Nakup AR147

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Max9
Alfa Junior
Alfa Junior

Vsem en lep pozdrav!

Že približno tri mesece, kupujem 147 in sicer 2.0 distinctive, letnik ali 02 ali 03. Ker v sloveniji ni nič pametnega sem našel eno v italiji za kolikor toliko razumno ceno. No pa da povem še ceno za avto; letnik je 2002, prevoženih 70000km, prvi lastnik, oprema vsa razen ksenona in navigacije, cena je pa 11500 eur?
Sedaj me pa zanima, če ima kdo od vas kaj izkušenj glede uvoza iz italije, sem že bral na avtomobilizmu, vendar pišejo samo kako je z uvozom iz nemčije (katere papirje rabim itd.,...).

Zanima me vase mnenje glede cene in pa glede uvoza !?

Hvala

Peter

Aja pa se to, mogoče kdo ve kaj pomeni v ital. "TRATTABILI dopo visione" :doubt:
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Dobra izbira glede nakupa, za vse ostalo pa ti bodo na kakšni upravni enoti znali povedati.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Lancia
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Uvoz iz Italije je podoben uvozu iz Nemčije. Postopek v Sloveniji je isti - enako je pri uvozu iz vseh držav članic EU. Če rabiš še kakšne nasvete ali pomoč, mi pošlji ZS.
BMW stoji pred garažo, Alfa Romeo pa te čaka.
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Razlika je samo v tem da Italija nima izvoznih tablic.. tako da avtovleka vabi.
Lancia
Alfist
Alfist
Kontakt:

V bistvu iz Italije še nisem uvažal, ker se mi zdijo cene zasoljene. Tam so poceni edino avti iz odpada (s papirji) ampak so včasih v slabem stanju, drugič pa spet čisto OK.

Drugače pa ja, če razmišljaš o Italiji, skor moraš razmišljati o načinu prevoza.

Svetujem ti, da pogledaš še v nemčiji - zaradi prevoza je postopek lažji.
BMW stoji pred garažo, Alfa Romeo pa te čaka.
Max9
Alfa Junior
Alfa Junior

Evo me po dolgem casu, gledam skoraj vsak dan, ce imam cas, samo se nisem nasel (ker mi ni vsaka dobra :doubt: ). Ubistvu ena je samo se mi zdi predraga, no uglavnem hvala vsem za odgovore (gledam samo se nemcijo).

Ze dalj casa pa se prodaja tale v NG http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=550064,mogoce kdo kaj ve o njej, vem da je uvozena, ker pri nas se TI ni dobilo, nekaj sem pa slisal, da je najbrz bila tudi razbita.

Prosil bi vas, ce kdo slucajno kaj ve naj napise.

Hvala.

Peter
156SW
Alfa Member
Alfa Member

Nemcijo kr pozabi, ce mislis kaj dobrega dobit in ugodno. Vem da majo cene kr veliko visje kot so v SLO. (govorim za avto z garancijo pri hendlerju in ne za "export" avto). Sicer pa mas v Italiji, kraj je Venezia eno veliko leasing firmo. Vem za 1.9JTD l02..........cene se pa vrtijo okoli 8.000 - 9.000€.
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

@max9: glede te Alfe v NG - ta avto nima TI opreme, TI so bili samo novejši letniki ta ima zgleda samo značko dodatno nalimano :D
Lahko da je iz uvoza, ker jih je bilo z navigacijo pri nas izredno malo...

Mi je pa ta avto tako na uč zelo znan - mislim da je celo na tem forumu nekdo spraševal kolko bi dobil za tak (mogoče celo za ta) avto če bi ga zelo na hitro prodal, z avtom naj bi bilo sicer vse vredu, sam denar naj bi rabu...
Jst bi jo šel pogledat... zgleda kr lepa...
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

Overs[t]eer napisal/-a:@max9: glede te Alfe v NG - ta avto nima TI opreme, TI so bili samo novejši letniki ta ima zgleda samo značko dodatno nalimano :D
Verjetno kar bo TI, sploh če pogledaš obliko sedežev. So pa bile tudi prvi modeli TI ne pa samo novi.

LP
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sedeži so enaki kot pri TI ostalo pa mislim da ne štima...
Sicer 147 ne poznam v detajle... tako da vse kar bom povedal vzemte 99%:

- TI prva serija je bila v izdelavi 2003 in 2004
- TI ima drugačne stopalke - gas, bremza, sklopka - alu look
- TI nima takšnih feltn ampak ma takšne kot so na spodnji sliki
- TI ima drugačne sprednje luči - parabola za dolgo luč ima črno obrobo
- mislim da so bile TI samo tri vratne
... verjetn je še kakšna razlika

tako da ta v oglasu ni TI je pa vseeno hud avto...

Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Škoda, da ne iščeš dizla. :(
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Max9
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdrav,

Vceraj sel gledat eno alfeto 2.0 l 2002, pa me zanima sledece, kaj bi lahko bilo narobe, da utripa stevec (elektronski), pa gori lucka check engine (rumena), ali je to dvoje lahko povezano?
Masina dela zelo lepo, probal smo tudi ostale stvari in je vse ok, prodajalec mi je rekel, da ga bojo prikljucili na rac., sedaj pa me zanima; ali lahko, ce resetirajo rac. al karkol ze, brez da bi kaj popravlal, ispade na konc vse uredu, ali se to lahko kasneje se ponovi, ali bi kupili tak avto?

Upam, da nism prevec zakompliciru :?

Hvala za odgovore!

Lp

Peter
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

Max9 napisal/-a:Pozdrav,

Vceraj sel gledat eno alfeto 2.0 l 2002, pa me zanima sledece, kaj bi lahko bilo narobe, da utripa stevec (elektronski), pa gori lucka check engine (rumena), ali je to dvoje lahko povezano?
Masina dela zelo lepo, probal smo tudi ostale stvari in je vse ok, prodajalec mi je rekel, da ga bojo prikljucili na rac., sedaj pa me zanima; ali lahko, ce resetirajo rac. al karkol ze, brez da bi kaj popravlal, ispade na konc vse uredu, ali se to lahko kasneje se ponovi, ali bi kupili tak avto?

Upam, da nism prevec zakompliciru :?

Hvala za odgovore!

Lp

Peter
A si tole gledal v Domžalah, srebrne barve. Če ja potem ti povem, da ji manjka cev od filtra za zrak in tudi filter, seveda je tudi brez LMM. Zato sveti chech. Tudi jaz sem jo gledal in vozil, zelo slabo ohranjena, po eni strani popraskana z ključem, o servisni ni duha ne sluha ( so mi kazali en list ) tako da sem se nakoncu odločil raje za drugo. Skratka NE priporočam

LP
Max9
Alfa Junior
Alfa Junior

Ne ni ta v Domžalah....

Lp

Peter
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zakaj utripa števec je malo morje možnosti. Ena od takih najbl banalnih je npr neoriginalen avtoradio...

Napake iz računalnika je možno zbrisat, seveda če se napaka pojavlja redko potem pomeni da ti lučka ne bo gorela, dokler se napaka ne bo generirala - potem spet posveti... Oziroma če je napaka dokaj "nepomembna" se lučka ne prižge takoj ampak ko je lista napak dovolj dolga se prižge...
Odgovori
  • Informacija