ALFA 156 1.9 JTD SW. Prepričan sem bil, da je v avtu akumulator 75 Ah a sem danes, ko sem akumulator vzel iz avta, da ga malo napolnim ( je očitno že slab in pri tem mrazu zjutraj je bilo bolj tako tako... ) sem šele videl, da je dejansko akumulator 60 Ah.
Kakšne moči akumulatorjev imate v vaših dizlaših? Mislim, da je moj malce prešibak.
original pridejo 60Ah, če pa si bolj za muziko pa kake oječevalce in take zadeve pa je boljš dat 75Ah, razlika med 60 in 75 je v tem da se 60 mal hitrej sprazne kot 75 drugeče pa je v se isto užgalo bi ti in delalo tud če bi dal 45Ah sam bi se hitrej spraznu ob daljšem užiganju (verglanju) in kakšni hudi muziki.
Jest k kupujem akumulator, grem v štacuno z metrom.
Zakaj z metrom:
- najprej pomeriš kakšne so mere pladnja v katerega pride akumulator
- greš v štacuno in kupiš tako velikega, da še paše v pladen, samo paziš, da ima pravilno razporejene pole ( + - ).
- kar se pa Ah tiče pa mora itak štimat, ker večjega ne moreš spravit noter
No vsaj moj nasvet je tak (sicer nimam dizla, pa vseeno).
LP
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Topla 12V 60Ah v AR156 1.9 jtd. To ti ponudijo tudi na Avto-Triglavu, sam osebno pa mislim, da imajo ti akomulatorji dobro razmerje cena-kvaliteta.
Sem bil pa v prejšnem avtu hudo zadovoljen z Boschovo baterijo. Tri leta brez pardona, s tem, da ko sem avto kupil je bila že notri in ni zgledala nova (čeravno tega ne bom nikoli vedel).