Kako to delajo serviserji - greš v Leclerc (lahko tud kam drgam) kupiš tisto stvar če se ne motim od Valvoline-a za pucanje injektorjev, dodaš bencinu in goniš... če ne pomaga odšraufaš injektorje ven in jih namočiš za dolg časa v nerazredčeno tole tekočino za pucanje... in če se še vedno umazanija ne odstrani... ti ni pomoči... oz. potem posežeš po radikalnejših stvareh kot so sekira, fleksarca in motorna žaga...
kolk te umazanije pa se lahko nabere? ta pa so lahko le trdni delci ki zamašijo dizo na koncu injektorja . po moje bi blo dost sam spihat,
če se da el.magnet ventil ven uzet , tko da je pretok zraka v pravo smer.
r2 napisal/-a:kje pa se nahaja filter za benz pri AR155 1.8
Pred zadnjem desnem kolesu pod eno plastiko.
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Z vodo? potem pa spihat s kompresorjem? Dragi moji, injektorji niso dize iz vplinjačev.
Kako to delajo resni mehaniki in ne podkozolcni veseljaki je, da injektorje odstranijo in jih dajo cistit nekomu, ki ima namenski stroj za čiščenje injektorjev, v ljubljani in okolici mislim da so štiri. Pri tem se uporablja ali ultrazvočna metoda ali tekočinska, po končanem ciklu čiščenja pa se še preveri pretok in oblika curka. Injektorje se potem montira nazaj ponavadi z novimi tesnili.
Edina druga metoda, ki jo še uporabljajo je čiščenje s posebno tekočino, ki se jo uporabi namesto goriva, ena od bolj znanih je Wynn's. Ta metoda, pa naj nebi bila tako učinkovita.
Ce injektorje pucas z vodo ni nc narobe k jih pol itak s kompresorjam spihas in je stvar u redu!
lih dons sm sraufu ar164(2.0) k je mela premal pritiska na injektorjih(merjeno z mano metrom).
pol sm pa spucu pa se ni blo v redu!pol pa pumpo za benz zamenam(pritisk z novo pumpo okol 3 bar- zadovoln)!
dam kontakt in avto uzgem-ja u prvo.
(vsaka sola neki stane)!
SHadowX napisal/-a:Z vodo? potem pa spihat s kompresorjem? Dragi moji, injektorji niso dize iz vplinjačev.
Kako to delajo resni mehaniki in ne podkozolcni veseljaki je, da injektorje odstranijo in jih dajo cistit nekomu, ki ima namenski stroj za čiščenje injektorjev, v ljubljani in okolici mislim da so štiri. Pri tem se uporablja ali ultrazvočna metoda ali tekočinska, po končanem ciklu čiščenja pa se še preveri pretok in oblika curka. Injektorje se potem montira nazaj ponavadi z novimi tesnili.
Edina druga metoda, ki jo še uporabljajo je čiščenje s posebno tekočino, ki se jo uporabi namesto goriva, ena od bolj znanih je Wynn's. Ta metoda, pa naj nebi bila tako učinkovita.
Ultrazvok uporabljam v službi za druge stvari, pa se mi zdi pritisk dosti bolj nežna stvar kot ultrazvok. Ampak, če so drugi rekli, da je O.K. naj jim bo...