Ker leta naredijo svoje, je plastika na nekaterih koncih izgledala precej "zmatrano". Edina varianta s katero se da kolikor toliko obnoviti preperelo, oddrgnjeno ali lepljivo plastiko je folija.
Ena varianta je da bi kupil in sam odrezal folijo, druga pa je, da že kupiš narezano za tvoj model avtomobila. Sam sem se odločil za drugo varianto,
Na internetu sem našel italijana in Neaplja, ki se ukvarja z razrezom raznoraznih folij za različne modele avtomobilov. Gre za raznorazne folije za notranjost kot tudi za zunanjost avta. Spodaj je povezava če koga zanima, kaj ponuja.
https://www.risicosfizio.it/product-cat ... n/?lang=en
Naročilo sem prejel v 3 delovnih dneh v dobro zavarovani embalaži.

Bom še vizualno prikazal kako je bilo stanje pred in po montaži folij v moji 159ki.
Odpiralo predalnika na sovoznikovi strani je zaradi starosti in vročine postalo lepljivo, zato sem se odločil, da nalimam čez folijo. Ker jo v bež barvi nisem dobil sem začasno dal folijo v imitaciji brušenega aluminija podobno kot je osrednja konzola.

Barvo enote klimatske naprave sem poenotil z barvo radia. Tu je bilo malo več dela in preciznosti pri lepljenu, saj se je folijo dalo tudi na gumbe.
Prej

Potem

Klimatsko ventilatorska enota v zadnji vrsti je bila že nekaj časa brez originalne folije, ker se je le ta na nekaj mestih odluščila. Namesto tega sem dal malo debelejšo folijo v imitiaciji karbona.
Prej

Potem

Zunanja plastika na vratih je bila od sonca že precej načeta, zato sem jo zamenjal s črno svetlečo folijo podobno kot jo imajo novejša vozila
Prej

Potem