Klima

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
dizl
Alfa Member
Alfa Member

A ma kdo mogoče kakšne izkušnje s klimo, ki med 2000 in 2500 rpm prav fino brenči, pri višjih in nižjih obratih pa ne. Če med brenčanjem pritisnem gumb za izklop klime(kompresorja) takoj utihne???

Mogoče jermen, sklopka...??? Ima kdo mogoče kakšno slikco, kako vse skupaj zgleda?

Hvala & LP, dizl
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Dravograd

Obstajata dve možnosti... al pa več

1. kompresor ti je ribnil in bo treba menjat. To se zgodi po daljšem času neuporabe - vprašaj miškota - njemu se je to zgodilo na 164-ki, ko je spomladi prižgal klimo... in je ni blo več. To lahko preveriš, če prižgeš klimo, pa se osrednji del (na jermenici na kompresorju) ne vrti

2. jermen - to se je pa zgodilo meni. Zamenjal sem dodobra dotrajan jermen in sedaj je vse ok.Jepa spuščal kar nadležne glasove, predenj sem se odločil za menjavo. (vidiš kakšno je stanje jermena)

Morda je pa celo problem s plinom - to ti pa preveri majstr.

V vsakem primeru pa ga ne zaganjat kar tako v tri dni dokler ne popraviš, ker stroški s potencialnim večjim popravilom (ki trenutno še morda ni potrebno)niso ravno majhni...
Uporabniški avatar
miško
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Prebold

Možne napake:jermen,napenjalec(verjetno),klima je zaribala :cry:
nino0880
Alfa Member
Alfa Member

pozna kdo cheap servis za klime u lj?
Alfa Rome 2.0 TS
gosser
Alfa Member
Alfa Member

Ne vem ce je cheap je pa dost ok pa posten tip, meni je na bmwju rihtu.. je pa drgač iz rakove jelše.. Parkelj,041-598475

Lp,
M
gosser
Alfa Member
Alfa Member

Aja drgač je pa še Beja servis, pr Šmarni gori, sam oni pa kokr vem niso preveč cheap... sam so pa tudi kvalitetni... Pri parkeljnu te pride popravilo kompresorja cca 60k sit odvisno od avta seveda... pa kaj je šlo, ali samo ležaj, ali je spustu,ali je šlo tudi navitje itd...
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

gosser napisal/-a:Ne vem ce je cheap je pa dost ok pa posten tip, meni je na bmwju rihtu.. je pa drgač iz rakove jelše.. Parkelj,041-598475

Lp,
M

Tale je tud men štimu ij OK.....
Uporabniški avatar
dizl
Alfa Member
Alfa Member

dizl napisal/-a:A ma kdo mogoče kakšne izkušnje s klimo, ki med 2000 in 2500 rpm prav fino brenči, pri višjih in nižjih obratih pa ne. Če med brenčanjem pritisnem gumb za izklop klime(kompresorja) takoj utihne???

Mogoče jermen, sklopka...??? Ima kdo mogoče kakšno slikco, kako vse skupaj zgleda?

Hvala & LP, dizl
Kot kaže (zaenkrat ne brenči..) je bila čist butasta fora, in sicer tisti gnusni veliki plastični pokrov motorja ima kao neke amortizerčke iz gumice in puše in seveda je vse skupaj šlampasto in se razmaja in potem pokrov pri pravih obratih pride v resonanco in brenči da misliš, da je nevem kaj narobe.
Odgovori
  • Informacija