se dizelski zvok pojavi komaj pri okoli 3k rpm, kar pa je pri normalni vožnji bol redko...tudi sama izolacija avta je dobra, sploh proti 159ki...na avtocesti pri hitrosti, ki je v mejah sprejemljive kazni brez točk, se brez poslušanja radia ni slišalo nič pretresljivega šuma, kot ste ga eni omenjali

180hp motor je tisto za čemer bom gledal ko bom kupoval, sem najprej mislo da je 150 ok, samo je ta precej lepši za vozit, sploh z aut menjalnikom, ki je za moje potrebe vrhunski...všeč mi je, da tudi v D dovoli po mili volji menjavat gor(od 1500rpm naprej) in dol...pa tudi šalta lepo gladko, hitro in skoraj neopazno

na 18" avto pobira luknje kot da jih ni, na cesti(na hočko pohorje) leži kot prilepljen kljub temu, da zunaj ni ravno 30°C, sistem proti zdrsu pa je prav nezanimiv :( upam da bo obstajala možnost ga nekako izkljapljat (zunaj garancijskega obdobja)

za po mestu mislim, da zna bit v "A" modu in v D povsem zadost, tudi pri vključevanju na prednostno v mestu(preizkušeno)

v notranjosti so po moji subjektivni oceni materijali povsem zadost kvalitetni in tudi v kaki bmw 3ki, ki ni povsem nabita z opremo nisem zasledil boljših...pa tudi sami gumbi za upravljanje infotainmenta so kompaktni in ko pogruntaš, se po meniju hitro premikaš...minus bi dal, da se po meniju ne da v krog vrtet, ko prideš do konca, moraš v obratni smeri nazaj

kar se tiče notranjosti bi dal minus še temu, da nimajo alcantare in pa možnosti veloce sedežev v nižjih verzijah

jaz vem, da enkrat bo pri meni...sicer imam ponudbo s financiranjem, ampak bo treba z glavo razmišljat in izbrat drugo opcijo, ki je trenutno na volji (kredit in stanovanje), ker oboje na žalost trenutno enostavno ne gre...

naj še enkrat povem...to je zgolj moje subjektivno mnenje...tudi če bi dobil bmw 3ko za 10k manj, je ne bi kupil...pa mi to tudi tisti, ki me najbolj poznajo težko verjamejo :D
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

ROBERTH napisal/-a:
alfa_samec napisal/-a:.

E30 coupe ne obstaja! Je le cenejša limuzina z dvemi vrati.
Drži, kolega, samo v prometni je vseeno pisalo oblika: kupe. Pač ni imel vrat brez okvirja ... Itak so bla jajca od M10 motorja ... :lol:
Odgovori
  • Informacija