No, in še odgovor na vprašanje, kaj predstavlja T v 'TZ'.
Prototip se je imenoval SZT. Šlo je za naslednjo razvojno stopnjo modela Alfa Romeo Giulietta SZ, ki je imela isti 1290 kubični motor s togo zadnjo premo, a z nižjo strešno linijo in odrezanim, Kammovim zadkom. Od tod ime 'Coda Tronca' - odrezan zadek. Takoj naslednja stopnja od tega prototipa pa že nosi ime TZ, druga serija pa TZ2. TZ1 pravzaprav nikdar ni bilo uradno ime, pojavilo se je šele pozneje za boljše razlikovanje obeh modelov (dokaj pofobno kot pri golfih - nikjer uradno ne poiše golf 1, golf 2 itd, pa vendar vsi uporabljajo te oznake).
Sem citroënar... pa se med alfisti vseeno dobro počutim...
GoGGy-ARC napisal/-a:tako je ....priča se da Alfa zajedno sa Ferrariem radi na TZ3...eventualno za 2007.godinu
k**** če da bude. Isto sranje kao sa 8c, jel nikad nece da izađe. A po drugi strani Kamal, če da bude. Nije problem o tome, da ce da bude Kamal sranje ali 8c bilo bi vrlo bolje za Alfu.
To zadevo zgoraj na slikah naj dajo ven z 2.0 boxer motorjem in ISTO obliko pa so še vedno pred 70% znamkami. Še drugič bi to mogli naret!
Ko nena vejo kak to NEIZUMRLO zgleda. Kakšen bi šele bil odziv!!!
Al pa tak kot 33 Stradale, Montreal, Junior Zagato...
Če se mi zdi kot da delajo vse po VW standardu pa en terenec (novaQ4-kolk je pač to TO??) pa Kamal da pač neo VW mogo konkurirat...
BAAADDdd....
Tazadnja divja alfa ki je bla res ŠUS je itak 155 Q4.
GTA na prednji pogon...promašaj za mene...Q4 bi mogla bit pa magari vse od 155 not! --(moje mnenje)---