mene pa zanima kakšna je poraba goriva pri omenjenih modelih prosim za čimtočnejše podatke ker me zanima zaradi izbire glede na porabo in moč!!!
ne vem kaj bi kupil zato se obračam na vas da mi pomagate!!
hvala lepa!!!

jaz nevem, kakšen stil vožnje imaš ti....samo, jaz ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da se lahko poraba zelo približa najnižji (tovarniški) porabi.vuso napisal/-a:No tisto 6,x l lahko kar mirno pozabiš.take alfe da bi imela 6,x l še niso pogruntali.no vsaj jaz je ne poznamrazen jtd seveda.malo ooftopic ampak da ne bo slučajno kdo začel verjeti v dedka mraza.tovarničkim podatkom prišteješ približno 1l in imaš približno porabo

170KM, res?jezand napisal/-a:no. jaz imam 156 1.8ts, menjan čip in filtri ter izpuh, ima jih zdaj cca,170KM

hehe valda zracn filtr ti je dal 10KM auspuh pa 20Km.. fak kwa eni nasedao takim bedarijamjezand napisal/-a:no. jaz imam 156 1.8ts, menjan čip in filtri ter izpuh, ima jih zdaj cca,170KM, žre pa normalne vožnje (malo mesta, izven), pa brez tiščanja pretiranega cca. 10L.
seveda navzgor ni omejena, dol pa na enih 9L.
p.s. votim drugače službeno 156 2.0ts, pa ima enako porabo, gre pa slabše.
upam da ti kaj pomaga.
lp, andrej
Za dizle ne rečem.to je čist neki druzga.jaz se s to porabo kar dost igram in že nekaj časa ugotavljam koliko je minimum.jaz imam 1.4TS in imam min. 7.4 l.da bi jo pa še znižal za en liter se mi zdi praktično nemogoče.no , ko bo komu uspelo spravit bencinsko alfo na 6.5 bom verjel da tovarne ne lažejo prej pa zelo težkoAlfaGTA napisal/-a:jaz nevem, kakšen stil vožnje imaš ti....samo, jaz ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da se lahko poraba zelo približa najnižji (tovarniški) porabi.vuso napisal/-a:No tisto 6,x l lahko kar mirno pozabiš.take alfe da bi imela 6,x l še niso pogruntali.no vsaj jaz je ne poznamrazen jtd seveda.malo ooftopic ampak da ne bo slučajno kdo začel verjeti v dedka mraza.tovarničkim podatkom prišteješ približno 1l in imaš približno porabo
prejšnji teden sem bil v švici in je bila poraba z enim od rezervoarjev, z mojo alfo povprečje 7,5 l/100....
vozil, sem po avtocesti in pa tudi čez razne prelaze.....res je nisem pretiraval, bila je zmerna vožnja.....ampak upam si trditi, da se da to porabo še full znižati !!!
in zakaj po tvojem tovarniške trditve ne bi držale ???
da se, če hočeš !!!
tudi sam sem vozil golfa 1.9 tdi (90 hp) in sem imel porabo 3,9 l/100.....v peti prestavi, 1500 obratov in nekje 90 km/h hitrost.

jezand napisal/-a:no. jaz imam 156 1.8ts, menjan čip in filtri ter izpuh, ima jih zdaj cca,170KM, žre pa normalne vožnje (malo mesta, izven), pa brez tiščanja pretiranega cca. 10L.
seveda navzgor ni omejena, dol pa na enih 9L.
p.s. votim drugače službeno 156 2.0ts, pa ima enako porabo, gre pa slabše.
upam da ti kaj pomaga.
lp, andrej

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov