Zdravo
S kolegom sva kupila 147 1.9 8v 115hp. Pocasi jo bova spreminjala in dodelovala v avto za track daye itd. Par stvari mava ze v planu (330mm brembo, vecja turbina…). Je oa avto ze znizan na eibachih. Zdej me pa zanimajo mal vasa mnenja, kaj bi se najbol splacal naredit da se avto cimboljs pelje. Seveda da je cim cnej tkoda tud razne ghetto varjante pridejo v postev
Za štart zmontirajta zavore, zadaj debelejsi stabilizator, pa optiko naredit tko kot se zagre pa se bo avto že spodobno peljal. Pa seveda neke kvalitetne gume.
Če avto ne bo registriran spraznit notranjost da se nekaj dobi na teži.
Za kaksne večje dodelave definitivno potem poskrbet za hlajenje, intercooler spredaj pred hladilnik, uredit hlajenje olja ipd. Zadaj ojacat most ker se zvija (ojacitev na zadnji strani čez vijake precnih rok pa potem na karoserijo) spredaj strut bar ker se kar zvijajo karoserije...vse naprej je stvar tega al bo avto registriran ali ne.
Jaz osebno bi šel na gewinde, pa ne zaradi visine ampak samih vzmeti/amortizerjev. Jst osebno za tiščat nad eibachi nisem navdusen ker so progresivni, za na cesto so suoer. So mi bili veliko bolj všeč h&r recimo.
Malo poglejta temo od Alana (Alanq4) je veliko malih detajlov, sicer 156 ampak so stvari podobne.
Iz mojih izkusenj se najbolj pozna zadnji stabilizator, avto veliko boljsi za peljat + rata bolj nevtralen in veliko manj sili čez nos.
Notranjost komplet spraznjena, bremboti so ze doma, naslednja stvar bo odstranit vse stvari od klime in prestavit akumulator v prtljaznik. Slike dodam ko nastudiram kako to gre
Intake izboljsan, zdaj je gor vecji filter z vecjim fi-jem. Zmontiran hladilnik olja iz gt 1.9 16v, servo hladilnik se je na sreco dal dost premaknit da ni v napoto. Zmontirane tudi brembo celjusti iz 166 in pletene cevi.
Po nekaj casa spet nove stvari Zmontirane gewinde in pa home made stabilizator. Treba menjat se gumice v rokah, so precej zjahane. Ce ma kdo kak rabljen stronglex podvozje se pa tud javim za nakup.
Pol pa cimprej h alanu na optiko
Priponke
Zadnjič spremenil iamkillingtime, dne To Dec 31, 2024 3:46 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
TribesMan napisal/-a: ↑Po Jan 06, 2025 2:28 pm
Jaz imam en komplet rdečih strongflex puš... nikol v uporabi kupljeno že precej let nazaj, manjkajo pa puše od prednjega stabilizatorja...
Spet nekaj casa ni bilo javljanja. Zmontirana prednji in zadnji most s komplet rumenimi strongflexi v vseh rokah. Takoda se zdaj avto pelje kot na tirnicah. Slik pomojem nimam nic od postopka