Pedal sklopke se ne vrača

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
ramo
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Včasih, predvsem pri speljevanju, se mi pedal ne vrne v izhodiščen položaj in ga moram izvleči na roke. Kaj je težava? Cilinder, zrak v sistemu, je pri pedalu tudi kakšen feder? Kje bi mi to najceneje porihtali v Ljubljani?
Uporabniški avatar
Major9
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domzale

Ja najbrž ti bo v kratkem šel pomožni cilinder za sklopko, ki se nahaja nad menjalnikom!!
Uporabniški avatar
AlfaGTA
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Nova Gorica

skor sigurno, ti je to šlo.....
AlfaRomeo.....Beauty is not enough !!!

(2 x AR155, 1 x AR145, 2 x AR156)....dovolj !?
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Ali pa samo nakuhana gumi cev do pomožnega valja sklopke.
Uporabniški avatar
ramo
Alfist
Alfist

Očitno je res cilinder pri sklopki... :( Danes sem opazil, da mi je tam začelo iztekati zavorno olje! Tako da me očitno čaka menjava cilindra + verjetno še sklopke. Koliko od oka pride ta cilinder in koliko delo pri zamenjavi sklopke in cilindra?
Uporabniški avatar
Major9
Alfa Freak
Alfa Freak

Zakaj bi pa pol še sklopko menju, sej cilinder je zunaj, nad menjalnikom. Cena pa pride od 6 -7 tisoč tolarjav + delo, ki pa ne vem kolk stane!! Sam ni mi pa jasen, zakaj stane pri Vait-u 14 tisoč, recimo v motomatu pa 7 tisoč tolarjev!!
Uporabniški avatar
ramo
Alfist
Alfist

A to je 100% da za menjavo pomožnega cilindra pri 156 ni potrebno vzeti dol menjalnika oz. ni dela približno enako kot pri menjavi sklopke?
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ramo napisal/-a:A to je 100% da za menjavo pomožnega cilindra pri 156 ni potrebno vzeti dol menjalnika oz. ni dela približno enako kot pri menjavi sklopke?
Pri 145-ki, je treba sneti samo akumulator in nosilno ploščo akumulatorja in prideš do cilindra, ki je nad menjalnikom. Predvidevam da je pri 156-ki narejeno isto.
Ni pa to neki velik dela, cca 1 - 2 uri pa je vse nazaj sestavljeno.
P
a tist cilinder ki ga imajo v motomatu za 6 jurjev ne paše na TS motorje ampak je za boxerje. Jest sem ga kupil v IST-u na Litijski in sem plačal okrog 8 jurjev.
Uporabniški avatar
Major9
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja sem lih dons pred dvema urama na IST klicu, pa je reku, da stane cilinder 7.044 sit!!Je pa se mi zdi za motorje 1.4 in 1.6 T spark od alfe 145, sam verjetn je pri 156, ki dost podoben!!
Uporabniški avatar
ramo
Alfist
Alfist

Žal ima 156 nek povsem svoj sistem. Cilinder je del potisnega ležaja sklopke in stane slabih 20 kSIT. Preveril sem na Cosmosu in tudi v Workshopu. Tako, da je potrebno za zamenjavo razkosati pol avta... :oops: Vseeno hvala za odgovore!
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

ramo napisal/-a:Žal ima 156 nek povsem svoj sistem. Cilinder je del potisnega ležaja sklopke in stane slabih 20 kSIT. Preveril sem na Cosmosu in tudi v Workshopu. Tako, da je potrebno za zamenjavo razkosati pol avta... :oops: Vseeno hvala za odgovore!
Kaj je ta Workshop, ki ga omenjas?
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
alfatuner
Alfa Member
Alfa Member

Tale cilinder pa tud mene zanima k jst sm vidu velik alf pa do sedaj še nobene k bi mela cilinder pri sklopki. ponavd je vedno pršravfan na menjalnik od zgori tko da vzameš vn ohišje zračnega filtra in ga maš na očeh. vsaj vse 156 k sm jih jst delu so mele tko
TUNIN TILL PERFECTION!
Uporabniški avatar
alfatuner
Alfa Member
Alfa Member

Tale cilinder pa tud mene zanima k jst sm vidu velik alf pa do sedaj še nobene k bi mela cilinder pri sklopki. ponavd je vedno pršravfan na menjalnik od zgori tko da vzameš vn ohišje zračnega filtra in ga maš na očeh. vsaj vse 156 k sm jih jst delu so mele tko
TUNIN TILL PERFECTION!
Uporabniški avatar
ramo
Alfist
Alfist

shadowx: workshop so servisna navodila, razne procedure popravil, električne sheme, konektorji...

alfatuner: slika te zadeve je spodaj. iz menjalnika gleda le zgornja cev, neoriginalnega nadomestka ni, vendar cena glede na ostale originalne alfine dele ni tako huda (slabih 19000 SIT). Na srečo sklopke ni bilo treba menjati, ker jo je očitno res menjal prejšnji lastnik. Drugače naj bi imel star tip motorja zunanji cilinder, takšen se pojavlja šele pri novem tipu motorja. Pri menjavi sklopke naj bi se obvezno menjalo tudi ta del, kar pa pri mojem avtu očitno ni bilo narejeno!

Slika :roll:
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Kje pa bi lahko dobil ta Workshop oz za katere modele se ga da dobit?
Emperor of The Dark Realm
Odgovori
  • Informacija