Ah ja... Ob tem sem se spomnil še na nekaj. Dve ali tri leta nazaj sem na internetu našel oglas za Fiat 1500 s karoserijo Vignale coupé. Avto je okrog leta 1967 nastal v 100 (sto) primerkih - 50 za italijanski trg, 50 za izvoz. Človek je prodajal enega od 50 italijanskih. Poslal sem mu e-mail, ker me je znimalo, koliko približno bi tak avto stal, in kakšno je vzdrževanje. In sem izvedel naslednje:
Leta 2000 (ali 2001) ga je bil pripravljen prodati za 5 milijonov lir - to je zdaj nekje 2000 €. Na avtu je kompletno vse, le izpušna cev ima nekaj lukenj preveč.

Kar se tiče tehnike, kompletno podvozje paše od serijskega fiata 1500 ( 1961-68 ), ki jih je baje še vedno polno po italijanskih odpadih. Glede na to, da je to Italijan (resda zelo blizu francoske meje), ne bi smel biti noben problem dostave do slovenske meje. Kaj pravite na tole? Za (po mojem mnenju) zelo mali denar lahko pridete do prave avtomobilske raritete - morebiti jih po vsem svetu obstaja le še 20...
Tukaj lahko vidite, v kakem stanju je avto bil pred dvema letoma, dandanes je verjetno kar v nekje istem. Spodaj je tudi e-mail, če bo koga zanimalo.
Takšen pa naj bi izgledal povsem obnovljen:
Resnično vam povem - če bi imel takrat pri roki ustrezno vsoto denarja, bi tale avto bil zdaj moj.

Tako pa ga nimam, in dam priložnost drugim.