nakup 156- tke

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
alfasebastjan
Alfa Member
Alfa Member

Zdravo fantje (in dekleta). Sm nov na tem forumu, sam že neki cajta spremljam debate ki jih imate. Ker sm alfa fan se tudi sam zanimam za nakup. Matra me 156tka. To bi bla moja prva alfa. Ker ne delam veliko km, se mi JTD-jka verjetn ne splača kupit. Prosu bi za čim več vaših strokovnih mnenj o alfi 156 1,8ts. Predvsem me zanimajo šibke točke avta, ker za dobre itak vem. Eno sm vidu na netu pa me tud zanima, če kdo kej konkretn ve o tem avtu (mogoče Ljubljančani). http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=367720

Thanks vsem skupi!
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Tak avto je bil pri hiši 4 leta, 126000Km brez problemov, cirka 10l porabe, nekateri imajo težave z variatorji in motorčki za uravnavanje prostega teka.

Za vse ostalo pa malo bolj konkretno vprašaj, pa ti bomo povedali.

Drugače pa vsekakor dobra izbira.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Enaka Alfa z isto ceno zazen z navadnimi felnami in da je srebrne barve se prodaja pri Petrovčiču. Avto ima samo 60K prevoženih.
Lastnik je kupil GTja in dal 156tko v ceno. Še danes sem jo gledal.
Pozanimaj se.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Danes sem šel en hiter krog in sem se ustavil pri ZEGI!

Prodaja 2 156-ki, limuzinci. Ena je črna, mel jo je en picajzlast tip in je zares zelo lepa. Redni servisi opravljani na 10k km.
Priznam, da druge sploh videl nisem, ker sem to bolj ogledoval... ()::

Predlagam ti, da pokličeš k Zegi, Davida, na telefon 041/615953 in povprašaš za podrobnejši info.

LP!
Uporabniški avatar
alfasebastjan
Alfa Member
Alfa Member

Hvala za nekaj odgovorov, sam mene full zanima okol teh avtomobilov, ker se nebi rad z nakupom opekel.
Za težave z variatorji sem slišal, baje da ma motor boljl dizelski zvok pr zagonu. Koliko pa okvirno stanejo redni servisi za 1,8 ts oz. koliko stane če moraš menjat variator pa motorček protega teka. A je to zelo pogosta napaka ali je bolj odvisno od letnika avtomobila. A se sicer za alfe dobijo sam orginalni kosi al tudi neorginalni (ki so verjetno isti samo drugače zapakirani in full cenejši)

Q_4, a tista alfa pri Petrovčiču je slučajn na netu, sem iskal na avto.net pa je nisem najdu? A, mogoče bi se blo pa za zapelat do MB.

Koliko je pa kaj sicer cenejše vzrževanje 1,9 jtd motorja? (sm z gorenjske, zato sprašujem)

LP

:D
Uporabniški avatar
alfasebastjan
Alfa Member
Alfa Member

Hvala Damijan za informacijo, sem čekiral na netu. Res je lepo ohranjena, cena je ok, samo je letnik 1998. Pa les v notranjosti mi full ne paše. Je pa res velik alf s to opremo, ne vem za kaj?!

LP
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

alfasebastjan napisal/-a:
Q_4, a tista alfa pri Petrovčiču je slučajn na netu, sem iskal na avto.net pa je nisem najdu? A, mogoče bi se blo pa za zapelat do MB.

LP

:D
Glej zaj ta Weekend v Soboto(včeraj) se je začela prodajat, ker je v Spboto tip Kupil GTja.Morda bo v Ponedeljek na avto netu...Ta tip je tudi picajzlast tak da je gledal na avto Kolega ko dela pri petrovčiču je reko da bi jo vzel ker pozna avto in ve da boljše skor ne moreš dobit ampak mu tak za malo zmankuje denarja...

Kolk sem jo jaz gledal: VREDNA VSAJ OGLEDA ČE ŽE NE NAKUPA.

Avto nima praske je "nov" (že zaradi prevoženih KM)

Variatror faze...nekih hudih težav pa tak ne povzročajo. Saj alfa ni edina ko jih ima. Še druge znamke jih imajo.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Osebno ti tudi priporočam, da se obrneš na Zego. Če glih ne gori voda za kupit avto, ti lahko David kakšno dobro poišče. Tudi sam sem šel k njemu in se mi zdi, da če reče, da je avto O.K., pol nimaš kaj dost gledat (žal zame ni imel avta). Sam sem jih šel nešteto gledat in je bolj tko, tko....dizli so zelo sumljivi, kar se tiče realnih prevoženih kilometrov, malo boljše je z bencinarji. Jaz naredim nekje med 30 - 35k. kilometrov na leto in sem ful cincal kaj kupit, pol sem pa najdu solidno 156 1.8, cca.70k kilometrov, kupljena v Slo. za 1.600.000.
Takoj daš menjat jermene (cca. 100.000), poštimaš še kakšno malenkost in si miren. Za razliko $$ do (dobrega) JTD se pa lahko kar nekaj časa naganjaš z bencinarjem (da zvoka niti ne omenjam :mrgreen: )

Aja, še poraba; večina relacije (50% avtocesta, 50% magistralke) z občasnimi izpadi tiščanja, pretežno pa mirne vožnje, sem prilezel na
9,1/100 km. Se mi niti ne zdi velik...

Pa dober nakup!
Uporabniški avatar
guv3rn3r
Alfa Member
Alfa Member

avto kupit je loterija to moraš vedet,od začetka kupiš pa odpravljaš pač napake potem pa maš mir,vsaj jaz sem tako naredil,meni je od začetka vse živo crkovalo ampak same malenkosti(lučke v notranjosti,pozicijske lučke....)Ampak ker je alfa še to vse pozabiš ,ker oblika je svetovna!
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

Tud mene zanima neki glede 156-ke.Pa da ne odpiram nove teme,bom kar tle vprašu.

Drugo leto jo bom po vsej verjetnosti kupil,1.8 ts ali 2.0 ts.Več ali manj sem našel na forumu vse o teh alfah in na kaj je treba pazit pri nakupu.....Nikjer pa nisem zasledil kako je z rjo.A kej rjavijo?
Ker to je prvi pogoj zame za nakup kterga kol avta :)
Slika Slika Freude Am Fahren
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

black napisal/-a:Tud mene zanima neki glede 156-ke.Pa da ne odpiram nove teme,bom kar tle vprašu.

Drugo leto jo bom po vsej verjetnosti kupil,1.8 ts ali 2.0 ts.Več ali manj sem našel na forumu vse o teh alfah in na kaj je treba pazit pri nakupu.....Nikjer pa nisem zasledil kako je z rjo.A kej rjavijo?
Ker to je prvi pogoj zame za nakup kterga kol avta :)
Alfe od cca leta 1995 ne rjavijo več...
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hja, nekje sem bral, da so med prvimi modeli 156 nekateri bolj za en k.... polakirani in se
barva hitro lušči. Na parih 156 sem že opazil, da so na pragovih za prednjimi kolesi skoraj brez barve (žal je bila med njimi tudi moja), barva se rada lušči tudi na stikih pri pragovih. Verjetno se lahko s časom pojavi tudi rja (z malo pozornosti do avta se ni
kaj bat). Pri moji sem kritične dele pobarval, čez pa pridejo še pragovi..... :steering:
Odgovori
  • Informacija