Temperatura ???

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Danes zjutraj sem se peljal na šiht, razdalja je cca. 25 km, od tega približno 18 po avtocesti. Avto je bil sicer parkiran zunaj, temperatura mi je pa zlezla do dobrih 60°C, par milimetrov čez.
Jest bi reku da je šel termostat, zdaj pa če kdo misli da je lahko še kaj drugega naj prosim napiše.
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Imaš tri možnosti:
1. Šel termostat
2. Narobe oz. slabo si ti prebral 8)
3. Vse je v najlepšem redu, samo števec za temp se je razštelal :mrgreen: (se dogaja)

Ciao Alfista :mrgreen:

Za boljše razumevanje, poslikaj števec, da vidmo kje je zate 60 stopinj, ker je namreč bolj malo številk gor!!! :(
Slika
vuso
Alfist
Alfist

Jaz te tudi prosim da slikaš števc.Meni ob takelem vremenu je tudi števec sumljivo veliko pod polovico.No pa tudi drugače mi čez 80 ne zleze praktično nikoli.Razen v mestu in v primeru malo hitrejše vožnje.In to se dogaja že odkar imam alfo(cca 2 leti+) se pravi da očitno ni nič narobe :| ali pač :?:
lp :wink:
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

TS more met na 90°C delovno temperaturo.

Termostikalo, termostat...
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Radenci
Kontakt:

mene pa zanima nekaj glede temperature.
kak veš če se mašina bolj segreva pri delovanju.
namreč... mene moti zdaj v tem prehodnem času, da se je iz mojega izpuha kadilo veliko bolj (in to mislim res veliko bolj), kot iz drugih avtomobilov.
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

neki mi je zjebal poste, tko da tale je brez veze
Zadnjič spremenil dejan, dne Po Nov 21, 2005 11:51 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dejan napisal/-a:
Alfista napisal/-a:Imaš tri možnosti:
1. Šel termostat
3. Vse je v najlepšem redu, samo števec za temp se je razštelal :mrgreen: (se dogaja)

Za boljše razumevanje, poslikaj števec, da vidmo kje je zate 60 stopinj, ker je namreč bolj malo številk gor!!! :(
Prebral sem čist prav, ker nisem včeraj nič pil, tako da napaka ni možna :D
Zdej ker se mi ne da it slikat števca bom napisal kako zgleda moj števc :D
120 stopinj
ena črtica
80 stopinj
še ena črtica
40 stopinj

Evo cagr pride par milimetrov nad črtico ki je med 40 in 80 stopinjami (po mojem je to 60 stopinj). Samo pri meni se tudi poleti ne segreje dost nad 80 stopinj, ob normalni vožnji.
Greje pa avto čist normalno, se zjutraj pelješ cca 5 minut in čist lepo toplo piha
vuso
Alfist
Alfist

dejan napisal/-a:
dejan napisal/-a:
Alfista napisal/-a:Imaš tri možnosti:
1. Šel termostat

Prebral sem čist prav, ker nisem včeraj nič pil, tako da napaka ni možna :D
120 stopinj
ena črtica
80 stopinj
še ena črtica
40 stopinj

Evo cagr pride par milimetrov nad črtico ki je med 40 in 80 stopinjami (po mojem je to 60 stopinj). Samo pri meni se tudi poleti ne segreje dost nad 80 stopinj, ob normalni vožnji.
Greje pa avto čist normalno, se zjutraj pelješ cca 5 minut in čist lepo toplo piha
Same here :|
Avto začne toplo pihat po parih minutah.Ne mlačno ampak ga lahko dobro prkuriš :) Prav tako se ob preveliki temperaturi vklopi ventilator in ga začne hladit.Avto gre normalno in opaznih ni nobenih problemov.Kaj gre lahko v maloro, če mi res že 2 leti dela na premajhni temperaturi :?:
Ob toplem vremenu se seveda bolj segreje kot pri zdejšnjih nenormalnih sibirskih temperaturah :)
Uporabniški avatar
Major9
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domzale

Jaz sem menjal termostat dva meseca nazaj pa mi tud temperatura pride do mal pod 80 stopinj in je skoz tam nekje razen če dalj časa stojim!!
Prej je bla pa pri 50-60 nekje!!
Termostat naj bi pa odpiral pri 83 stopinjah tko da dvomim da je 90 delovna!!
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Ja men od novega skoz 90°C kaze.
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

vuso napisal/-a:
dejan napisal/-a:
dejan napisal/-a: Prebral sem čist prav, ker nisem včeraj nič pil, tako da napaka ni možna :D
120 stopinj
ena črtica
80 stopinj
še ena črtica
40 stopinj

Same here :|
Avto začne toplo pihat po parih minutah.Ne mlačno ampak ga lahko dobro prkuriš :) Prav tako se ob preveliki temperaturi vklopi ventilator in ga začne hladit.Avto gre normalno in opaznih ni nobenih problemov.Kaj gre lahko v maloro, če mi res že 2 leti dela na premajhni temperaturi :?:
Ob toplem vremenu se seveda bolj segreje kot pri zdejšnjih nenormalnih sibirskih temperaturah :)
Pri men tud nikol do 80 ne prileze in to ze odkar jo mam :| Tko nekako kot sta ze vidva napisala ja. Zanimivo, za zdej nebom se nic menju :P Bom se mal pocaku da vidm ce bo se kdo kej napisu.

LP
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Ja men jena 155 skoz mal pod 80 kazal (tud pr -10), razen poleti kje blo skoz okol 90. Tko da 60 je definitivno premal.
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

LaserJaMM napisal/-a:Ja men od novega skoz 90°C kaze.
ti k maš od golfa mašino notr :D
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

se mi je zdel da mam cudno alfo, k mi nc ne crkne :lol:
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

vuso napisal/-a: Same here :|
Pri meni je tako že dve leti in pol odkar imam avto pa nisem opazu da bi mu kaj manjkalo :D
Ima pa bratranc isti avto pa je temperatura isto kot pri meni, tko da men ni nič več jasno - enim kaže 90, drugim 60 , spet tretjim nekje vmes, pol pa ugotovi kaj je prav.
Čudno mi je edino to, ker avto normalno greje, ker prej ko sem imel puntota in mi je crknu termostat, mi avto ni grel niti ko sem prevozu 30 kilometrov.
Odgovori
  • Informacija