AR4ever napisal/-a: ↑Ne Jul 24, 2022 4:27 pm
Imamo 3 leta staro Giulijo, 2,2 diesel veloce. Avto ima prevoženih 108.000km, drugi lastnik. V zadnjem mesecu dni se je 2krat prižgala lučka in izpisalo opozorilo check engine. Z Giulijo bila na servisu pri Marjanu (Nord d.o.o.), tester izpljunil kodo 63200, ki se ne pusti izbrisati.
Rumena lucka na armaturi po nekaj zagonih motorja ugasne, dokler je prižgana pa DNA ostaja v N modusu. Avto sicer deluje/pospešuje povsem normalno, ne pade v safe mode.
Ne vem, če ime slednje kak vpliv na omenjeno težavo, start/stop (k sreči) ne deluje. Vesel bom kakšnih namigov, avto imam sicer neizmerno rad, tretja AR v zadnjih 30 letih.
Edit: Premaknjeno v sorodno tematiko ...
Pozdravljeni! imam isto težavo pri moji giuliji s to opozorilno lučko check engin. Po nekj zagonih ugasne in se zopet pojavi čez kak teden ali dva . zanima me kako se je končalo pri tebi si kaj rešil??? hvala za odgovor
Po priporocilu smo lani pozno jeseni menjali akumulator. Po menjavi je pricel delati sistem start/stop - slednji je bil do zamenjave neaktiven. V vsem casu od zamenjave akumulatorja (cca.5 mesecev) se je lucka prizgala samo enkrat. Bojda so vsi sistemi v avtu izredno obcutljivi ze na majhen padec napolnjenosti akumulatorja, nad polnjenjem katerega bdi elektronskk nadzor.
Tezava torej domala odpravljena, bom pa avto v kratkem zapeljal do Alana v Enigmo - toliko, da tester pove, kaj je povzrocilo motnjo.
Na USA forumih je veliko podobnih vprasanj, ocitno gre za precej razsirjeno hibo. So pa tam lastniki kar pogumni, v kolikor po 3 zagonih lucka ugasne, se - vozijo naprej. Bi pa mene tudi motilo, ce bi se opozorilo pojavljalo tedensko.
Zdravo! ja akumulator sem menjal pred dobrim tednom dni. avto je letnik 2017 se mi tisto nedeljo ni pustila zalaufat samo en kup opozoril od opreme se je prikazalo na displayu. Od tega ponedeljka dalje mi lučka za chek engin ne gori več bomo vidli kolk časa bo tko ostalo redni servis (filtri,olje je bil narejen tudi prejšni teden mi je pa mehanik pokazal oljni filter in je bil malo zvit in v njem nekaj malih kovinskih odluščkov tko da me fejs v slabo voljo spravil sicer motor deluje normalno. Naredil bom 2000 km.in se oglasil pri njemu, da se spet zamenja olje in pregleda oljni filter ,da se vidi kako je glede teh malih kovinskih delcev jest upam ,da jih nebi bilo
lakosanec napisal/-a: ↑Po Maj 24, 2021 7:39 pm
Pozdravljeni. Po 165.000km mi moja Giulia prvič povzroča težave. Danes, po kratkem postanku za kosilo (avto je stal na dežju), se je prižgalo na armaturi več opozoril. Med drugim, senzor naleta, nedelovanje luči, prazen tank,.... Tudi po večkratnem novem zagonu motorja so se opozorila ponovila. Med vožnjo niso delovali smerniki (v bistvu obe ročki so bile neuporabni, na srečo ima avto avtomatske brisalce..) v kabini se je nenormalno rosilo, avto se ni avtomatsko zaklepal, prtljažnik se ni dal opret.
Seveda sem se odpeljal naravnost do AT kjer so, ga na srečo takoj vzeli na pregled. Po mnenju mehanika, je potrebna posodobitev programske opreme in šele nato se lahko razišče vzrok za težavo.
Napake so mi resetirali s testerjem in sedaj deluje vse brez problema. V naslednjih dneh, ob prostem terminu, bom šel na posodobitev. Se je komu že pojavila podobna napaka? Hvala in lp
alfa romeo & giulija napisal/-a: ↑Če Nov 28, 2024 7:52 am
Zdravo! ja akumulator sem menjal pred dobrim tednom dni. avto je letnik 2017 se mi tisto nedeljo ni pustila zalaufat samo en kup opozoril od opreme se je prikazalo na displayu. Od tega ponedeljka dalje mi lučka za chek engin ne gori več bomo vidli kolk časa bo tko ostalo redni servis (filtri,olje je bil narejen tudi prejšni teden mi je pa mehanik pokazal oljni filter in je bil malo zvit in v njem nekaj malih kovinskih odluščkov tko da me fejs v slabo voljo spravil sicer motor deluje normalno. Naredil bom 2000 km.in se oglasil pri njemu, da se spet zamenja olje in pregleda oljni filter ,da se vidi kako je glede teh malih kovinskih delcev jest upam ,da jih nebi bilo
Ne se preveč tolažit. To je zelo očiten znak da nekaj z motorjem ni v redu. Motor bo zaribal prej kot slej. Ojnični ležaji se poslavljajo, ogromno je takšnih primerkov. Čimprej prenehat z vožnjo avta, da se ne naredi dodatne škode, čeprav je zdaj že lahko prepozno.
alfa romeo & giulija napisal/-a: ↑Če Nov 28, 2024 7:52 am
Ne se preveč tolažit. To je zelo očiten znak da nekaj z motorjem ni v redu. Motor bo zaribal prej kot slej. Ojnični ležaji se poslavljajo, ogromno je takšnih primerkov. Čimprej prenehat z vožnjo avta, da se ne naredi dodatne škode, čeprav je zdaj že lahko prepozno.
Pozdravljeni! Vas pa moram na žalost razočarat ali kakor koli že. Se je potem takrat izkazalo, da so bili te odluščki iz aluminija.Mehanik mi je rekel,da je blo na dnu karterja umazano pa v situ še nekaj teh alu.odluščkov. tko, da mi je reku,da naj nebi šlo za tisti kritični primer... tud ojnični ležaji so bli videt ok,ko je pregledal,da ni videt , da bi blo kej obarvani,da bi se kaj greli ali podobno. Tko, ko je bilo že podrto mi je za preventivo zamenjal ohišje oljne pumpe z novimi semeringi,tesnili. Tako,da zdej vozim normalno od takrat že bil na par daljših turcah.
Osebno se pa samo za glavo držim, ko berem kako se preverja ležaje.
Upam da "inovativen" način diagnosticiranja vseeno zdrži zob časa. pa srečno vožnjo.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Kako pa boš preveril ojnične ležaje, drugače kot da pa razdreš in pogledaš, če je površina že obrabljena oz. se luščijo, kjer se vrti ojnica?
Se pa seveda strinjam, da, če je že enkrat razdreno se menjajo ležaji (tudi, če so še na pogled super), če se je že menjala oljna črpalka.
tud ojnični ležaji so bli videt ok,ko je pregledal,da ni videt , da bi blo kej obarvani,da bi se kaj greli ali podobno.
Žal tole nikjer ne govori o odpiranju, sploh ko se začne govorit o obarvanosti/gretju.
Ubistvu je bilo tako,da se je pregledalo kakor se je pač dalo takrat , ko je bil kartel dol vzet. ja tiste štiri drsne ležaje je tudi zamenjal tist ni tak strošek. Tko,da ja upam,da je bil lažni alarm vse skup in,da bom srečna vožna še naprej.