Sam imam 145 1.6TS l. 2000, pa imam kmalu servis na 100k, in sem malo klical po servisih:
Triglav: 70k original, 35k Champion
Nord: 48k original (sem ga mislim pelat, lahko pa prinesem svoje svecke)
Stepancic: kot je ze nekdo napisal, 28k, 60-80k km, omenil je da so brez keramike
Trenutno se najbolj nagibam k Champion, ker jih lahko grem osebno iskat, me pa zanima ce je kdo ze dal te za 20k za 147 v 145 in kje se dobijo? Avto mislim imeti se za max. kakih 50k km.
Dal sem gor NGK ( BKUR6ETB/CR7ECK ) svečke, te so za 40.000 km in delajo brez problema, koštale so 16 jurjov. Ampak do 3000 obratov še vedno slabo vleče, kljub temu da imam nov lmm. Nad 3000 obrati pa kar znori.
AlfaGTA napisal/-a:sej veš, da vse(večina) Alfe vlečejo slabo do 3000 obratov...
sploh pa 1.4 in 1.6
Mogoče res ampak da te pri 60 km/h poči dol golf 2 diesel je pa mal huda. Včasih ko sem dal po gasu je takoj dobil obrate, zdaj pa neki zatrokira, poka in kiha, pri 3000 obrati pa spet vleče. Sonda verjetno ni ker mi lučka ne gori in pije mi čist normalno (8,5l/100 km). Kljub novem lmm in svečkam mi to dela.
ja, lahko, da kakšn kabel prebija....nevem, kaj bi bilo !?
na moji je mal chiptuninga(kar je pač mogoče na tem motorju), pa še vedno ni kakšnih "hudih" pospeškov do 3000 obratov....
prej k sem imel 145 1.8 je pa full dobro šla.....
probaj dat gor kakšen športni filter....lahko da bo motor bolje "dihal" pri nizkih obratih....
No jaz sem dal te od Stepancica za 30k sit notr, btw cel servis na 100k km me je prisel 170k SIT , res da so se zadnje zavorne ploscice bile za zamenjat, pa mi je cudno da mi zdej spet zre okol 10L, kar mi je mogoce samo prvo leto, ko sem se mal bolj pritiskal. Pred servisem mi je tam med 8-8.5, tko da zdej ne vem a so svecke krive al kaj bi to blo.