Evo na moru 7 dan od 12 dana i racunam koliko me kosta komplet ovjes i 4 amortizera za 147. Sve ovo sracunato 760 eura. Moram to rjesit jel je zrela za ulaganje. Ubili su ju Eibachi, ceste i 9 god od 11 god bez ulaganja u ovjes.
Hvala. Ma sve pomalo. Ceste , spusten auto i rez za uspjeh. 9 od 11 god kod mene bez ulaganja u ovjes. Stvarno je dugo izdrzalo.11 god kak je kod mene a zadnje ulaganje u ovjes prije 9 god . Od 100000 km koliko sam napravio bar 80000 je na Eibachu. Al sad ide nazad na tvornicke postavke. Vracam njezine opruge i prelazim sa 17 na 16 cola. Da ju ne mucim u ovih 16 god starosti. Sta je previse previse je. Ide komplet novi ovjes. Sve vilice ,stabilizatori amortizera i novi amortizeri.
Ma napravio sam gresku kad sam montirao Eibach. Al je guzica bila brza od mozga. Ma sto je ubilo ovjes nek mi je dopizdilo vise vozit se u spustenom autu. Kad sjednem u Hyundai to je odmor za mozak. Tek onda skuzim koliko je tvornicki ovjes dusu dao.
Poceo sam narucivat polako dijelove. Naruceni su prednji stabilizatori amortizera Lemforder, prednji krajnici spona TRW, zadnji stabilizatori amortizera Meyle, svih 10 selena zadnjeg ovjesa,nasao sam Febi Bilstein. Sad jos moram rjesit prednje komplet vilice. To cu uzet Lemforder i amortizere sad mozgam. Sachs ili Kayaba. Nest od ta 2 proizvodaca budem uzeo. Sve u grubo izmedu 650-700 eura. Ne budem sad gledao da skrtarim. Uzet cu najbolje sto mogu za tu cifru. Ipak je ovjes i non stop trpi. To se ne dira svake 2 godine. Rjesit i mir. Ovih 9 godina kak je na Eibachu bas je krvnicko izivljavanje na auto. Sve se cudim da prst nije metnut. Poznam sebe i poznam auto. I onda govore a 147 se raspada.
Jos moram odlucit sta od amortizera. Sachs ili Kayaba. I sve sta ide uz njih. Zastitne gume i lezajeve. I tak da sve imam i idem u komplet generalku ovjesa. Da to vise skinem s reda.
Sad obilazim malo trgovine kod sebe i to nije za pricat koliko divljaju s cijenama iste marke i istog amortizera. Doslovce pusti me da vristim. Dodem u jednu trgovinu i odem u drugu pa kao da me netko teleportirao.