Kaj manjka alfinim servisom

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Pred nekaj dnevi sem bil na pijači z alfistom, ki pa vozi tudi službenega Cliota in sva se pogovarjala o servisih avtomobilov. Pogovor je ravno nanesel na to temo, ker je prijatelj pred nekaj dnevi opravljal servis s službenim cliom.

Prišla sva do zelo zanimivih ugotovitev in sicer:

Na renaultu je servis potekal nekako grobo v tem vrstnem redu:

- sprejem na servisu
- ponujena kava, sokovi
- pogovor z mojstrom mehanikom o morebitnih težavah, dogovor o morebitnih dodatnih storitvah
- ponujen ogled novih vozil, testne vožnje,...
- izročen delovni nalog, dogovor o prevzemu vozila (klic ob končanem servisu)

Nekaj ur pozneje pri prevzemu pa je zgledalo takole:

- ponujena kava in sokovi
- pogovor o opravljenem delu
- seznanitev s stanjem vozila, profil prednjih in zadnjih pnevmatik, nivoji hladilne tekočine, tekočine za stekla, stanje zavor (kdaj priporočena menjava), še kup parametrov vozila ... vse izpolnjeno v poseben formular
- svetovanje o naslednjem servisu, kateri posegi in kdaj
- ponudba dodatnih storitev in opreme
- prevzem vozila

No sedaj pa lahko takšen odnos do kupca Cliota za 2.000.000,00 Sit primerjamo z odnosom na servisih Alfa Romeo, kjer je trenutna najcenejša Alfa (Alfa 147) težka točno dva Cliota, torej cirka 4.000.000,00 Sit.

Kot dodatek lahko še sam dodam, da sem bil ogromnokrat na servisu BMW, kjer si kot stranka ob podobnem odnosu kot na Renaultu, ob vsakem servisu deležen še zunanjega pranja in notranjega čiščenja vozila.

Že v najbolj znani avtomobilistični oddaji Top Gear so razglasili Alfine servise za tiste z najslabšim odnosom do strank na svetu, poznamo veliko slovenskih alfistov, ki svoje alfe vozijo na servis tudi 300km daleč v Italijo in še bi lahko naštevali.

Sedaj pa k konkretnemu vprašanju.

Kaj bi lahko spremenili Alfini servisi, da bi postali po storitvah enako kvalitetni kot so konkurenčni??? Graje, naj ne bodo del odgovorov, ker smo že vsi dovolj slabega napisali o alfinih servisih, sedaj pa lahko vsak od nas napiše kak koristen predlog.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
bulldog
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: LJUBLJANA
Kontakt:

No zdaj pa še moje mnenje o Renaultovih servisih.

V službi imamo 15 renaultov in lahko povem da ni čisto na vseh servisih tako, kot je bilo tukaj napisano. Resda dobiš povsod pijačo in so ful prijazni, ampak saj so lahko, ko pa si z renaultom tam vsake 14 dni, ker že novi ne delujejo tako, kot bi morali. Poleg tega jim elektronika dela nemalo težav, pri nas so odpravljali napako (ni delala žarnica za tablico), ki jo je javljal računalnik 3 dni, in šeto so po pomoti ugotovili, kaj je narobe. Zaradi takih in drugačnih težav smo zamenjali že 4 servise, pa so vsi približno isti k...c. Tko da najverjetneje je tisti servis eden redkih, oziroma znajo opraviti samo redni servis.

To je moje mnenje o Renaultovih servisih.

LP
bulldog

NAJBOLJŠA HRANA ZA VAŠE PSE IN MAČKE !!!
Zastopstvo za hrano HUSSE na področju LJ !!!
www.husse.si
Email: [email protected]
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

Po končanem servisu bi blo fajn zvedet dejanski porabljen čas servisiranja, ker ponavadi jaz avto pustim zjutraj na servisu, zvečer ga grem iskat in pol je nekak težko preverit čas, ki je bil porabljen z servis vozila, saj v tem primeru lastnik ponavadi ni cel čas prisoten! Tu te lahko hitro nap**** za 2-3 urce!
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Če mene vprašate bi morala obstajati dve vrsti servisov:

1.vrsta
Namenjena za take ljudi, ki jih avto niti približno ne zanima, hočejo le to da dela in popolnoma nič drugega. Za take je priporočljivo kot piše zgoraj - da jih postrežeš s kavico, da jim razkažeš salon in nasploh prijaznost itd...

2.vrsta
Za take frike kot smo mi... K nam je zelo pomemben kaj je z avtom, k radi slišmo kej novga in nam niti pod razno ni vseeno kaj se dogaja z našim avtom na servisu. Npr. mene kavica ogled salona in podobno sploh ne prepičata. Raje bi videl enega entuzijastičnega mehanika, ki bi z veseljem dobro vestno opravljal delo, poleg tega pa mu ne bi bilo v breme to, da jaz tam zraven stojim in vsakih 10 minut postavim eno vprašanje. Da grem iz servisa, vesel, zadovoljen, da točno vem kaj je bilo popravljano in kako je bilo narejeno in da je vredno tega denarja.

Prav Alfine servise zelo težko komentiram. Zankrat še nobena Alfa ki je bila pri hiši ni bila na servisu ...knock knock... (mogoče zato ker so bile vse Boxerce :D ). Je pa trenutno pri hiši en Citroen C5 - kjer smo z domačimi servisi popolnoma mrzli (elektronika pač), preiskali smo prav vse servise v Sloveniji in edino Jerovšek v Grosuplju je take vrste ki z veseljem pusti človeka da gleda kaj se z avtom dogaja, včasih kej pokomentira, pa tud kak bolj strokoven nasvet da (včasih se da to elektroniko premagat s kakšnimi banalnimi pristiski gumbov ali brcami :D ). Tako da zame bi bil dober servis tak, kjer delajo natančni, dobro usposobljeni serviserji, kjer bi te bili veseli in kamor bi človek rade volje šel brez strahu da mu bodo samo pobrali denar, pa nič naredili zato.

To kar sem naštel zgoraj ponavadi izpolnjujejo "majhni" servisi, ki imajo vsaj enega dobrega majstra, par pridnih delavcev, torej taki, ki jim je vsaka zadovoljna stranka zelo zelo pomembna.

Eden takih je npr Ferrari, Maserati servis ki je sicer v sklopu Autocommerca, že prej omenjeni Citroen servis Jerovšek, ali pa npr BMW servis Molk Vrhnika...

p.s. dobra tema 8)
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

jz mislm, da mi kot vozniki alf ne moremo pri servisu nic narest (razn ce gremo mi servisirat:)). se bojo mogl pac mehankarji mal bolj potrudit za stranke.
drugac bi pa tut jz rad vidu, da bi na servisu lahko stal zraven in kej pokomentiral. recimo tako izkusnjo sem dozivel pri vugi v novi gorici kjer sem bil pri obnovi amortizerjev cel cas zraven (pac sm bil sam in nism mel kej za delat) in sta me bla una dva se vesela. sta me se sama povabila notr v uno sobico kjer mi je pokazu masino za testiranje amortizerjev, reku naj primem in probam kok se kej segrejejo ipd.
uglavnem, ce bi bli na vsakem servisu tako prijazni bi z veseljem kdaj kej pokvaru, da bi su lohk na servis:) (joke:))
Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

No jaz mislim, da nimajo vsi želje zraven stat, ko se njihov avtomobil popravlja.

Jaz bi bil že srečen, če bi mi na začetku dali v roko delovni nalog in bi imeli nekakšno standardno proceduro po koncu servisa za preverjanje vsega od zavor, tekočin, pnevmatik in tako dalje, čemur bi sledilo 5 minutno svetovanje o servisiranju v prihodnosti.
mike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: bohinj & KR

hehe, no to mam jst vse zraven :mrgreen:
k pridem na servis mu opišem v čem je problem, pa kaj je po mojem vzrok za to. pol mehanik še kakšno stvar vpraša in skup ugotoviva, kva bi lohk blo. če je kj v mašin, reče nej mu zalaufam in točn sliš kva nej bi blo narobe =D> (do zdej je še zmer uganu). pove mi tut okvirno ceno, tko da se lohk pol odločm a bom dau dobr rablen del, novga, al bomo sam obnovil.
ko zveva kva je narobe, pa kva bo za zamenat, se dogovoriva kdaj pridem po avto. k pridem, me na miz čakajo deli, pove kva je zamenov, kva bo kmal za zamenat (je še dobr, sam ne bo več dolg), na listk mi napiše tut vse kar je delov, kdaj naj pridem naslednič na servis. dostkrat nardi še kakšno stvar, k sploh nisva bla zmenena,... pri obračunu mi je vselej smešna una cifra za delo. ne vem, a ma tip ful pocen ure, a res tok hitr spedena, u glavnem jst se za ta dnar neb je*ov s takmi stvarmi kot se on.
men je njegov odnos res kul, pa še tip obvlada sceno dost. res je pa pomoje tut to, da če skos k njemu hodš, da ti računa manj kot če mu prpeleš prvič.
jst mehanika ne bom menov, čeprov ne dobim kavice zraven :D
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

V večini servisov je samo pristop lep in vse tako da si misliš kok so dobri in kako dobr delajo. Samo tam k so delavci sami in ko delajo, raje ne bom razlagu kako to zgleda. Seveda v večini ne pustijo strank da bi bile zraven. Ne bom zdej govoru v določenem servisu, samo vem kako zgleda k sm bil ene parkrat zraven (ne za moj avto, in tudi ne na alfa servisu) in ko sem vidu kako delajo z avti mi je blo "slabo" ker niti mal ne gledajo na avto, in je to za njih samo ena stvar, ki se jo morajo čimprej znebit in dat ven iz delavnice....zato tudi avti hodjo po 1 tednu nazaj in tako stranke če niso dost tečne plačujejo za napake in malomarnost drugih.
Z alfa servisi pa nimam izkušenj, ker vedno dela to nekdo drug, in vedno sem zraven ;)

LP
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist
Kraj: Zasavje

Pr Stepančiču te pustijo zraven, men so tudi zmeraj odgovorili na vse kar me je zanimal, celo sm bil z mehaniki na kosilu :lol:(med njihovo pauzo) Res je mogoče dražji ampak, jst sm zaenkrat zadovoljen z njimi =D>
Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
Uporabniški avatar
Naio
Alfist
Alfist
Kraj: Maribor-okolica

No,tu lahko pohvalim fante iz Arclina (Stepančič),ker ko sem jaz imel avto tam,sem lahko stal zraven,tudi kakšno vprašanje iz moje strani jim ni bilo odveč.

Mislim,da jih je potrebno pohvalit.In kolikor vem,nisem edini,ki je zadovoljen z njimi.

Kar se pa 2gih servisov tiče,kot lastnik vozila maš vso pravico stati zraven.In ni ga servisa,ki bi mi to prepovedal.
Naio
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Dejan156 napisal/-a: Z alfa servisi pa nimam izkušenj, ker vedno dela to nekdo drug, in vedno sem zraven ;)

LP
kdo z foruma?
mike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: bohinj & KR

alfistka? :roll: :mrgreen:
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Težko je izluščič iz teh odgovoro več kot en sam dober predlog.

Mene na servisih recimo moti, da imajo do različnih strank, različen odnos. Recimo do mene, ki me večinoma poznajo ali pa recimo do koga drugega, ki komaj prvič uleti.

Tudi nikoli še nisem dobil ščiščenega avtomobila s servisa. Pri BMWju ga dobiš vedno.
Axi
Alfist
Alfist

Mene kavice in podobne zadeve niti ne zanimajo preveč. Je sicer lepo, ampak rajši bi videl da:

- se serviserji potrudijo kaj tudi popraviti in ne takoj samo menjati
- avto prevzameš očiščen
- da je delo opravljeno NATANČNO in ne polovičarsko (npr. popravi ti nekaj, potem pa ti opraska kakšen del armature itd.) in da moraš iti 10-krat nazaj težiti, da ti zrihtajo kot je treba (kdo ima pa čas :roll: Že tako komaj uspem pripeljati avto in ga prevzeti)
- da res naredijo tisto, kar je bilo dogovorjeno in ne da 1/2 stvari pozabijo!
- da tudi sami od sebe kaj pregledajo in preverijo in ne samo tisto kar jim sam poveš!

Noben servis ni idealen. Povsod imaš ljudi, ki se trudijo in druge, ki se jim bolj fučka. Je pa po kar nekaj servisih dosti serviserjev, ki z veseljem šraufajo Alfe in se potrudijo.

Pomoje manjka Alfinim servisom predvsem kakšne nenapovedane kontrole, s katerimi bi ugotovili, kako opravijo svoje delo in se jih sankciniralo, če bi bilo delo opravljeno malomarno!

Tudi ne vem, če imajo s strani tovarne predpisano kaj vse se mora na servisih preverjati. Na Mobisuxu je model, ki dela v Švici na VW servisu natančno opisal kako to poteka tam. In če ni vse prekontrolirano kar bi moralo biti so SANKCIJE!
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Želim;

- da, preden začne, pokrije sedež s prevleko. Če me kaj pogreje, je to, da se vsede v MOJ avto v usranem kombinezonu ( v katerem je 10 minut nazaj ležal pod avtom)
- všeč mi je, da se z mano posvetuje; kaj je nujno potrebno poštimat, kaj lahko počaka, koliko stane in nasploh v kakšnem stanju je moj avto...
- kava ni nujna (škodi pa ne), sploh pa nimam nobene želje stati zraven 3 ure, ko mehanik drka po motorju (redko sem uspel res kaj tudi videti, tako da...) Dosti raje bi mehaniku zaupal, tako, da mu avto pustim in pridem iskat, ko je popravljen
- fino bi bilo, da imajo kakšnega Unota za nadomestno vozilo, ker drugače rabim enotedenske priprave za peljat avto na servis

Jezi me;
- prideš, pogleda; "aha, mh....bomo zrihtal" in potem cel dan čakaš, kaj bo ščaral, prideš po avto in je isti k... kot prej (razen par 10k manj v moji denarnici) Marsikateri mehanik zaposlen na Alfa servisu se zanaša predvsem na računalnik in tester (si ne predstavljam kaj narediš če imaš probleme z klasičnimi uplinjači; zna to še kdo nastavit?)
- za Alfo nasploh pa; na parih servisih sem že firbcal (nazadnje danes v Autocomercu v N.Gorici, kjer čakaš med Mercedesi in Hondami), pa povsod dobim občutek, da sem voznik nekega tretje razrednega avta; saloni so pusti, o dodatni opremi ne duha ne sluha itd. Vsaj tukaj je recimo Renault res lahko za vzor (Renault butik). Saj tud od Alfe Romeo obstajajo spodne gate, ampak jih imajo povsod samo v prospektu. :doubt:

PS; Teo, boš postal bodoči serviser in delaš tržno raziskavo? :)
Odgovori
  • Informacija