Težave z 2.0 TS motorji (zgolj slučaj ali...)

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

M napisal/-a:
Foggy napisal/-a:Komentiraj to s čim oprejemljivim-dokazi primeri....in ne samo ta mi je to rekel....

LP
Itak, a ne, pa še gsm številko, da bom lahko sam preveru, al pa notarsko overjeno izjavo... :roll: Model šraufa sam italjane, tko, da je vprašanje, če je golfa že vidu od bliz. Glede na to, da je šlo čez njegove roke več alf, kot jih bom jest letos vidu, se mi zdi smiselno (meni osebno, nikomer drugemu!) ob nakupu tudi o njegovem mnenju razmislit (on jo bo tud servisiral).

Ma pa na drugi strani moj zelo dober prjatu tole 2.0 mašinco v svoji 156, pa mu dela brez težav (hmmm, le kako naj zdaj tole, da mu dela brez težav tudi dokažem... :mrgreen: )
LOOOL :mrgreen:

Lej, jst tud iščem qv jko, pa sem se kr precej pozanimal o teh motorjih in imajo pač napake, kot vsak drug avto, za tistih par stvari ki ti lahko crknejo, se nimaš kaj sekirat, ker to ni tak strošek...edino kar je res je to da moraš redno delat servise, sepravi olje redna menjava in avto bo delal še in še :lol:

To info sem dubu od človeka,ki se precej spozna na alfice, sej dela z njimi cel life...

Tko, da jst ne vidm razloga zakaj 2.0 nebi kupil... :)

Sicer ti pa iz lastnih izkušenj(zaenkrat) še ne morem trditi... :|

L.p. Bistri...
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

dejanka1 napisal/-a:Zanima me, kaj vi alfisti menite o tem, da 2.0 TS (150/155 PS) tolkrat dušo vzame, 1.8 TS pa ne? (samo mal po forumu nazaj poglejte)
Pa prosim, recimo, da lastniki svoje 1.8 mašine glih tko radi terajo, olje pa obe mašini tudi malo rabita.
Čisti slučaj ali pač.... ?
Porblem je v tem,da se vse take mašine prodajajo pri 80-90K!!!Poznam primer prav na ti isti mašini,ko ga je prodajalec nategnu,da ima 78K,dejansko pa ji je imela 145K brez servisa na 100K.Potem pa je še on naredil 10K in pri realnih 150K je bilo bum!Šlo je v maloro skoraj vse kar je lahko šlo v mašini.Torej v takem ekstremnem primeru je vseno mašinca zdržala še nadaljnih 50K,vse ima svoje meje :doubt:
Zato te vprašam,če je ta kolega prvi lastnih te alfice?
Uporabniški avatar
dejanka1
Alfa Member
Alfa Member

przlend napisal/-a:
dejanka1 napisal/-a:Zanima me, kaj vi alfisti menite o tem, da 2.0 TS (150/155 PS) tolkrat dušo vzame, 1.8 TS pa ne? (samo mal po forumu nazaj poglejte)
Pa prosim, recimo, da lastniki svoje 1.8 mašine glih tko radi terajo, olje pa obe mašini tudi malo rabita.
Čisti slučaj ali pač.... ?
Porblem je v tem,da se vse take mašine prodajajo pri 80-90K!!!Poznam primer prav na ti isti mašini,ko ga je prodajalec nategnu,da ima 78K,dejansko pa ji je imela 145K brez servisa na 100K.Potem pa je še on naredil 10K in pri realnih 150K je bilo bum!Šlo je v maloro skoraj vse kar je lahko šlo v mašini.Torej v takem ekstremnem primeru je vseno mašinca zdržala še nadaljnih 50K,vse ima svoje meje :doubt:
Zato te vprašam,če je ta kolega prvi lastnih te alfice?
Ne, pač pa jo je kupil v Belgiji na Leasing hiši, kjer že kr nekaj časa kupuje avtomobile za naprej prodajat. Vsi tisti, ki veste, kako gor take hiše delajo, se boste vzdržali komentarjev, ala, da gor kilometre vrtijo. Dol jim zato visi! Je mel pa avto 105 tisoč ko ga je kupil, mašina pa je shodila pri 130 tisoč. Velik servis je naredil takoj pri Alfa Podboršek Kranj.
Lp, D.
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Meni je prejšnji teden obrnilo na 160000km! Samo knock knock za dalje.

Ciao Alfista :D
Slika
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

_BiStRi_ napisal/-a:
M napisal/-a:
Foggy napisal/-a:Komentiraj to s čim oprejemljivim-dokazi primeri....in ne samo ta mi je to rekel....

LP
Itak, a ne, pa še gsm številko, da bom lahko sam preveru, al pa notarsko overjeno izjavo... :roll: Model šraufa sam italjane, tko, da je vprašanje, če je golfa že vidu od bliz. Glede na to, da je šlo čez njegove roke več alf, kot jih bom jest letos vidu, se mi zdi smiselno (meni osebno, nikomer drugemu!) ob nakupu tudi o njegovem mnenju razmislit (on jo bo tud servisiral).

Ma pa na drugi strani moj zelo dober prjatu tole 2.0 mašinco v svoji 156, pa mu dela brez težav (hmmm, le kako naj zdaj tole, da mu dela brez težav tudi dokažem... :mrgreen: )
LOOOL :mrgreen:

Lej, jst tud iščem qv jko, pa sem se kr precej pozanimal o teh motorjih in imajo pač napake, kot vsak drug avto, za tistih par stvari ki ti lahko crknejo, se nimaš kaj sekirat, ker to ni tak strošek...edino kar je res je to da moraš redno delat servise, sepravi olje redna menjava in avto bo delal še in še :lol:

To info sem dubu od človeka,ki se precej spozna na alfice, sej dela z njimi cel life...

Tko, da jst ne vidm razloga zakaj 2.0 nebi kupil... :)

Sicer ti pa iz lastnih izkušenj(zaenkrat) še ne morem trditi... :|

L.p. Bistri...
Bistri kako to da nisi te vzel za katero si se zanimal in jo sedaj jaz vozim. Do sedaj nisem v ničemer razočaran ali da bi me negativno presenetila vse je tako kot mora bit (TOK, TOK), prevozil sem 3.000km s tem da sem takoj naredil velik servis, edin svečke me še čakajo ker pri 83 jih še ne mislim menjat, saj je menjava pri 120.....

LP
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Foggy, nisem je uzel zaradi odnosa prodajalca, ki sem ga že opisal...kakor si ti opisal je bil ok, mogoče je pa imel samo par slabih dni, takrat ko sem se jst zanimal za avto...pa še z ceno nisva mogla skupaj pridet...proti temu je bil, da se na en določen servis pelje avto na pregled(tja kamor sem hotel)...uglavnem dolga štorija...važno je, da si ti zadovoljen :lol:

Drugače je pa tvoj avto res lep(ko sem jo vidu sem bil takoj in love :( ), skoraj, da ni bila poškodovana izgleda, mislim, da ima pred seboj še veliko kilometrov...sevede ob pravilnem uzdrževanju...

Če se pa odločiš prodajat se pa lohka namenva :mrgreen:

L.p. Bistri...
145 QV,33,145,147,159 TI
FIAT MAJSTER
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Prekmurje

M napisal/-a:Zanimovo, ravno danes sem govoril s svojim mehanikom o tem, katero 156 naj kupim in me je njegov odgovor res presenetil: karkoli razen 2.0! :oops:
Nisem še imal primera da bi 2.0 zaribala. Večina so šle 1.8, predvsem zaradi premalo olja ali okvare oljne črpalke ali preslabe kvalitete olja

Moj nasvet: če ma avto več kilometrov zamenjaj oljno črpako+ olje in filtre. Vem sliši se neumno. Dosti krat se zgodi da črpalka daje še dovolj pritiska da lučka ugasne pretoka pa je premalo. Mislim da črpalka ni pretirano draga. Pa nikoli nikoli jo ne terej ko je hladna. Drugače pa je to pravi agregat.
Sanjski avto: HONDINA mehanika v ALFI
Uporabniški avatar
alfatuner
Alfa Member
Alfa Member

To da se 2.0 TS razleti je čist res problem se je pojavu pri motorjih tipa 32301 se pravi 2.0 TS CF2. Problem v ležajih glavne gredi premalo zračnosti med ojničnimi ležaji in glavno gredjo zato so ležaji ob slabem mazanju prijeli ponavadi na 4 cilindru ker je tam najmanjši pritisk olja. Zagrabilo je ojnico in jo odlomilo za pa je potem ponavadi preluknjala blok vozila z možnostjo take okvare so od letnika 98-20 naprej ni več težav poštudirali da imajo motorji tri različne dimenzije ležajev za standard. Jst mam 2.0 ts prav iz te seroje pa lohk povem da ma motor v mojmu spajderju realnih cca 220.000km pa prede ko urca bil pa je razstavljen pri cca 120.000km u prafaktorje in je malenkost modificiran. Sm pa sigurn da bo moj motorčič naredu še cca 300.000 predno ga bom spet podru. Tako da jst ne kupim druzga kot 2.0 TS
TUNIN TILL PERFECTION!
mitja155
Alfist
Alfist

Malce poglejete po mobile.de pa boste vidl da je veliko motorschaden 2.0 TS. Zakaj? ...
Tisto o prevrtavanju km v Belgiji in drugje po Evropi je pa točno tako kot je nekdo že napisal. NE ukvarjajo se s tem ker živijo od zadovoljnih strank ne od nategovanja, kot je stalnica v SLO. IN imajo jasno napisan zakon z visokimi vsotami za kazen, če je ugotovljena njihova krivda. Je pa res da slo. avtoprodaje kupujejo avtomobile v tujini in jim oni prevrtavajo števce. Ker nekaj je treba vedet. V tujini pride rahlo karamboliran avto veliko manj kot pri nas, 1a ohranjenost brez kakršnihkol karambolov pa je večinoma dražjih kot pri nas. Avto ki ga kupiš gor ima potrjeno servisno knjižico, v kupoprodajni pogodbi pa jasno piše koliko km je imel avto ko so ga kupili oz prodali. Poglejte si za primer Luminary-ja in njegove alfe. Teli avtomobili so bili zaleteni, ampak nič groznega (blatnik, odbijač, luč,..), opreme je notr en kup, cene za razbite avte so pa nekje 6 - 10k eurov. Za kok se pa prodajo pa je druga zgodba.

lp
Uporabniški avatar
zombi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 159 2.0 JTDm
Kraj: Logatec
Kontakt:

Mitja, nikjer nisem napisal, da prevrtavajo v Belgiji, Nemčiji... Avte uvozijo slovenski prekupčevalci in prevrtijo, uvoženi iz Italije pa imajo 80% prevrteno...
Uporabniški avatar
dejanka1
Alfa Member
Alfa Member

alfatuner napisal/-a:To da se 2.0 TS razleti je čist res problem se je pojavu pri motorjih tipa 32301 se pravi 2.0 TS CF2. Problem v ležajih glavne gredi premalo zračnosti med ojničnimi ležaji in glavno gredjo zato so ležaji ob slabem mazanju prijeli ponavadi na 4 cilindru ker je tam najmanjši pritisk olja. Zagrabilo je ojnico in jo odlomilo za pa je potem ponavadi preluknjala blok vozila z možnostjo take okvare so od letnika 98-20 naprej ni več težav poštudirali da imajo motorji tri različne dimenzije ležajev za standard. Jst mam 2.0 ts prav iz te seroje pa lohk povem da ma motor v mojmu spajderju realnih cca 220.000km pa prede ko urca bil pa je razstavljen pri cca 120.000km u prafaktorje in je malenkost modificiran. Sm pa sigurn da bo moj motorčič naredu še cca 300.000 predno ga bom spet podru. Tako da jst ne kupim druzga kot 2.0 TS
Kaj pa je z 1.8 TS mašinami, tudi kaj veš?
Lp, D.
Uporabniški avatar
alfatuner
Alfa Member
Alfa Member

Čist fajn motorček pazit treba na porabo olja pa dela ko šus pa še tavelik servis je mal cenej k nima balansirnih gredi tako da je en napenjalec in jermen manj za zamenjat.
TUNIN TILL PERFECTION!
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

Kaj bi se zgodl če enostavno jermena za balansirne gredi ne bi dal gor? Razen tega da bil motor manj uravnotežen? A bi šlo?
Zadnjič spremenil Overs[t]eer, dne Sr Sep 07, 2005 1:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

2.0 TS žal ima problem... Preberi še enkrat alfatunerjev post....Potem pojdi do vseh Alfa mehanikov pa nared anketo če češ.....Motor ni slab je pa nagnjen k temo, da če ne skrbiš zelo lepo nanjga da bo hitro "užaljen"
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

Jst sm pa mislud a so sam boxerji taki 8)
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Odgovori
  • Informacija