Hi.. Pri avtu moram menjat olje imam 145 1.6 ..Ts . Pa me zanima ce mi zna gdo pomagat glede olja v motorju kaj nalit ?? Neki prodajalec mi je ponujal olje comma 5 L sintetke 5-40 za 12. tisoc SIT Ijn trdiv da je to olje visoko kvalitetno in da mi ga svetuje .. Zdej mam notr castrolovo olje 5-40 in mi je trdiv da se comma olje lahko primerja castrolu pac naj naleijem comma ..SE gdo spozna na to olje je res to dobro nalit v Alfo ... ??
mkmk napisal/-a:Hi.. Pri avtu moram menjat olje imam 145 1.6 ..Ts . Pa me zanima ce mi zna gdo pomagat glede olja v motorju kaj nalit ?? Neki prodajalec mi je ponujal olje comma 5 L sintetke 5-40 za 12. tisoc SIT Ijn trdiv da je to olje visoko kvalitetno in da mi ga svetuje .. Zdej mam notr castrolovo olje 5-40 in mi je trdiv da se comma olje lahko primerja castrolu pac naj naleijem comma ..SE gdo spozna na to olje je res to dobro nalit v Alfo ... ??
mkmk napisal/-a:Zdej mam notr castrolovo olje 5-40 in mi je trdiv da se comma olje lahko primerja castrolu pac naj naleijem comma ..SE gdo spozna na to olje je res to dobro nalit v Alfo ... ??
Modela zanima, ce kdo pozna Comma olje in kaksna je ta zadeva v primerjavi z drugimi. Meni je to popolnoma nepoznano olje. Za alfe je pa itak zakon Selenia. In ce ga predpise proizvajalec, se raje drzi tega, kot pa da eksperimentiras z nekim nepoznanim oljem. Bolje preverjeno in dobro, kot....
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
Alfista napisal/-a:Vsako olje je dobro dokler ga ne zmanjka! Aja in dokler ima ohranjene svoje mazalne sposobnosti!
Ciao Alfista
ja to si dobro napisal. da pa ohranja svoje dobre mazalne lastnosti pri vseh pogojih dela pa ze vec ni vsako olje!
To sem napisal ker je ta tema o oljih že po dolgem in počez znucana! Če je predpisano iz strani tovarne npr. olje 10-40 je dobro vsako olje 10-40, če pa sam veš da od avta navadno zahtevaš več, mu pa tudi pri olju nudiš več (gledano cenovno). Če vidiš, da se ti npr xy olje dobro obnese, ne vem zakaj bi menjal. Nisem še slišal da bi avto zaribal zaradi tega ker je imel "slabo" olje not, velikokrat pa sem slišal da je zaribal, ker olja NI bilo dovolj.
Alfista napisal/-a:Nisem še slišal da bi avto zaribal zaradi tega ker je imel "slabo" olje not, velikokrat pa sem slišal da je zaribal, ker olja NI bilo dovolj.
Ciao Alfista
Mel dovolj olja...vendar nisem polagal pažnje pa ni bil sintetik vendar mineralno...2 avta zjebo...ŽAL! Valvoline Dura blend 10W40 Mogo bi bit Valvoline FulSyn 10W40...padlo mi je iz glave!