Kar se tiče rezervnih delov. Kakor za koga.
Pred kratkim iskal nov hladilnik za mojo delto pa sem bi malo zgrožen. Rabljeni originali za integrale po 800 eur in navzgor. Rabljen 30+ let star hladilnik. Nahbau ALU stane v rangu 400 eur. Novih originalov ni, prav tako ne kopij.
Za konkretno mojo novega originala ali kopije hladilnika ni. Skoraj neposredno paše od 1300/1500 modela. Te kopije so pred leti stale 80 eur po kosu, sedaj 200+. Tako da na koncu nabavil kopijo od delte II in nekaj ur rabil za predelavo nosilcev.
Pa še par primerov. Zvočna/toplotna podloga za haubo za 16v delto nove itak ne dobiš. Dobre rabljene se prodajajo v rangu jurja. Enako s polico v prtlažniku, kjer so cene dobrih rabljenih dosti preko jurja ........
Blesav primer je termostat za 33. Novih že leta ni, ker je termostat sprešan v alu ohišje. Stare zaloge kopij ali originalov so po 300 eur in več. Sam termostat pa dobiš v rangu 10-15 eur. Potem pa tehtaš glomazen strošek za bolt on varianto ali pa nekaj ur dela, ročnih spretnosti za predelavo ohišja.
Še več primerov ti lahko napiše Filip, ki dnevno gleda kataloge in zaloge prodajalcev
To so glavni pomisleki za uporabo oldija za daily voz. Vse od rezervnih delov se najde, so pa cene praviloma hude. Razen če imaš čas in dlje časa iščeš posebne prilike, ko se kaj pojavi za zmerne denarje. Ali pa pač improviziraš. In spet avto stoji