Garancija je mimo, Stella pa hoče novo olje ...
Najprej zrihtat SGW, potem pa še olje, saj 8kkm še ni tako hudo, da nebi mogla počakat še nekaj časa.
Torej k delu, pa ker mi ni do puljenja števcev, sem še kopat s spodnje strani. Tako najprej odstranil mali predalček ob volanu
hmmm
SGW se skriva na nosilcu nad volanskim drogom, pripikani šraufi so nekako nakazali lokacijo
Ker je dostop bolj kot ne oviran z radijem, je le tega treba odšraufat in spustit za nekaj cm, da se lahko z roko seže do modula.
Radio je pa najlažje odšraufat s spodnje strani skozi zaščito nad pedali, kjer se samo sprosti OBD konektor za levo stran in zračnik s štiftom za desno stran
Levi drži tudi nosilec zaščite nad pedali, tako da je treba odstranit tudi šrauf od zaščite, da se odstrani nosilec.
Tako nastane dovolj prostora, da je tudi moja velika taca šla mimo vseh kablov nad modul, skupaj z račno, da sem odšraufal 3x M6 matice, ki držijo modul
Bolj slabo se vidi, a kable za modulom drži vezica na nosilcu, ki je s smrekco zapičen skozi kovinski nosilec nad volanskim drogom (malce bolj naprej od desnega neta)
Ker tudi po pol ure prepričevanja smrekce, ni bilo nič drugače ... se je smrekci zgodila nesreča ... in tako
Končno odklopljen modul in čas za priklop bypassa. Zgleda blizu ... a je vseeno še zelo daleč
Zakaj daleč, ker ta bypass ne dela tako kot sem si zamislil in sem pač samo namestil podaljške na konektorja in z vezicami pripel SGW modul nazaj na spodnji del volanskega droga (na sliki še pred montažo z vezicami)
Naročil
https://shop.stuff4car.com/en/index.php ... duct_id=51
Še tega pripel na volanski drog, ter malce uredil kable
Končno čas za igranje
Še obrazlošitev zakaj kitajski bypass ne dela kot sem si zamislil, če se hočem povezat z alfico se je treba priklopit na konektor bypassa, na original OBD portu pa vrže vn napako CAN error.