Izpuh razlika

Izgled Alfic, povečanje moči
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

Grilzz napisal/-a:Koliko bi se pa poznalo, če bi se znebil samo srednjega lonca.
Jaz sem dodal tole.
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Radenci
Kontakt:

sem bil pri novaku...

nevem od kod vam cena 25000. za ta dnar bi si jaz že zdavnaj menjal ror.

meni je rekel 42000. nastavek po želji, športni lonec in montaža.
@ gta : papirje da tudi zraven je rekel, tak da homologacija mislim da nebi bla problem.
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Men je novak naredu z fi50 rorom komplet (od koletktorjev do zadnjega lonca)vmes mi je dal prazn srednji lonec in malce odprt zadni lonec za 43 jurjev.....sam zadnji lonec je bil 24 jurjev
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Radenci
Kontakt:

@ turtle
no potem pa še meni zrihtaj za to ceno !!
rabim pa samo zadnji lonec. samo bi rad videl nastavke katere imajo... aja pa srednji lonec bi tudi vun vrgo, oz. praznega dal kot ti.
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Boma šla enkrat skupaj tja.....NE vem samo kakšen so razlike zard tega k maš ti novejšo...dvomim pa da so tok
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No poizkusimo še enkrat:

Kaj se zgodi če se znebim srednjega lonca, in se vstavi ravna cev?
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Grilzz napisal/-a:No poizkusimo še enkrat:

Kaj se zgodi če se znebim srednjega lonca, in se vstavi ravna cev?
Odvisno kaksen je srednji lonec ce je odbojno reflekcijski (z prekati) pol se bo mal poznal na zmogljivostih če pa je lonec absorbcijski (direkten z peno za dušenje) pa ne boš dosti pridobil. Pri atmosferskem motorju se da z izpuhom pridobiti konje le če ga celega zamenjaš, se pravi športni kolektor in bolj pretočni lonci ne sme pa se pretiravat ker izpušni plini se po cevi hladijo in so volumensko vedno manjši kar pomeni da ni linearna hitrost plinov in gre lahko avto še slabše. Seveda je druga pesem pri turbaših.
No pa še lastna izkušnja, imel sem vw scirocco-ta pa sem se odloču da bom sešvasal rostfrei izpuh od kolektorja naprej. Seveda čim večji ror tako sem kupil cevi fi 65mm in dve polmeterski cevi fi 120mm za lonce. Naredil sem dva direktna lonca ki sta imela v notranjosti mrežo zvito v valj fi 65 za polnilo pa sem dal rostfrei mrežice za pomivanje posode (oba lonca sem prodal in se še danes vozita) in vse lepo sestavil. Koncni rezultat pa je bil da je avto v srednjih obratih dobro potegnil ni pa vec imel take volje do vrtenja. Jah ni vse v velikosti :mrgreen:

uff tole sem pa sfilozofiru :mrgreen:
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Je možno da gre kaj resno narobe, če odstranim srednjega in pustim zadnji lonec originalen, ali bom le izgubil na moči.
Enkrat mi je namreč že prepihalo 4. cilinder (sicer ni imel izpuh toliko pri tem) in ne bi rad spet kakšnih večjih (dragih) problemov.
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Parim sem ze jaz lonec dol dal pa ni bilo problemov. Je pa res da vsi pol raje tiščijo ker se avto mal bolj dere.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
156
Alfa Junior
Alfa Junior

Ce oddstranis kompleten izpuh (vred z katalizatorjem), in das komplet (primer; remus-a) od kolektorjev iz masine do konca zadnjega lonca. pridobis, cca 10 konjev, odvisno od ccm, ter konjev.
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Nč ne bo hudga...sam ne vem kako bo kej lambda sonda tole prenesla...Znal mal računalnik motit k ne bo več podatkov in pol bo mešanca zrak/benz premokra ali presuha....
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

a ce je premokr izpuh je lambda u qrcu??
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

najverjetneje, lahko je tudi lmm
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

hm... kok pa so kej cene lmmja za 1.7 16V boxerco.. pa lambda?? al pa ce pase od kaksne druge boxarce.. ce mogoce kdo ve?

al pa kje majo ugodno to?
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

če te kaj matra, avto najprej zapelji na tester, da ne boš po nepotrebnem zapravljal. lambo sem jaz plačal 35000 originalno, saj mi ponaredek ni deloval (zaradi GM elektronike), lmm pa najbrž pride še enkrat tolk
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Odgovori
  • Informacija