Veliki servis - 2.0 TS

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

V kratkem se mi bliza veliki servis pri 200kkm pa me zanima, kje najceneje do materjala zanj.
Ali je smiselno pocakat do 200.000 km ali naj opravim servis pri 192.000, ko imam naslednji redni servis?
Slika
titibl
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

mislim da za 8k ni pomembno da bi človek čakal.če veš da ga je potrebno naredit pri 2ook pač narediš ko imaš vse pripravljeno in pa seveda čas.kaj če ti čez par km odtrga jermen že tako je bolj pametno narediti velik servis pred predpisanim intervalom saj proizvajalec ne upošteva da je pri takih kilometrih tudi vse ostalo na motorju kar se ne menja pri servisu bolj obrabljeno in sploh v drugačnem stanju kot pri prvem velikem servisu.vsaj takšno je moje mnenje in izkušnje.kar se pa tiče materijala pa je moja praksa takšna da vzamem telefon v roke pa iščem najugodnejše cene saj nekdo ima nekaj poceni nekaj pa prav zasoli ceno.sem ravno imel primer ko sem menjal diske pa je cena diskov bila noro ugodna ploščice pa 2k dražje kot v povprečju pri drugih prodajalcih.me je skoraj kap ker je to pri enih ploščicah ki niso nevem kakšen velik strošek malce prevelika razlika.tako pa pač pokličeš v par trgovin in si narediš seznam potem pa kupiš najugodneje.
salve
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

sleby nared mi spisk kwa vse rabs pa ti bom uzel cez firmo pri anetu. dosti bl ugodneje :)
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

sleby ti kr zdej zamenji, al pa takrat ko ti bodo finance to dopuscale. Mislm da ni vredno cakat do zadnjega kilometra, ampak je bolse, ce malo prej "preventivno" zamenjas in imas potem bolj mirno/cisto vest. Tudi jaz sem opravil veliki servis pri 95k km in nisem cakal glih na 100k km. :)

LP
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

ja tko ja ti kar zamenjaj ne čakat da ti kaj fali

lep pozdrav
Uporabniški avatar
mkmk
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Okolica lj

Gre za avto alfa 145 1.6 ts 16v

Ja jst sm pred kratkim menjal Napenjalec +oba jermena + svecke za 100 tisoc km za 57.000.00 sit . Vse to mi je zamenjal v 1 uri . Pa mam servis postiman do naslednjih 100 tisoc km. Dele mi je dal iste kot original sam da na tistih skatlah pac ni pisalo Alfa romeo .
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

jz svecke mam menjane, kaj je treba se menjat? verjetno ne sam se 2 jermena pa je to to?
Slika
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

:mrgreen: :mrgreen:
ja vodne pumpe pa ne bote menjal? :)
Uporabniški avatar
Naio
Alfist
Alfist
Kraj: Maribor-okolica

Ponavadi Olje+filter,oba jermena,vodna pumpa.Svečke če je potrebno.Brez svečk računaj nekje 120k(z delom),z svečkami pa še nekaj zraven.
Naio
Uporabniški avatar
mkmk
Alfa Junior
Alfa Junior

Naio nevem to za 120 k je cist prevec jst osebno na uraten servis nobene stvari vec ..Svecke so tm nekje 27 k .Napenjalec jermena +lezaj z delom vred 35 k pa cene za vodno pumpo nevem ker mi jo za enkrat se ni bilo potrebno menjat.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

120k? kaj mi bojo nov avto nardil al kaj;]
Slika
Uporabniški avatar
Naio
Alfist
Alfist

Z delom je to.Men so na autocommerce 177k naraučanli :D ,se 3ure nisem nehu smejat,pol pa,ko sem misliu,da je mogoce res tolko,mi je pa kr na jok slo.

Z delom je nekje 120k
mislim,da do 5ur imajo dovoljen cas,za menjavo jermenov.In balancni jermen je najdrazji.Lahko pa poklices v pondeljek pa vprasas.
Naio
Uporabniški avatar
Naio
Alfist
Alfist

Mkmk,2.0 ima dva jermena.Zobati pa balancni.
Naio
Uporabniški avatar
mkmk
Alfa Junior
Alfa Junior

Sleby ce te zanima servis cena servisa za te jermene mi sporoc ker tipo res hitr pa dobr nardi pa ga lahko vprasas za ceno tega servisa ..
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

res je. ni to tako kot za "standardne" motorje

za 2.0 je drazje. kot je naio povedal ima motor se v nasprotno stran vrteco se "jermenico" ki iznicuje (vsaj deloma) moment motorja, ki ob dodajanju plina sili nazaj. ta jermenica ga stabilizira.

je pa to zelo priporocljivo menjat. prav tako pride tukaj napenjalec in jermen.

vodno pumpo se menjuje ob velikem servisu, ker je gnana preko zobatega jermena, pumpa je na lezaju, ta lezaj pa prenasa ogromne hitrosti vrtenja (ce je jermenica vodne pumpe 2x manjsa, potem ima 2x vrtljaje motorja) in ce se ne menja vodne pumpe se zna zgoditi precej huda okvara, ki zajema popravilo v visini 200k (ce je dovolj)
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Odgovori
  • Informacija