Giulia: Testi in Splošno

Tehnične teme o Giulii in Stelviu

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kako prikladno, da eni kar ne veste več kaj ste trdili.
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

Kdaj se boste vsi zavedali da niso pomembni vaši egoti, ki jih iz neznanih razlogov sproščate na forumu ampak da je pomemba Alfa Romeo?! Za avtomobilsko industrijo bi bil žalosten dan, če Alfa Romeo propade, za vas nekatere pa trenutek, da napišeta kaj zanimivega o vašem egu na tem forumu.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Važen je podatek kako se model prodaja 2. leto, ker prvo leto ni še noben prebil mejo 20.000 komadov.

Recimo 147 so prvo leto prodali borih 6.000 komadov, drugo leto pa 90.000 komadov. Podobno je pri 156, prvo leto 15.000 komadov, drugo leto 90.000 komadov. Tudi en največjih prodajnih flopov model 159 se je prvo leto prodala samo 6.000 krat, potem pa je skočila na 60.000 primerkov drugo leto. Ali pa 166 s samo 3.000 prodanimi vozili prvo leto, pa potem skok na 26.000.

Če sklepamo po tem, bi lahko rekli, da bo Alfa prodala med 60.000 in 100.000 Giulij naslednje leto na evropskem trgu. Ob tem pa je treba upoštevati, da se je Giulia z letom 2017 začela prodajati tudi v ZDA (oziroma decembrom 2016, ampak podatkov za december še ni).

In mimogrede, tistih 400.000 prodanih avtov je bilo mišljeno za skupno obdobje do leta 2018 za vse modele skupaj. Saj je menda jasno, da v 1 tovarni fizično ni mogoče izdelati 400.000 primerkov enega modela v 365 dneh, pa tudi, če delajo 3 izmene in sobote in nedelje in praznike ...

@Lizard glede prodajnih številk Jaguarja. V 12 mesecih 2015 se je prodalo 16.000 avtov, to je bilo prvo leto in 10 mesecev prodaje. Leta 2016 se je prodalo do decembra 23.000 komadov.

@Miholl: trenutno je slovenski avto trg na ravni iz leta 2005-2006 (podatki AMZS).

Pa če koga zanimajo številke Optime prvo in naslednja leta ... ker je menda prodajna uspešnica in to ...

Prvo leto prodaje avta je Kia prodala 128 avtov, drugo leto pa vsega samo 4.300 komadov. Trenutno je prodaja Optim v Evropi pri okoli 3.100 komadov letno, prodaja vsako leto pada. Torej za 2 meseca prodaje Giulie. Ali pa drugače povedano, Alfa proda 4x več novih MiTov na mesec kot Kia novih Optim, če gledamo EU trg.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No tale post lepo pojasni oz. razjasni marsikaj. ;) Še vedno pa se mnenja, da za višje prodajne uspehe Giulie na evropskem trgu enostavno morajo lansirat SW.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Caci
Alfist
Alfist

Počakajmo malo da vidimo kaj bo s stelvio. Kolk jaz vem je Sergio Marchione se vedno skeptičen glede karavana, kljub temu da so ga napovedali.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Ah larifari

Dejstvo 1: ni karavana
Dejstvo 2: vstopen model ima premalo opreme

Alfo 147 so leta 2001 prodal v 90k primerkih.

Bmw 3 je bil leta 2005 predstsvljen in prodan v 250.000 primerkih

Nismo leta 97, 2001 pa tut 2005 ne.
Caci
Alfist
Alfist

Meni so ti podatki popolnoma nepomembni vem samo, da bo alfa giulia slej ko prej moja. Dejstvo ki mi je važno pa je to, da je giulia boljši avto od BMW serije 3.
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

Boljši avto tebi in boljši avto meni kot pa BMW 3. A objektivno je v nekaterih pogledih je slabša v nekaterih boljša. BMW 3 ma več prostora na zadnji klopi in je vstopni model občutno cenejši. Alfa Giulia ima bolj direkten volan in boljše vozne lastnosti. Oba imata svoje pluse in minuse.
Caci
Alfist
Alfist

Se strinjam, samo vozne lastnosti, varnost in lepota so meni dovolj. Zadnja klop ne vem jaz sem gledal en test, kjer je rekel novinar da ima alfa več prostora in vstopni model je 29000€. Koliko je BMW 3 začetna cena s tem da je model že star 4 leta?
Sport Driver
Alfa Member
Alfa Member

Ko smo ravno pri prodaji in tem da se proda več avtomobilov kot pred 10-15 leti. to je morda res ampak so se zaradi terencev klasični segmenti skrčili popolnoma. Prvo Celo leto prodaje Lagun 3 leta 2008 so jih prodali 90k, Talismanov so letos prodali do novembra 24k, letos je bilo prvo celo leto. Sicer se je premium trg skrčil manj kot ta pri ljudskih avtomobilih amapak so terenci vseeno odnesli velik del prodaje. Bomo videli kje bo Stelvio ampak nekako razumem, da ne želijo Giulie SW glede na to, da je cena Stelvia vsaj tega First Edition odlična in je realno boljši deal kot Giulia glede na konkurenco. Dvomim, da dobiš tako dobro opremo in motor za tak denar pri Mercedesu GLC. Jaz stavim, da bo Stelvio v prodaji letos prehitel Giulio pa tudi če se začne uradna prodaja šele marca/aprila.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Cene smo ze 100x predebatiral, a4, bmw3 sta bolje opremljena za vstopno ceno giulie.

Tudi to se zagotovo pozna pri prodaji novih.

Kaj je boljse, slabse je brezveze komrntirat. Slabih avtov ni,sploh za ta denar ne
Caci
Alfist
Alfist

Stelvio 2.2 disel bo sigurno manj kot 57000€ baje tam nekje okoli 40000€.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Glede na to, da se nisem veliko zmotil z mojimi brisanimi posti s strani vodstva bi si kot opravicilo zasluzil vsaj brezplačno članarino za leto 2017.
Glede alfinih nabliskancev pa se mi zdi da bo znamka kmalu potrebovala dokapitalizacijo.
Da rece nekdo da ne rabijo karavana mora biti vse prej kot najbolj bistfih misli. Stelvio in karavan imata bolj malo skupnega in si ne morata biti konkurenta.
Sportni karavan VS. SUV :)

Giulia ima kar nekaj felerjev:
Manjka kaksen 1.4 ali 1.6 turbo bencinc.
Manjka kaksen 110-120 KM dizel
Manjka karavan
In ima hudo previsoko ceno. In ravno ko sem pisal o tem se je bliskalo po fofumu, zdaj pa beremo o turbo popustih.
To da so na trg najprdj plasirali QVjko je bedarija. Vecini nedosegljiv avto tako nov kot rabljen, saj bo vzdrževanje finančno nevzdržno.
Glede na to, da ima rezan ferarijev motor ti motorji pa nikakor in nikoli še niso bili zanesljivi se bojim da bomo 5 let staro QVjko dobili za zelooo malo denarja.
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm

alfasan napisal/-a:Glede na to, da se nisem veliko zmotil z mojimi brisanimi posti s strani vodstva bi si kot opravicilo zasluzil vsaj brezplačno članarino za leto 2017.
Dej nehaj že jokat no, vsem je jasno da si tu izključno zato da provociraš. Pa preden boš izpodbijal tole, se spomni da ste se dvakrat v moji prisotnosti zmenili, kako boste provocirali na forumu. Če boš poravnal članarino, jo poravnaj iz pravih razlogov. Če pa misliš da ti plačana članarina prinese dovoljenje za provociranje po forumu, premisli dvakrat, ker si v zmoti.

Držite debato na nivoju in se držite teme. Za prodajne strategije, itd. imate posebno temo.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

1+1=2 to sem trdil.
Provocirali so tisti, ki so trdili 1+1=3
Da pa se nekdo obraca po vetru s spreminjanjem mnenja za vsak drek pa je to vse prej kot konstruktivna debata. To mi bolj zgleda kot čreda, ki se obrača za alfa kozlom z zvoncem za vratom na kakšni planšariji.
Odgovori
  • Informacija