Sava gume??

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Živjo, sem nov na vašem forumu. Kupil sem alfo 145 in mi je zakon! Prej sem imel skoraj 9 let alfo 33 in z njo ni bilo ene 6-7 let nikakeršnih problemov. Zdaj so problemi z elekrtiko pa sm kupu novo :) no zanima me glede gum...je neki tem glede tega samo noben ne omenja savinih letnih gum. Kaj mislite racimo o Sava Intensa..so savine res tako zanič?? Jaz secer ne bom dirkal z mojo alfico bi pa vseeno rad imel kolikor toliko dobre gume gor ker si pač alfa to zasluži :) samo nebi pa rad preveč dnarja zmetal za gume. Kaj vi mislite so savine gume za kej al ne?
No pain, no gain
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Jst sm meu intenso na 145...brez pripomb....
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

razparal inteso kokr da bi mel kruh na avtu No thank you for that
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Hmm...različne izkušnje zgleda...mel jih je en kolega na hondi in je su v rondolu tomačevo 100 po notranjem krogu pa so se držale pa tut skurt jih ni mogu...prav da so res dobre tko da...ma še ker izkušnje z njimi??
No pain, no gain
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

100 v rondoju tomačevo ni tako huda reč...je pa tud odvisno od avta kolko drži čez ovinek, ne samo od gum(so pa zelo velik dejavnik).

Moje mnenje je, da če ne bo za dirkat, pol bo dobr...sicer bi pa na tvojem mestu raje gume iskal drugače in sicer po dimenziji, potem pa primerjal z ostalimi znamkami, pa bi videl kaj dobiš. Počekiraj mal cene konkurence na gumedirekt...
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

100 po tomačevem se jaz po suhem peljem s eskimo s3, tako da to ni nek merodajen podatek. Večinsko mnenje je, da je guma v suhem zadovoljiva, v mokrem pa slaba. Tudi obraba je precejšnja.

Katera dimenzija te zanima in kakšno ponudbo si dobil, da vidimo, če ti lahko predlagamo kakšno alternativo.
Uporabniški avatar
skerž
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: škofja loka

jst na gumah ne šparam,kakšne so pa te,pa res nebi vedu
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Zanima me 185/60 R14 cena na pocenigume pa je 11k...mi pa lahko kolega zrihta te gume po 9500k zato pa sprašujem po tem modelu, če pa mate kakšno ugodno alternativo pa sem pripravljen prisluhniti. V vednost da dirkal glih ne bom, (mogoče včasih sam :) )vseeno pa želim da je guma solidna v suhem in v dežju.
No pain, no gain
Beny
Alfist
Alfist
Vozilo: AR147, 1.6 eco, AR147 2.0 TS, 159 2.0 mjtd sw
Kraj: Kranj

martinzebula napisal/-a:Zanima me 185/60 R14 cena na pocenigume pa je 11k...mi pa lahko kolega zrihta te gume po 9500k zato pa sprašujem po tem modelu, če pa mate kakšno ugodno alternativo pa sem pripravljen prisluhniti. V vednost da dirkal glih ne bom, (mogoče včasih sam :) )vseeno pa želim da je guma solidna v suhem in v dežju.
Jest sm mnenja da na suhem skori vsaka guma prime, na mokrem je pa problem, tko da ti priporočam da daš 12500sit za goodyear hidragrip, ker so za mokro cesto res super, če pa hočeš še mal pršparat pa kupi Nankang NS-1 cena 9700sit, testi za to gumo so zelo dobri, v mokrem in suhem vremenu... odločitev je pa tvoja... Aja sam delam v savi in lahko ti povem da intensa ni nevem kako dobra guma za v dež, kolkr sm jest slišu, da se voziš kot bi po ledu peljal :?

Cene gum so vzete iz www.poceni-gume.si

LP
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Savine gume (Intensa) spet niso tako slabe, kot se govori za šankom. Res pa je, da niso nič posebnega. Povprečna guma, za povprečno rabo. :| Opažam, da debate o gumah po forumih, človeka pripeljejo do ugotovitve, da so na raznih forumih sami zahtevni dirkači, ki gredo takoj na streho če nimajo najboljših možnih gum. :D Sam presodi kakšen voznik si in kakšne so tvoje potrebe. Glede na to, da nimaš namena postavljat hitrostnih rekordov - še zlasti ne po mokrem, mislim, da bi tudi Intensa bila v redu. Nesmisel pa je, da si kupiš drago športno gumo, ki je ne boš koristil. Jasno, več je bolje, ampak tudi stane. Obstajajo pa tudi (cenovno ugodne) alternative Savini gumi.
Slika
igor27
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ptuj

Jaz sem pa pred enim tednom Sava Intensa dol vrgel, ker so bile popolnoma jajčaste(185/60/14).Stare so bile še ne eno leto in popolna polomija.Zdaj pa sem nabavil Michelin in sem zelo zadovoljen.Po ovinkih lahko rušim hitrostne rekorde!!!!!!!!!!

Na kratko pa samo to....,Sava je eno veliko ''sranje''!!!
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Moje izkušnje s Savo: imel doma rapidex, effecto, eskimo in intenso.Blo je pa tkole:effecta skret na suhem, prava katastofa na mokrem
rapidex: niti ni bla slaba, sam kaj k jo je kr začel cefrat, pa verjem da ni noben dirku z njo
eskimo: odlična zimska guma, sam kaj k so fotru iz neznanga razloga kr čez noč ratale bulaste
intensa: dobra po suhem, slaba po mokrem, pa isti problem k z rapidexom, kr naenkrat so se začele vse 4 gume cefrat in spuščale so take zvoke, da si jih lohk sam zamenat šel za konkurenco. Take so moje izkušnje s Savo. Verjetno jih nikol ne bom mel več na avto. Tud pocen ni ta intensa, da bi ti jo zarad tega priporoču. Tko da se raj ozri za konkurenco.LP
Uporabniški avatar
Don Picco
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo MiTo QV
Kraj: Ljubljana-Crnuce
Kontakt:

Mal Offtopic

Ho Martin...... pa ja da nisi po 9 letih furanja alfe....konco tud forum najdu :D :D :D :D

Sm pa vidu tvojo alfico zanc pred blokom.....nice, very nice, cestitke... =D> =D> =D> Pa velik lepih Km :steering: :steering:
We brake 4 Nobody
!!!AR - 156 2.5 v6!!!
!!!AR-MiTo QV!!!

“A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster.”
— Jeremy Clarkson
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Hvala Picco za lepe želje. Če bo zdržala tok k moja prejšnja bom kr vesel :) No ja sem že enkrat prej bil na forumu sam nisem glih kej preveč gledal k sem tut po hondinem mal skaku. Zdej pa k sm spet Alfo ubodu pa sem reku da morm mal bol tle pogledat sploh k zgleda da so T.S. alfe mal bol občutljive glede mašin k boxer kt jo je mela moja 33. No ja glede gum sem se že odločil da savine ne bom mel...kaj bom mel pa še ne vem. hvala vsem za pomoč.
No pain, no gain
Uporabniški avatar
Naio
Alfist
Alfist
Kraj: Maribor-okolica

Mam intenso 195/50/15 mel sem že na 155ki pa mam tudi sedaj na 145 QV.Guma je odlična,kaj vse sem jaz že speljal s tole gumo,tud Losov test na AC pri 140 na uro,torej,...pa še vedno sem tu.Res je,da je slabša za dež,tam je potrebno pamet v roke vzet in normalno vozit,po suhem,sploh na vročem asfaltu,pa "lima".Dobra guma za moje pojme,le premalo upoštevana.Sem mel pred tem Dunlop SP 9000 gor,v isti dimenziji le 55,namesto 50,ni bilo razlik.Dunlop se je prej obrabil,kot sava....

Ni slaba guma,sicer pa,če daješ 185/60/14 gor,itak ne boš verjetno divjal skoz ovinke,ali?,ker pol daj rajši 195/55,ali 50 dimenzijo.Pa 15'' seveda.
Naio
Odgovori
  • Informacija