Alfa Romeo 146 TS

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
MAXI
Alfa Junior
Alfa Junior

Rada bi kupila alfo 146 1.4 twin spark letnik 1999/00 in me zanima, če mi lahko lastniki tega tipa vozila malo povedo svoje izkušnje s temi vozili (PORABA GORIVA, UDOBJE, ...) na splošno vaše izkušnje in zadovoljstvo.
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Jaz imam 1,4. Priporocam ti raje 1,6. Sicer pa, poraba mešano pozimi imam 8,2l pa ga doskrat prtisnem, tko da bi se verjetno se dal it nizji. Udobje je bol tko, vsaj za sprednje, ker je podvozje bolj športno in zato tudi trdo. Placa je v avto veliko, gepek je zelo velik (380l), mogoce bi lahko bila edino pedala malo bolje postavljena, sam ce res nis zelo velik ni problemov. Menjalnik je dober. Kar se tice odlagalnih mest, jih glih ni itd. Sepravi, ce hocs pac tipicen druzinski avto, to pac ni, avto sicer je zelo prostoren, toda druzinski vseeno ni. Ce te se kaj zanima pa vprasi.
MAXI
Alfa Junior
Alfa Junior

Kaj pa glede varnosti akak je kaj stem zanima me trdnost pleha in nasplošno kak se kaj obnesejo te alfe pri karambolih
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

A se misliš zaletavat da te zanima? Po mojih izkušnjah se kar obnese, sicer je bla ekonomska totalka, ampak ....
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
MAXI
Alfa Junior
Alfa Junior

Namena se ravno nimam zaletavat ampak rada imam hitrost in me ful živcirajo počasni vozniki in pol se za enim pelješ 50 tam ko je 90 logično da znoriš in če slučajno pride do česa mi ni ravno da bi se mi vse sesul že pri malem rukarju
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Varen avto se ob trku veliko bolj razsuje kot pa manj varen, zmečkljive cone pa to, je pa popravilo Alf dokaj poceni, saj se deli dobijo ugodno
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Glede na letnik ki ga kupuješ, boš verjetno dobila z dvema air bagoma...sicer je pa pri trku odvisno od marsičesa...

Teli letniki so malo prenovljeni(odbijači, mal notranjost...)

Predlagam, da greš kakšno alfico pogledat, pa se boš zaljubila in kupila :mrgreen:
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

MAXI napisal/-a:Namena se ravno nimam zaletavat ampak rada imam hitrost in me ful živcirajo počasni vozniki in pol se za enim pelješ 50 tam ko je 90 logično da znoriš in če slučajno pride do česa mi ni ravno da bi se mi vse sesul že pri malem rukarju
Rada imas hitrost in gres na 1,4? Resno, takega zvoka in hitrosti redko kater, ce sploh kater 1,4 motor spravi iz sebe, je pa za Alfo, sploh za 146ko presvoh. Raje vzemi 1,6, neke blazne razlike v cenah ni, v porabi pravtako. Kar se tice varnosti, pleh je dober, tukaj nimas kej skrbet, imas 2x airbag, ce je vsaj l. 98+, v glavnem ni kosilnica in te strah v avtu definitivno ne bo.
Uporabniški avatar
AR155
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: reteče pri škofji loki

moj tastar ima 146ko 1.6 120 KM pa morm rečt da gre kar dobro pa tud prostoren je,
za varnost pa ne vem ker se ne zaletava
sam 1.4 ne vzet ker je prešvoh
velik sreče :)
forza alfa
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

AR155 napisal/-a:...sam 1.4 ne vzet ker je prešvoh
velik sreče :)
Tak švoh pa spet ni...
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Imel 145 1.4TS in je šla kar dobro, tako, da ni neke krize
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

kot ze receno - vzemi 1.6 TS. razlike v porabi naceloma ni, saj mors 1.4 bolj stiskat da gre tko kot 1.6:) ce kupujes letnik 2000 bos mela vsaj 2 airbaga, vseeno ti pa ne priporocam, da se zaletavas ker kokr je men znano karoserijskih delov ni tok lahko dobit (original so pac predragi).
Slika
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Varnost.. za 1.6 TS: ABS, Airbagi, Varnostna kletka, prekinjevalec dotoka goriva ob trku.

1999/2000
Varnostni zračni blazini za voznika in sopotnika sodita v serijsko opremo vseh različic.ABS zavorni sistem je del serijske opreme od 1.6 TwinSpark naprej. Stranski varnostni zračni blatini sta an voljo za doplačilo.

Velika vzvojna trdnost. Karoserija s predvideno zmečkljivostjo. Bočne zaščitne palice. Nedeformirajoča se kletka potniškega prostora.

Sprednja varnosna pasova, nastavljiva po višini in opremljena z zategovalniki. Zmečkljiv volanski drog. Volanski obroč z zmožnostjo prestrezanja energije.

Protipožarni sistem FPS (Fire Prevention System) z inercialno zaporo,ventilom ki preprečuje iztekanje goriva in varnostno posodo za gorivo.

Vse obloge v notranjosti so iz slabo gorljivih snovi, v skladu s strogim predpisom USA 302.

to je iz prospekta....
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

GTAm napisal/-a:Imel 145 1.4TS in je šla kar dobro, tako, da ni neke krize
-imel sem 1,4 in 1,8,zato lahko rečem da je 1,4 kar dovolj hitra in močna,res ni 1,8 ampak kljub 40KM razlike,razen pri polno naloženem avtu,ali hribu sploh ni čutit take razlike
-razlika v porabi cca liter,če boš vozila športno kot moja žena,boš prišla do 9l (ne živim v mestu,ampak 15km zunaj,če bi živel v mestu bi porabil še kakšen liter več) :wink:
-seveda vozi se kot penzioner,pa ti bo poraba na relaciji padla pod 7 :doubt:
Uporabniški avatar
Johny
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Lj.

Oj

Mam 146 1.8 in punca ma 145 1.6 obe TS razlike v moči skoraj ni opaziti, mogoče je 1.6 celo bolj prožen in odziven vendar je avto nekoliko krajši in lažji, vsaj 1.6 pa vsekakor drugač pa 2x airbag že od 97 vsaj pri men.

Avto je super nimaš kaj zgrešit samo od "pametnega" lastnika morš dobit!
Odgovori
  • Informacija