Kaj vse vam je crknilo?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Moja 33-ka. Zamenjal par malenkosti:

hladilnik, termostat, potem vžigalni kabli, neka cev za vodo, diski, čeljusti, 4Xpakne, sonda, ventilator, amortizerji
Ne spomnim se. Pač preveč stvari. Kmalu bo letnik 2005 :D
Slika
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

kixs napisal/-a:Odlocam se za 1.4 mashino, saj je pri ostalih vec stroskov povezanih z registracijo in porabo. Pricakovana voznja avta pa je bolj penzionisticna (vsaj zdaj tako upam :D ). Sama 145 mi je zelo lep avto in to, ki jo gledam, pa se posebej :D

Sicer me normalni stroski povezani z vzdrevanjem ne motijo. Bolj me motijo taki, ki niso ravno primerni za starost avta. Kupujem pa cim novejso (1999+).

Kakorkoli ze, cez vikend se moram odlocit...
Res da je registracija visja, bos pa zato en variator manj zamenu pa prides na isto s stroski :P :) Pri 1.4 in 1.6TS so variatorji veliko bolj na udaru kot na 1.8 in 2.0 TS...

Kaj pa zateni povezano z starostjo avta...sam tko me zanima :P

LP
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Alfa33 napisal/-a:Moja 33-ka. Zamenjal par malenkosti:

hladilnik, termostat, potem vžigalni kabli, neka cev za vodo, diski, čeljusti, 4Xpakne, sonda, ventilator, amortizerji
a 4x si po 4 pakne menu al 4x si mislu 4 pakne??
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Miholl napisal/-a:
Alfa33 napisal/-a:Moja 33-ka. Zamenjal par malenkosti:

a 4x si po 4 pakne menu al 4x si mislu 4 pakne??
Jah četrte pakne mam zdej gor.Dvakrat so mi slabo prjele, ko sem jih zažgal pa sem jih menjal, ta tretjič sem jih menjal, ko sem menjal tudi diske ko jih je ostalo še dva milimetra (diska namreč). Potem sem jih pa še menjal prejšnji mesec, ko se mi je zdelo da slabše primejo :)
Slika
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

AR 75:
zamenjal 1 zglob, nosilce menjalnika in motorja in motor.

Sedaj pa čaka ma redni servis.
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

kixs napisal/-a:Odlocam se za 1.4 mashino, saj je pri ostalih vec stroskov povezanih z registracijo in porabo. Pricakovana voznja avta pa je bolj penzionisticna (vsaj zdaj tako upam :D ). Sama 145 mi je zelo lep avto in to, ki jo gledam, pa se posebej :D

Sicer me normalni stroski povezani z vzdrevanjem ne motijo. Bolj me motijo taki, ki niso ravno primerni za starost avta. Kupujem pa cim novejso (1999+).

Kakorkoli ze, cez vikend se moram odlocit...
Pocaki se mal, ko bom jaz svojo 146 1,4 prodajal pa bos dubu avto kot se sika. 8)
147 rosso
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Jaz imam mojo Alfo šele štiri mesece, prevozil sem 4000km(na 29000km podlage) in nisem še nič menjal, upam da bo tako tudi ostalo. Avto teče kot urica =D>
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ar33 - zgodovina menjav delov

termostat
vodna pumpa, jermeni in napenjalci
ploščice
sklopka
benz pumpa
kabli za svečke
svečke 3x (na 30.000 km)
lambda sonda
sprednje šalice vzmeti
sprednji ležaji amortizerjev
diski, čeljusti, zadnje obloge in hidravlični potisniki zavornih oblog (predpriprava za večji motor)

ko je pričakovano zopet crknila sklopka se mi je ravno poklopilo še z menjavo jermenov in vodne črpalke tako da sem raje nabavil 16v motor in opravil menjavo jermenov in ostalo na njemu in ga vtaknil v avto.

skupaj prevoženih 100.000 km z bokserjem, nikoli ostal na cesti, razen termostata so bile vse zgoraj naštete stvari menjane preventivno.
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

U sej res. Jst še sklopka :mrgreen:
Slika
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

Alfa33 napisal/-a:U sej res. Jst še sklopka :mrgreen:
... in to dirkalna. :mrgreen: :mrgreen:
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

Aja jst sm pozabu pa ventil za prosti tek.
Samo ni nič pomagalo tako da se to ne šteje.
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
Uporabniški avatar
AlfaGTA
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Nova Gorica

KIKS !imel sem že štiri alfe.... 2 x 155, 145 in zdej 156....in naprej bo skor sigurno spet Alfa....
se ti zdi, da bi jih imel še, če bi bli tak krš !?
sploh pa , če si pravi alfist ne gledaš na avto tko, kot ti....kupiš, ker ti je avto všeč, ker je neki posebnega, ker je drugačen od ostalih avtomobilov....ker je Alfa !!!!
In mimogrede, sem v takem štosu, da se srečujem skoraj z vsemi avtomobili.....in ne boš verjel :VSI SE KVARIJO !!!? eni bolj, eni majn....ma smo vedno tam...
in obstajajo avtomobili, k so dosti večji strošek, kot alfa....in so nekje istega razreda.

tko,da en nasvet ti dam ; kupi si AX-a, ker če bi bil pravi alfist ne bi niti sekunde premišljeval !

p.s. pa brez zamere !!!!
AlfaRomeo.....Beauty is not enough !!!

(2 x AR155, 1 x AR145, 2 x AR156)....dovolj !?
androh
Alfa Member
Alfa Member

Jap, tudi sam ti svetujem AX-a. Alfe namreč ne kupuješ z razumom temveč s čustvi! 8)
hair123
Alfa Junior
Alfa Junior

Kupi alfo in ne bodi siten...:) Svetujem pa tudi jaz močnejši motor.
Glede stroškov vzdrževanja pa povem takole... alfa je še dokaj poceni!
Glede crkovanja pa... vsak avto, ki ga boš skozi gonu, bo tudi skozi crkoval!
alfa je ženska, zato rabi pozornost!
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

ja Hair ma prav....alfa je (lahko) poceni...zato pa maš take forume kt je ta...

Ta prvo roko k sm menu je bla 19k sit (mal me je mehanik nategnu),drugo roko k sm menu sm že vedu za ta forum in me je pršla 6.5k sit - čist banalni primer,da ne govorim o lučeh za katere sm dal 250 evrov,dubu bi jih loh pa za 80 evrov par #-o #-o itd itd....se da če se hoče sam če pa nč ne mislš vlagat v avto ti pa tut Citro nau delal....star avto je pač star avto in crkuje vsake tok cajta kej,pa če je Alfa,Bimmer al pa Volkswagen....
Odgovori
  • Informacija