Sicer bi zaradi megle lahko povzel besede svetovno znanega inštruktorja vožnje, ki je naučil vozit miljone in ji še naprej uči ... Stevie Wonder - "Can't see s*it"
Same lučke pa odlično svetijo
Bom dal nekaj takega še v Bello
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Jel ima kod vas u Sloveniji kakva procedura oko prijave led rasvjete na autu. Mislim na atest. Ja hocu uzet Philipsov led za I30 i kad sam pitao kod sebe u Kutini na tehnickom napravili su takvu dramu iz tog kao da je ne znam sta. A k tom jos sto Philipsov led ima TUV. Ja planiram uzet ovaj Philipsov led.
Če prav razumem naše prodajalce, najprej preveriš če je tvoj avto na seznamu proizvajalca dotičnih Led žarnic, potem je treba opravit nakup pri pooblaščenem prodajalcu (prej se preventivno pozanimaš pri njih če res vse štima za tvoj avto), potem ti jih morajo tam zmontirat ali pa kak njihov pooblaščenec, kjer ti potem izdajo potrdilo o "strokovni" montaži (€€), s katerim končno opraviš še homologacijo (€€). https://www.tehnoshop.net/philips-led-u ... -slovenijo
Praktično isti postopek kot pri vsaki ostali predelavi.
A koliko znam ne trazi se dokumentacija jel ugradivao tko strucan ili ne. Da budes u skladu sa zakonom dost je obavit pregled u stanici za tehnicki pregled , a oni onda to salju u Centar za vozila Hrvatske sto su glavni. Mogu potvrdit ili odbit sve je na njima. Al je ovaj sto radi na tehnickom napravio takvu dramu da kakav led h7 da je bolje klasicna zarulja h7. Ja mu kazem nije to roba iz Kine nego Philipsov proizvod. A jos cu provjerit na drugom tehnickom u gradu. Pa cu bit pametniji.
Se zanimam za led za našo družinsko kravo (S-max), pa sem že malo študiral te sezname. Pri nas je treba imeti potrdilo o strokovni vgradnji, potem pa še urediti homologacijo na tehničnih pregledih s TUV papirji.
Ja sam htio atestirat 18 cola za 147. Po stanici za tehnicki pregled i Centru za vozila Hrvatske nema problema sam sto su u Centru za vozila rekli kao mozda bude trebala potvrda proizvodaca. I ja zovem Autocomerc. Covjeku objasnim sve , a on meni isprica takve price. Da ako on meni izda potvrdu i ja atestiram 18 i slucajno bude prometna nesreca. I policija u uvidaju kao nedaj boze utvrdi da je do prometne doslo zbog colaze kotaca. Doslovno prepricavam njegove rijeci ako meni otpadne kotac i policija utvrdi kotac je uzrok i oni budu isli dalje kopat i dodu do te potvrde. I da on sto mi je izdao potvrdu nece ic u zatvor zbog mene. Da bi mi na kraju reko daj mi procitajte sifru s plocice na prednjem veznom limu. Ja mu to procitam i on kaze moze max 17 cola. Ja ga pitam dobro , zasto neke serije 147 sa istim 1.6 ts motorom 88 kw imaju 18. On odgovori pustite vi to sto one imaju 18. Ja ga pitam dobro ajde vi sad meni objasnite razliku. Ovaj usuti i poklopi mi slusalicu.
Meni je kr vredu tole izpadlo, pelje se tudi spodobno, gume so zelo tihe, pa poceni TPMS za Jeep (68252495AC) je Stella po 5 min vožnje prepoznala in je vse ok.
Ker sem mislil, da bodo starejši znakci bolje izpadli na feltnah ... pravijo mislit, nič vedet ... zato spomladi pride novejša različica