Giulia se je sredi septembra odpeljala na Avtotrade-Vrhnika na popravilo, v zameno pa sem dobil Cupra Formentor 1.5 TSI DSG.
Glede na vse hvalospeve novinarske srenje, je mene skoraj v vsem razocaral, sploh kar se športnosti tiče.
Še najbolj me je presenetil mali 1.5 mlincek, ki povsem spodobno premakne to kravo, za dirkat je pa itak premal, da se razumemo.
LED luci ponoci hudo svetijo- itak, 7-stopenjski DSG pretika hitro in nežno, dobra je tudi utesnjenost kabine, ter volan je kar prijeten na otip,
nikakor pa se ne obnese med vožnjo, saj je len oz. pocasen za popi*dit + slabe povratne informacije.
Ker se Formentor v ovinkih zelooo nagiba in ker sem navajen nizkega sedenja, sem si tudi tu sedež nastavil na najnižjo pozicijo.
A lej ga vraga, pri tem položaju pa imam še iz svoje lepotice boljši in lepši pregled na cesto. Prednja havba leži absolutno previsoko,
tako da je parkiranje s kljunom naprej povsem odvisno od pomagal/senzorjev.
Potem pa pride na vrsti še super-duper multimedia... Ce mi še kdo rece, da je v alfi pocasen oz. neodziven sistem, ga bom digižiral cez Triglav!
Poleg tega je tudi upravljanje povsem nelogicno in clovek, ki ni ravno na "ti" z elektroniko bo potreboval akademijo, da osvoji vse te funkcije.
Že nastavitev vpiha klime mi je na zacetku povzrocala precej preglavic.
Nastavitev zvoka pa... Ne vem, bi se smejal ali jokal... Najbrž (in upam), da v kakšnem bolj obdanem paketu obstaja tudi boljša enota, kajti tu sta bili le dve nastavitvi...
"Boljša" in "slabša kakovost".

Nobenih equalizerjev, niti 'fader' in 'balance' ne. Ponoci pa ti prevelik LCD zaslon kljub najnižji osvetlitvi sije direktno v obraz.
Za kakšno daljšo pot bi ga jaz moral ugasniti, ampak v cem je potem point takega zaslona. Ko bi bil vsaj nižje postavljen... Itak ga pa ni cez fizicne gumbe, sploh za klimo!
"Pa bodi dovolj o tej Cupri", bi rekel M. Stare...
Ker je bil med nezgodo poškodovan tudi 90€ vreden plasticni spojler iz AliExpressa, se je le- ta moral menjati.
In ker preko zavarovalnice nihce ne sme zmontirat fake spojlerja, sem v zameno dobil tistega pravega, karbonskega iz QVjke.
Ker pa je ta spojler privijacen, luknje za ta spojler pa imajo samo vrata iz QVjke oz. Veloce Ti, so morali zmontirati prav takšna.
Malenkostno se je (sicer zelo redko) rosila tudi leva notranja luc, katero so tudi kot posledico trka raje kar zamenjali.
Praske na odbijacu so se popravile, odbijac pa se je cel pobarval na novo, seveda s prelivi na blatnike.
Avtotrade moram ponovno pohvaliti, saj so spet odlicno opravili svoj posel. Oba odbijaca sta se namrec tu že pri nakupu/uvozu pobarvala,
ker sta bila spodaj opraskana od robnikov.
In ker se je že barvalo, sem izkoristil trenutek ter dal obenem pobarvati tudi oba pokrova ogledal,
saj kot najbrž veste iz prejšnjih objav, se je desnem povsem olušcil lak, na levem pa so bile vidne poškodbe od kamenckov.
Brez težav je opravila pot Jesenice - Banja luka (srecanje) in nazaj,
nato pa mi je lepoticko v noci iz 5. na 6. oktober nekdo popljuval in ji preuredil prednji lip ...
Naslednji dan sem jo takoj zapeljal v jeseniško novo avtopralnico, glede lipa pa se še odlocam ...
Zdaj jo moram pa res že spolirat (ni še bila), saj se kar opazi razlika med starim kljunom in novo ritko, ceprav tega na sliki res ni videti.
Do naslednjic