Evo da se kar nadaljuje tukaj

Torej poleg že ene nepremičnine (GTV), sem se ob objavi oglas odločil še za nakup te 147. Zato je bilo treba najprej najdražji razložiti da je Slovenska obala lepša od Hrvaške

, nakoncu sva vseeno pristala na slednji.
Se pravi najprej sem se odločil da se porihta rjo ki se je začela pojavljati na blatnikih... Sem se dogovoril z ličarjem da se zrihta preden bi šlo naprej, mal te mehurčke ipd, no na koncu je postal to kar malo večji projekt

kar ni bil najbolj vesel, se je pa vsaj naredilo tako da bi mogl bit zdej za neki časa

. Torej ko se je začel rihtat je seveda kakšen mehurček postal luknjica, kdo bi si mislil hah... potem se je odstranilo še vse koloteke in tam očistilo ter zaščitilo, pravtako kot se je zaščitilo vse blatnike iz notranje strani... Ker je bilo vidne tudi nekaj površinske rje na podnu vozila se je še to zbrusilo, celoten poden očistilo in našpricalo z Würth Rust Converter (pretvornik rje) (kemično reagira z rjo in jo pretvori v stabilen, zaščitni modro-črn sloj, ki preprečuje nadaljnje rjavenje.) Nato se je poden in koloteke zaščitilo z 3M Underbody. Blatniki pa so dobili svežo barvo

.
Nekaj slik:
Potem sem zaradi malo daljšega zagona posumil, da kakšna šoba pušča na povratku. Naredil se je test povratnega voda na šobah in izkazalo se je da ena konkretno pušča, zato sem zamenjal kar vse 4

Čeprav se v redu prestavlja mi tako dolgi hodi med prestavami niso najbolj všeč in sem našel "rešitev" za to odločal sem se med
https://www.short-shifters.com/c630-shi ... ancia.html in
https://www.totallyalfa.com/shop/clutch ... r-adapter/ -katerega sem potem izbral ampak ne vem bi verjetno moral pred tem zamenjati še plastične puše pod ročico, končnike zajl ali vse komplet? - je kdo že vgrajeval to oz ima več iskušenj s tem "short shifter adapterjem"?
Namreč ob vgradnji slednjega se pozna da so hodi cca 30% krajši ampak se ne prestavlja lepo in v 2.prestavo se mi zdi kot da se ne vklopi najbolje... sem odmontiral.
Urediti je treba še stranske aftermarket žmigovce da ne bodo utripali - dodati upor, ter zadaj pri tablici zamenjati konektor žarnice ker je slab in lučka za tablico nima dobrega kontakta.
Potem če bi dobil za dobro ceno bi spredaj dal večje -4batne celjusti, verjetno bom zamenjal cevi za turbino za silikonske...mogoče še vecji intercooler pa potem mal mapo popravt...

Pa verjetno se bo še kaj našlo