Moje izkušnje z Alfami

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
kristijan
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0

Jaz sem prej vozil 1.8 ts zdej 1.9 jtd m-jet in od začetka se nisem mogel navadit na tako malo obratov in na zvok motorja zdej je že malo bolje. Sam še vedno bi raje imel naprimer 3.2 V6 sam ker se kar veliko vozim je diesel zame boljša izbira. Drugače pa prava alfa mora bit z bencinskim motorjem to je potem pravi užitek v :steering:

lp
kris
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-dizel je še edini,ki opraviči cuore sportivo pri novih modelih,z izjemo GTA :doubt:
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

alfafil napisal/-a:-dizel je še edini,ki opraviči cuore sportivo pri novih modelih,z izjemo GTA :doubt:
:lol: :lol: :lol:

---> Kar nekaj ---> vici :mrgreen: :P

prosim da ne zlorabljate mojega nicka :P
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Sodoben dizel je prva liga....ampak v Alfi pa, ne vem no, meni grejo dlake pokonci, ko slišim tisti rezek zvok, ko se motor vrti (jebi ga, maš sicer kak liter večjo porabo).

Je pa verjetno nekaj na temu kar pravi Alfafil. Konkurenca ima namreč podobno močne (bencinske) motorje in če primerjam danes svojo 156 z drugimi motorji enake prostornine, ni neke strašne razlike. Recimo moja bivša 33 1.3 (še na uplinjače) je imela dobrih 90 konjev, kazala je pa še kakšnega več. Konkurenca takrat; Golf II 1.3 = 55 km, Opel Kadett = tam nekje......

Jaz bi naslednjo Alfo imel 2.0 JTS (sanjam o GT). Če bi kupoval novo? Mah ne vem, Multijet verjetno :D
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

alfafil napisal/-a:-dizel je še edini,ki opraviči cuore sportivo pri novih modelih,z izjemo GTA :doubt:
-tukaj ne mislim na lego,ampak na odzivnost na plin,o tem so že potekale razprave,tako da mislim da veste o čem govorim (npr.,debata o 159)
-guma,ti že štekaš :wink:
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

alfafil napisal/-a:
-tukaj ne mislim na lego,ampak na odzivnost na plin,o tem so že potekale razprave,tako da mislim da veste o čem govorim (npr.,debata o 159)
-guma,ti že štekaš :wink:
se moram tudi sam žal strinjat tudi z gumo, če bi že naj bila Alfa "cuore sportivo", kaj pa je tako športno v njenih motorjih zadnje čase (Ok zvok,podvozje,pa šestaki ne rečem nič) , kaj pa npr 1,8 ts , 2,0 konkurenca nima nič kaj dosti slabše motorje.
Za moje pojme pospešek dandanes 10 sek od 0 do 100 ni več nič takega da ne bi to imel že kakšen Daewoo. Danes ne bi smeli več delati ALf ki imajo posp.nad 8 sek !
Pa še primerjava kot nemci rečejo Spass faktor , mislim da je nastrani JTD-ja. Pa bo spet kdo pametoval da primerjam turbo dizle z atmosf.bencinci, ne primerjam to kaj dobim za isti denar.
Uroš
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Rakovnik

Temo,ki sem jo odprl nadaljujem.Tema je doživela veliko odgovorov in veliko ogledov in mislim,da bo zanimiva še naprej. Danes sem tudi jaz vozil novo AR 159.Najprej bom pohvalil izredno prijaznost vseh,ki so pripravili to predstavitev pri zastopniku AR.Preizkusil sem sicer 1,9 bencinski motor,želel sem preizkusiti 2.2,pa nisem imel dovolj časa.
Glede na mnenja tistih,ki so jo že vozili,sem pričakoval več in sem bil kar malo razočaran.Pred časom sem že postavil vprašanje ,ali je AR diesel prava AR,sedaj pa se tudi sprašujem kakšna je nova AR 159.V anketi na koncu sem jo sicer ocenil v superlativih,vendar ob primerjavi z AR 164 in AR 166,ki sem ju vozil zadnjih 12 let nisem preveč prepričan.Res AR 159 ni zamenjava za moji Alfi,vendar je občutek popolnoma drugačen,zame bistveno manj alfističen.Da se razumemo,avto je sigurno odličen v vseh pogledih in upam ,da se bo na veliko prodajal,toda občutek v prejšnih Alfah je precej drugačen.Pred 14 dnevi sem bil v salonu in tam srečal gospoda blizu 60-ih z sinom,vsi smo gledali novo 159 in se nato še malo pogovarjali,povedal sem,da imam Alfe že več kot 20 let,on je še ni imel,pa razmišlja o nakupu.Ko sem danes stopil v prodajni salon sem ju po naklučju spet srečal,preizkusila sta že GT in 147,čakala sta še na 159 2.2.Ko sta se odpeljala,mi je prijazen prodajalec ponudil 159 1.9 in ker nisem imel veliko časa sem povabilo sprejel.Nato smo se skupno vrnili nazaj in gospod me je vprašal,kakšno je moje mnenje. Po pravici sem mu povedal,da je avto krasen v vseh pogledih,vendar se z mojo 166 ,vsaj zame, ne more primerjati.Končalo se je tako,da sta oba z sinom peljala moj avto in oba nista mogla verjeti,da je to Alfa,oz.,da je med Alfami taka razlika in oba sta iskreno priznala,da je to najboljši avto,ki sta ga vozila ta dan.Res je sicer to,da če nekdo vozi 33,145,155 je nad 159 navdušen,toda jaz,ki trenutno vozim 166 imam nekoliko drugačna merila in zame 159 ni alternativa.Je pa tudi še ena resnica AR 166 3.0-osn.cena - 10,5 miljona,AR 159 2.2 - 7 miljonov.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

tud jst sm včer vozil 159 in sm malo razočaran vozil 1.9 150KM pa lahko rečm da bratova 116KM bolj potegne kar se tiče lege kapa dol bil sm pa tud razočaran nad prostornostjo zelo malo placa, v širino se pozna da je širša ampak zadaj se ne da sedet če je voznik malenkost večji
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

No, jaz sem se pa včeraj po dolgem času vozil v 18 let stari Alfi 75 z vplinjači. Avto je neverjetno odziven, kliče po vrtenju, motor hrope; pedala za plin se samo dotakneš in se avto zavrti v hipu, obratomer takoj skoči....in to manjka novejšim Alfam. Sem vmes že malo pozabil kako to zgleda, zdaj pa točno spet vem kaj želim od Alfe!

Je pa res, da ekologija terja svoje (katalizatorji itd.) in danes 100 konjev nič več ne pomeni. To bi se morale zavedati tudi zavarovalnice, ki imajo razrede po kW razdeljene še od takrat, ko so športni avti imeli 100 konjev. Se pravi za recimo spodobno zmogljivo 159 2.2 jts plačaš zavarovanje, kot da imaš avion. #-o
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

AR-146 napisal/-a:tud jst sm včer vozil 159 in sm malo razočaran vozil 1.9 150KM pa lahko rečm da bratova 116KM bolj potegne kar se tiče lege kapa dol bil sm pa tud razočaran nad prostornostjo zelo malo placa, v širino se pozna da je širša ampak zadaj se ne da sedet če je voznik malenkost večji
-to je mogoče samo takšen občutek pri pospeševanju,ker še ni ulaufana,verjamem da bo v praksi tako kot je tudi navedeno v specifikacijah :doubt:
-glede prostornosti se pa strinjam #-o
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

alfafil napisal/-a:
AR-146 napisal/-a:tud jst sm včer vozil 159 in sm malo razočaran vozil 1.9 150KM pa lahko rečm da bratova 116KM bolj potegne kar se tiče lege kapa dol bil sm pa tud razočaran nad prostornostjo zelo malo placa, v širino se pozna da je širša ampak zadaj se ne da sedet če je voznik malenkost večji
-to je mogoče samo takšen občutek pri pospeševanju,ker še ni ulaufana,verjamem da bo v praksi tako kot je tudi navedeno v specifikacijah :doubt:
-glede prostornosti se pa strinjam #-o

nevem no če bi že dizla jemu bi bil to definitivno 2.4 200KM
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Problem je samo v tem, da pri registraciji daš za vse skupaj (1,9 : 2,4) za močnejšega cca 100.000 več na leto to pa tudi ni zanemarljivo.
Uroš
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

ti razredi zavarovanja so za dandanjsnji cas popolnoma faljeni.

avtomobilov pod 40kW prakticno ni vec. nad 130kW pa ogromno.

mislim da bi bil cas za kako prestrukturo

spodnji bi mi ustrezal nekje 0-120kW, zgornji pa naprej ;)
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

za kasko je merodajna cena
za AO in AO+ - kW
za cestnino pa ccm + bencin/dizel
Uroš
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

vem vem, pravim da razredi niso ravno najbolje razporejeni za danasnji cas ... AO mislim da ne bo pomote ...
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Odgovori
  • Informacija