olje COMMA 145

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
mkmk
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Okolica lj

Hi.. Pri avtu moram menjat olje imam 145 1.6 ..Ts . Pa me zanima ce mi zna gdo pomagat glede olja v motorju kaj nalit ?? Neki prodajalec mi je ponujal olje comma 5 L sintetke 5-40 za 12. tisoc SIT Ijn trdiv da je to olje visoko kvalitetno in da mi ga svetuje .. Zdej mam notr castrolovo olje 5-40 in mi je trdiv da se comma olje lahko primerja castrolu pac naj naleijem comma ..SE gdo spozna na to olje je res to dobro nalit v Alfo ... ??
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist
Kraj: Zasavje

mkmk napisal/-a:Hi.. Pri avtu moram menjat olje imam 145 1.6 ..Ts . Pa me zanima ce mi zna gdo pomagat glede olja v motorju kaj nalit ?? Neki prodajalec mi je ponujal olje comma 5 L sintetke 5-40 za 12. tisoc SIT Ijn trdiv da je to olje visoko kvalitetno in da mi ga svetuje .. Zdej mam notr castrolovo olje 5-40 in mi je trdiv da se comma olje lahko primerja castrolu pac naj naleijem comma ..SE gdo spozna na to olje je res to dobro nalit v Alfo ... ??
How many times.... only Selenia!!
Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

spasky probi dirkalni Q8
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

ne ne... za alfo je najbols selenia pa AGIP.. agip sint za TS ter agip stint 2000 za boxerce.. selenia pa gold al pa racing :)
vuso
Alfist
Alfist

Jaz tankam shell in se kar dobro obnese.res je pa da nisem še probal selenie ampak zmagovlanga konja se ne menja :D
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

Mobill rally 5-50-zakon =D>
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domžale

sunoco 10-60

pa lahko pozabš na ole
ne zmanka ga tut milimeter na 7000km
ABS
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Grosuplje

przlend napisal/-a:Mobill rally 5-50-zakon =D>
Jaz mam to olje v Audiju S4 in sem zadovoljen.
Drugače pa imam za Alfo, Selenio 20K 10-40 po 1500sit liter.
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

mkmk napisal/-a:Zdej mam notr castrolovo olje 5-40 in mi je trdiv da se comma olje lahko primerja castrolu pac naj naleijem comma ..SE gdo spozna na to olje je res to dobro nalit v Alfo ... ??
Modela zanima, ce kdo pozna Comma olje in kaksna je ta zadeva v primerjavi z drugimi. Meni je to popolnoma nepoznano olje. Za alfe je pa itak zakon Selenia. In ce ga predpise proizvajalec, se raje drzi tega, kot pa da eksperimentiras z nekim nepoznanim oljem. Bolje preverjeno in dobro, kot....
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
MareA
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: KP-LJ

colibry napisal/-a:ne ne... za alfo je najbols selenia pa AGIP.. agip sint za TS ter agip stint 2000 za boxerce.. selenia pa gold al pa racing :)
Pri večini servisov ti dajo selenio 20k, pri Zegi pa tankajo AGIP sint 2000; tudi za TS motorje - David (Zega) pravi, da je prav tako O.K..
Sad me ima...vroooooooooooooooooom...sad me nema
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Vsako olje je dobro dokler ga ne zmanjka! Aja in dokler ima ohranjene svoje mazalne sposobnosti!

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

Alfista napisal/-a:Vsako olje je dobro dokler ga ne zmanjka! Aja in dokler ima ohranjene svoje mazalne sposobnosti!

ja to si dobro napisal. da pa ohranja svoje dobre mazalne lastnosti pri vseh pogojih dela pa ze vec ni vsako olje!
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

q_verde napisal/-a:
Alfista napisal/-a:Vsako olje je dobro dokler ga ne zmanjka! Aja in dokler ima ohranjene svoje mazalne sposobnosti!

ja to si dobro napisal. da pa ohranja svoje dobre mazalne lastnosti pri vseh pogojih dela pa ze vec ni vsako olje!
To sem napisal ker je ta tema o oljih že po dolgem in počez znucana! Če je predpisano iz strani tovarne npr. olje 10-40 je dobro vsako olje 10-40, če pa sam veš da od avta navadno zahtevaš več, mu pa tudi pri olju nudiš več (gledano cenovno). Če vidiš, da se ti npr xy olje dobro obnese, ne vem zakaj bi menjal. Nisem še slišal da bi avto zaribal zaradi tega ker je imel "slabo" olje not, velikokrat pa sem slišal da je zaribal, ker olja NI bilo dovolj.

Slika
Uporabniški avatar
mkmk
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Okolica lj

Folk Tenx ... Probam olje comma pa pisem kako pa kaj bo .. Upam da ni kr eno olje :)
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Alfista napisal/-a:Nisem še slišal da bi avto zaribal zaradi tega ker je imel "slabo" olje not, velikokrat pa sem slišal da je zaribal, ker olja NI bilo dovolj.

Mel dovolj olja...vendar nisem polagal pažnje pa ni bil sintetik vendar mineralno...2 avta zjebo...ŽAL! Valvoline Dura blend 10W40 Mogo bi bit Valvoline FulSyn 10W40...padlo mi je iz glave!

Žal!

Zaj Selenia 2K!!!!!!!!!!!! (za 155sko)
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Odgovori
  • Informacija