Giulia: Testi in Splošno

Tehnične teme o Giulii in Stelviu

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
liamstar
Alfa Junior
Alfa Junior

Tudi mene je Gulia očarala na prvi pogled in sem bil odločen da jo preizkusim.Malo sem bil skeptičen kako se bo odrezala glede na renome predhodnih alf.Moram povedati,da sem prej vozil tri leta BMW 535d AUT M optik.Na preizkusu sem jo imel cel vikend.Moja je bila 2.2 JTDm z 180 KM in avtomatskim menjalnikom in 18-col platišči Veloce in dimenzijami 225/45/18 spredaj in 255/40/18 zadaj.Do sedaj še nikoli nisem bil lastnik vozila alfa romeo.Moram priznati ,da me je Gulia rešnično navdušila.Materiala in izdelava na ravni nemških tekmecev ali v spodnjem delu armaturne plošče kvalitetnejši materiali na otip kot pri nemških tekmecih,Avto zelo dobro pospešuje v celem obmučju in menjalnik svoje delo opravlja zelo dobro.Lahko povem ,da mi je bila vožnje bolj všeč kot v BMW-ju čeprav sem že v zrelih letih. Z eno besedo avto je enkraten in zato sem se odločil da bo moj.Odločil sem se za Veloce izvedbo ker je malo močnejša in bolje opremljena.To so vtisi voznika kateri je prvič vozil alfa romeo.Lahko zatrdim da je enakovredna nemškim tekmecem samo sesti je treba v njo brez predsodkov o allfah ker Gulia je povsem nov in drugačen avto.
Altmann

@liamstar, najprej dobrodosel na forumu in pozdravljam odlocitev, da si bos lastil Alfa Romeo Auto.

kot zanimivost;
http://www.auto-motor-und-sport.de/news ... 43240.html
Giulia je najboljsi Auto srednjega razreda iz kategorije "uvoz".
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Super, 800km na mesc loh nardim,kosta me pa 250€
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Zato pa Nemci množično inštalirajo v take avte el. zadevo, da avto ne beleži prevoženih km :wink:
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Res?? Nebi si mislu :/
janezkranj
Alfa Junior
Alfa Junior

Dragi moji alfisti

Dolgo se nisem oglasil ker sem počakal da vidim kako se bodo stvari razvijale in kaj se bo dogajalo z našo ljubo Giulijo.
No kot vidim sem imel prav jaz, ne pa večina na forumu, vas ljubitelje A.R. razumem ampak ko pojejo € je ljubezni kar hitro konec.

Tema o Giuliji je trenutno na forumu 205 + 40 strani ampak to pomeni cca 10 strani za 1 registrirano Giulijo v SLO, da ne govorimo o podatku da so registrirane SAMO 4 Giulije na fizične osebe govorimo o podatkih za leto 2016. Morate pa vedeti da je bilo registriranih Giulil več kot 25 na prodajalce A.R. kar pa ne šteje nič razen da so lahko sodelovali na SLO izboru avto leta. V celem letu pa so uspeli registrirati samo 88 vozil A.R. - ne prodati, sramota in nesposobnost na kubik - če niso sposobni izpogajati pravih cen oz. so preveč požrti in hočejo pri vsakem avtu ki ga prodajo zaslužiti celo premoženje naj zaprejo pa bo mogoče kdo drug to znal, saj slabše ne more biti kot je sedaj.

No sedaj pa bodo vsi moji kritiki planili češ kaj se grem saj je sedaj leto 2017 in sedaj pa bo - no sedaj ne bo nič kaj več mogoče se bo prodaja v celem letu dvignila na 30.000 kosov - svetovna prodaja ampak to je zdaleč pod vsakim planom.

Molto pametni Italijani so pogruntali da ne rabijo SW verzije, še bolj pametni pa so bili z cenovnim pozicioniranjem, no menda pa vseeno pride verzija SW ampak bo nastal problem komu jo bodo prodajali, ker so njihove najbolj zveste kupce z trditvijo da SW verzije ne bo kar lepo prevarali - nategnili da bo bolj razumljivo.

Pa še kakšen problem se bo pojavil. Na raznih avto portalih se bo ponujalo veliko novih ali malo rabljenih Giulil z nič ali malo km po veliko nižjih cenah kot so v cenikih pa bo še en problem več. Kupci ki kupujejo avto za 40 k € + mislijo tudi z glavo in imajo večinoma pospravljeno podstrešje.

No pa počakajmo, saj imajo Srbi zelo lep pregovor: živi bili pa videli.

Pozdrav

Janez
Caci
Alfist
Alfist

Za mene samo plus bodo cene padle tako da si jo bom lahko kupil tako s 50000 prevoženi KM za 25000€ pa bo. Drugače pa ne preveč skrbeti, ker alfa bo preživela.
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

Navadna Giulia odlično na Moose testu - 82km/h mimo ovir, BMW M2 ni tolk stabilna pri 2km/h manjši hitrosti in Porsche Boxster S pri 1km/h večji hitrosti. Ford Focus RS se je pri 82km/h veliko bolj mučil da je speljal progo. Na istem testu pred leti je bla pa Alfa 159 pred BMW 3, Hondo Accord, Mondeom pa še nekom, ne spomnem se več.

Giulia
https://www.youtube.com/watch?v=DMXjC5ytuaY

BMW M2
https://www.youtube.com/watch?v=8B5MDI-tGFY

Porsche Boxster S
https://www.youtube.com/watch?v=0uR6bfMeefM

Ford Focus RS
https://www.youtube.com/watch?v=FXIzHwNS3Jw
hondina
Alfa Junior
Alfa Junior

Mislim, da je to ta test

https://www.youtube.com/watch?v=o5zzwuiJLD0" onclick="window.open(this.href);return false;
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Citroen xantia ima rezultat zavidanja vreden že skoraj 20let ( btw 85kmh, na gumah izpred 20 let, danes morda še kaj več ).
Losov test odpelje bolje od VSEH in nakoncu se še po slovenskih cestah pelješ udobno. Premium.

LP
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Avtomobilnost RTVslo napisal/-a:Pri ekipi Avtomobilnosti smo največje število točk, šest, podelili alfa romeu giulii. Prevzela nas je predvsem z obliko, pa tudi z voznimi lastnostmi. Predvsem pa nas je prevzela zgodba, ki nam daje upanje, da se znamka Alfa vrača na pota avtoromantike. Na pota stare slave in upamo, da bo giulia prinesla še kaj boljšega. Tudi prodajne številke, ki jih je včasih že dosegala. In te so bile višje od na primer BMW-ja. Alfa BMW-ja in tudi drugih velikoserijskih proizvajalcev vozil še zlepa ne bo ujela, ampak giulia daje upanje, da to le ni nemogoče. Menimo, da je to leto Alfe, saj je po nekaj sušnih letih na trg končno postavila pravi avtomobil.

Vsi v povezavi z limuzino govorijo o dizajnu, o tem, da se ljudje ozirajo zanjo. Mi tega ne postavljamo v ospredje, pa čeprav tudi sami tega nismo spregledati. Vendar pa je bistvo drugje. Ko za nekaj časa izgineš s trga in si sposoben sestaviti odličen avtomobil, to kaže na sposobnost in izkušnje, zgodovino gradnje avtomobilov. Giulia je dobro sestavljen avtomobil, ki se lahko meri z vsemi tekmeci. Ima zadnji pogon, kar daje vedeti, da Italijani želijo igrati na čustva. Giulia je avtomobil, ki navduši. In to si želimo tudi od prihajajočih modelov, kot je SUV stelvio. To je dokaz, da se Alfa vrača.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Skoda da se to ne pozna na prodaji
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

Ne pozna se na prodajnih številkah, ker je Alfa izgubila zaupanja kupcev že mnogo let nazaj. Zaupanje se pa ne pridobi čez noč in ne pride zlahka, ampak se pridobi z veliko trdega in kvalitetnega dela. Torej bo še kar nekaj let trajalo, da bo Alfa nazaj na svojih najbolših prodajnih številkah, ki so bile recimo večje od BMWja.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Že milijonkrat povedano; četudi bi Alfa danes sestavila občutno bolj tehnološko dovršen in zanesljiv avto kot nemška sv. trojica, bi preteklo še precej vode oz. časa, preden bi si skeptiki upali to priznati, kaj šele kupiti. Težko (beri: nemogoče) je čez noč dobiti nazaj zaupanje in ime svoje stare slave. Kot je moč opaziti je skeptizem prisoten tudi med alfisti, kaj šele med ljudmi, ki se v alfo niti vsedli niso, so pa slišali same "čedne" reči o njej.
In čeprav bi ceno Giulie spustili za kakšne tri jurje ali pa pet, to bistveno ne bi vplivalo na prodajo, ker..... Ni tak problem v ceni - problem je v mentaliteti ljudi (omenjeno zgoraj), pa to ne mislim le na slovenčke ....
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori
  • Informacija