Meritev Alfe 155 V6 pri Senici

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Alfa 155 V6
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Lep pozdrav!

Torej včeraj na lep sončen dan smo se ljubitelji 4 kolesnikov dobili pri Senici in malček pomeriili naše konjušnice pod pokrovom. Meritev smo opravili v zelo ugodnih vremenskih pogojih. No rezultati so bili za nekatere ugodni zame malček manj. Mojster je na moji "ljubici" nameril na kolesih dobrih 127 ponijev, ter malček čez 170Nm navora, kar se meni zdi malo, glede na to da ima avto šele 75k prevoženih kilometrov. Druga stvar, ki me je pa malček zaskrbela je moder dim, ki se je zvalil iz izpuha, ko je blokada prekinila naprejšnje vrtenje motorja. Mojster je čukasto pogledal in dejal da še ni videl V6 motorja da bi pokadil, pri blokadi. Sedaj sem v dvomih če je z motorjem res vse uredu. Poleg tega pa sem resnično pričakoval več konjušnice.
Torej vprašanje je... kam so poniji zginili? :x In kaj bi vi najprej naredili, da bi dobili malček več iz tega motorja.

Lep dan
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Moč na kolesih je vedno manjša kot na gredi motorja, tako da se mi tukaj ne zdi kaj veliko narobe, če je pa avto 4x4, so pa izgibe še toliko večje.

Če želiš več konjičkov - jaz bi poskusil dat noter 3.0 iz 164 - če paše :mrgreen:
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Bi lahko mogoce skeniral graf in ga prilepil nekam, da si malo bolje pogledamo?
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Dejan: Avto je mel starejši gospod ki je delal malo kilometrov letno glede nato da ma avto 75k km . Glede na ohranjenost avta ni tiščal. Mal več časa ji dej da se spuca in raztiši. Moje mnenje je da je avto še malce zamorjen. Moder tim pa veš kaj pomeni :x .
Uporabniški avatar
MITT
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lj.si
Kontakt:

Hjam, konjev na kolesih je za kakšnih 15-25% manj, kot pa konjenice na gredi, ker se jih do kolesa kar nekaj izgubi v prenosih (menjalnik, diferencial,...), to bi itak moral razbrat iz grafa.
:evil:: "Yes, if you wanna run cool, you got to run on heavy heavy fuel!" :mrgreen:
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

zadeva je sledeca. ce bomo sli testirat par avtov z isto masino, bodo konji odtopali do 10%. Ce bo masina stara lahko se vec. spomnim se enega, ki je tunal svoj avto, na enem od avtomobilskih forumov (bi moral poiskat), pa je avto mel dosti manj konjev kot original. potem so mu zadevo malo nastavli, pa so prisli na original.
Tako da, mogoce je tvoja masina slabo nastavljena, glede na to, da jo je fural en zlo pocasi, pa se je po vsej verjetnosti lahko tudi malo polenila. ti samo avto segrej, pa ga potem malo tisci. mislim, da bo bolje. ce ne pa bo treba zadevo malo nastavit.

LP, pa se veliko hitrih km s konji, ki ti pripadajo.
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
Uporabniški avatar
zoranwagen
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Domača modrost:
kok je konjičkov na kolesih tok je kw na gredi
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Dej poskeniraj graf, da bomo vidli še mi!

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Alfa 155 V6
Alfa Junior
Alfa Junior

:) hvala za odgovore. Graf sem poskeniral, samo še nekam ga dam gor, da ga boste lahko vsi videli. Ko pridem domov :).. Trenutno je pa avto na poliranju, me prav zanima kakšna bo ko bo vn pršla.

Lp
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Alfa 155 V6 napisal/-a:... Trenutno je pa avto na poliranju, me prav zanima kakšna bo ko bo vn pršla. ...
Kako to misliš!?!?!??

Veš da bo lepa!!! =D>
mitja155
Alfist
Alfist

malce sem se pogovoril okoli. Baje valji pri Senici pokažejo preveč. Na mojem stock puntu je pokazalo 125KM na gumi. kakšnih 10KM vsaj preveč.

lp
alfa 156
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana ok.

Meni se je pri Senici isto pokazalo...
Sedaj nisem več lastnik Alfe 156 2.4 JTD s 150 konji. Ko sem šel meriti je pokazalo 141.7ps namesto 150 ps ( avto star 1 leto z 20000 km ), po čipanju pa 177ps. Dima pa ni bilo, razen pripospeševanju je za trenutek malo pokadil, vendar je to normalno za chipan motor.

Lp!
Uporabniški avatar
MITT
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lj.si
Kontakt:

Kje si imel čipanega, da ni nič pokadil?
:evil:: "Yes, if you wanna run cool, you got to run on heavy heavy fuel!" :mrgreen:
alfa 156
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana ok.

Kje si imel čipanega, da ni nič pokadil?

Pri Senici. Razlika je bila minimalna pred in po čipanju ( za kajenje govorim ). Se pa je poznalo, če nekaj dni nisem bil na avtocesti in sem vozil počasi..., se je kar precejšen dim pojavil pri brzini nad 190km/h za nekaj trenutkov, potem pa zgleda da se je sčistil. Menim, da so to neizgoreni delci, ki so se nabirali v izpušni cevi.
Odgovori
  • Informacija