Splošno o vsem ali ničim - 5

kar vam pade na pamet
Odgovori
RED_line
Alfist
Alfist

torej filozofiranje brez popolnoma nobenih pametnih zaključkov. samo neko lapanje v prazno. bolj je uporabno it lupit krompir ali pa sesat stanovanje.
Uporabniški avatar
urbancebulj
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Računalničarji, po 10 letih uporabe prenosnikov, no en ostane, drugega pa bi zamenjal stacionarni računalnik za družinske potrebe.

Rabilo se ga bo samo za google, maile in pisanje raznih word dokumentov.

Kupili bi nek komplet (računalnik, ekran/19",tipkovnica,miška), cena recimo do 500eur.
Kaj pa all in one zadeve?

Kak predlog?
Na kaj je potrebno bit pozoren?
Nikoli nisem bil nek računalniški freak, pa me malo zanimajo izkušnje.
:D
Uporabniški avatar
Zhagar
Moderator
Moderator
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2011 & Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995
Kraj: Ljubljana

Za google, mail in word dokumente je dovolj če že telefon na monitor/televizijo preklopiš skupaj s brezžično bluetooth tipkovnico :D
RED_line
Alfist
Alfist

ali pa kupiš uno malo škatlico ki povežeš na tv. če pa misliš kupovat res gajbo, pol pa začni z večjim ekranom. tam vsaj 22". gajba pa glej da ima vsaj 4MB rama. najceneje prideš skozi če, kupiš malo rabljeno ali pa si po kosih kupiš dele in skupaj sestaviš.
AnAlfaBet
Alfist
Alfist
Kraj: Noumest

All in one - ok dokler dela, potem pa ko so težave pa gre večino vsega v kanto. Čiščenje je nemogoče, zadeva pa je ista kakor prenosnik, par hp-jevih ima še iste komponente.

Če hočeš nekaj poceni se sprehodi po hoferju in poglej za kako i5 kišto ki jo imajo znižano, lahko pa tudi sam kaj sestaviš ali pogledaš na bolhi.

Drugače je rabljenih kišt na pretek:
http://www.bolha.com/racunalnistvo/nami ... kw=i5-4570" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bolha.com/racunalnistvo/nami ... kw=i5-4570" onclick="window.open(this.href);return false;
Cena nikakva

Je še par teh (pre)prodajalcev rabljene biro opreme in so zelo ugodni če nisi zahteven.
Moraš pa obvezno kupit ssd, navadni diski so preprosto prepočasni.
Ekran v hoferju v kaki akciji ali pa tudi ne, so samo okoli 100€. Rabljeno po bolhi skoraj ni za kupovat, vse je zmatrano do kraja...
axis86
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa romeo 156 1.9 jtd
Alfa romeo 75 1.6 carb
Alfa romeo 159 1.9 jtdm 16V
Kraj: Žiri

https://www.bbt.si/hp-elitedesk.822-g1

Jaz bi gledal za kaj takega.
Ali pa tudi kaj cenejšega, če bo res bolj za internet in word pa to.
Pri njih sem kupil prenosnika pred letom in pol in sem zelo zadovoljen. Dela brez problema.
Uporabniški avatar
urbancebulj
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Vse v vezi s televizijo odpade, mora bit ločeno.

Ta mini zadev aje sicer ok, mapak 400eur, potem pa še ekran, miška, tipkovnica, operacijski sistem,....to je predrago.

Ma vse bolj se nagibam v all in one zadevo, če je lap top zdržal 10 let, velik ekran, vse naloženo, komplet, samo uporabljaj, ne vem meni se zdi to najenostavneje, pa je res komplet za 500 eur.
axis86
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa romeo 156 1.9 jtd
Alfa romeo 75 1.6 carb
Alfa romeo 159 1.9 jtdm 16V
Kraj: Žiri

Jaz sem dal samo en primer. Imaš tudi cenejše.
AnAlfaBet
Alfist
Alfist

Z laptopi je tako, kakor zadeneš. Danes da zdrži 3 leta, kaj šele 5 let je res izjemno dolgo.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Moj Toshiba Satellite dela že polnih 6 let kot urica, pa ga nisem niti 1x čistil, reformatiral, itd......
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
AnAlfaBet
Alfist
Alfist

Od kolega je toshiba crknila po dveh letih, fuč plata Pri kolegici, prvo je odletel disk z vsemi podatki (laptop star 1 mesec), potem je bil zamenjan v garanciji, crknil še drugič, ekran začel nagajat, prenosnik se resetirat, menjana plata pa je bilo dobro samo za pol leta nato pa spet isto. Zahtevala vračilo denarja in ga dobila nazaj.
Odvisno od sreče.
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Matr, pol jst igram rusko ruleto...10let star compaq, dela k šus. :mrgreen:
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
urbancebulj
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Toliko je informacij, vsak svoje hvali/graja, da sploh ne vem kja nardit.
AIO bo vrjetno to to, brez kablov, velik ekran, pa gas, za google in office bo že delel nekaj let, da pridem do prostora za ornk kišto.
Hranata
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156 2.4 JTD 10V GTB2260 (projekt)
Kraj: Cerkno

Lej urban, jaz sem imel 7 let HP pavilion dv6, od tega 3 leta za faks, kjer je bil konstantno prestavljan vn iz torbe in noter, 3D modeliranje Creo, simulacije v Fluentu (oboje zelo zahtevno za procesor, ram in grafična) poleg pa še konstantni torrenti, youtube, word, excel, itd itd. Po dobrih 3 letih sem zamenjal disk (HDD), ker je stari odpovedal za enako HDD (SSDji so bili še ohoho dragi in nisem hotel v 'staro' kripo vržt toliko dnarja). Potem je zdržal že 4 leta. Pucal sem ga enkrat letno, ker je bil pri meni direktno na postelji ali kavču večinoma. Dal sem zanj 800€, ga zelo agresivno uporabljal, pa je še vedno preživel veliko časa.
Za kar ga ti rabiš pazi da je 128GB SSD, procesor in grafa je komot od AMDja, 4GB rama pa vsaj 22˝, ker bo na mizi.
Slika
RED_line
Alfist
Alfist

sam bi kupil nekaj rabljenega z garancijo. ko sem kupoval prenosnik sem šel na forum in dal oglas. pa so se mi javili modeli z pol leta starim prenosnikom itd. tako da iz mojega vidika se to ful splača. kištro pa si narediš z novimi konponentami komot za 350€ in še nekaj za ekran pa si na okoli 500€. samo malo se nazjdi ali pa povprašaj na primernem forumu kaj predlagajo za ta denar. za hoferjeve pc sem tudi slišal da so ok zadeve.
Odgovori
  • Informacija