Tudi mene je alfa pustla na cedilu....

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

joo
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Prevalje

Peljal se proti domu, in na zadnjem križišču 200m pred hiši, mi je avto ko sem spelal tako čudno cuknalo. Prižgala se je lučka za vbrizg (lučka faze, na 156 nam skos gori, pa na serviso pravijo da je samo senzor faze mal pokvarjen). Ker je avto normalo lavfal sem se pač peljal še tistih 200m. Avto sem sparkiral, in poskusil ponovno zalavfat. Luči na armaturki so se normalno izklople (vse ki se morajo), s tem da avto nikakor noče štartat. Štarter motor normalno obrača, iskra je, zalavfa pa ne, se pa sliši tak čuden zvok, ko se motor obrača.

Avto je AR145 1.4 TS letnik 2000. prevoženih 82k km. Zadni servis je bil pri 77k km.

Če se komu kaj svita, naj prosim napiše. Sem namreč iz koroške in imam do prvega Alfa servisa 70km :( .

Lp Tadej
axa
Alfa Freak
Alfa Freak

Ko si glih omenil senzor faze....sem mel jst podoben problem z njim
sam,da meni glih zaradi tega senzorja avto ni pravilno vzigal ampak
je pa le vzgal po vec poskusih.
joo
Alfa Member
Alfa Member

sploh ne vžge tudi po več poiskusih... S tem da mi normalno vse lučke izklopijo... Omenil sem ga samo da mi je to zagorelo, naredo še 200m in parkiral. Ko dam kontak se avto obnaša kot da ni nič narobe. Le vžgat noče. Se samo v prazno vrti..
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

benz pumpa? Če je iskra,pa če vse opozorilne lučke vgasnejo...
joo
Alfa Member
Alfa Member

Lučke vse ogasnejo. Iskra pa tudi je (saj tak pravi oče - je pa štromar, pa pomeje ve ga govori, Upam). A obstaja kak način da preverim če je res pumpa.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

odklopi cevko za dotok bencina motorju in daj kontakt.. ko verglas avto bi mogu tect bencin :)
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domžale

ko daš samo kontakt se mora slišat en zvok (zzzzzzzzzzzzzz) in takrat bi ti moral že špricat benz ven!
in če ti ne je lahko troje zamašen filter ali pa pumpa fuč al pa maš prazen kestl.
MareA
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: KP-LJ

Avto ne vžge praviš. Ko je hladen ali topel motor? Če gre za senzor faze, avto vžge, ko je motor hladen, problemi so kasneje.
Sad me ima...vroooooooooooooooooom...sad me nema
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-če ne najdeš odgovora tukaj,še zmeraj ti ostane mehanik,ki najbrž obvlada svoje delo :doubt:
joo
Alfa Member
Alfa Member

Sem mel danes priložnost dobit mehanika, ki je na teren prinesel tudi tester. Pokazalo je, da je ena od odmičnih gredi izven faze. Torej nič obetavnega. Upam, glede na to da, da motorja ni zabilo, in da nisem slišal kakšnega neobičajnega zvoka, razn dušenja, da je preskočla le za kakšen zob.

Je bil pa danes eden najbol žalostnih dni v mojem življenjo, alfivco sem moral namesto da bi se z njo peljal, naložit na prikolico ::(): :( ::(): :(

Ševedno upam, da je saj glava cela, če je že ventile skrivilo :(. Drugače pa jutri že zjutraj zvem kako in kaj...
joo
Alfa Member
Alfa Member

Kaj lahko nekdo napiše približno ceno takšnega popravila ?

Lp
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

joo napisal/-a:Kaj lahko nekdo napiše približno ceno takšnega popravila ?

Lp
Kakšnega? Če ni pokrivilo ventilov, se pregleda kaj bi bilo vyrok in preventivno menja sponarje zobatega jermena in jermen.

Če pa jih je, je pa dela in material precej več.
Emperor of The Dark Realm
joo
Alfa Member
Alfa Member

Avto je zrihtan :D, na srečo ni zabilo. Čeprav je bil hudo zdelan zobati jermen. Kompresija avta je na vseh 4 batih enaka. Cena popravila plus menjava olja - 110.000 Sit.
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

joo napisal/-a:Avto je zrihtan :D, na srečo ni zabilo. Čeprav je bil hudo zdelan zobati jermen. Kompresija avta je na vseh 4 batih enaka. Cena popravila plus menjava olja - 110.000 Sit.
Upam, da je to cena velikega servisa, kaj pa vsebuje vse to popravilo?
Emperor of The Dark Realm
joo
Alfa Member
Alfa Member

Menjava Jermena, španarjev, pumpe, olja, filtra, filtra klime.... Skratka vse kar spada pod velik servis. Šlepanje pa je blo zaston. Deli so vsi originalni, niso kakšne kopije. Dele sem šel sam prevzignt, da je vse skupi mal hitrej potekalo.
Odgovori
  • Informacija