Novi Punto!!!!

Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati,...
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

-Petrovčič mi je rekel da bo vabila za testno vožnjo z 159 pošiljal lastnikom 156,tako da nisem niti upal vprašat za testno vožnjo, Uroš,ti si imel 156,tako da je zate še upanje :lol:
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

alfafil napisal/-a:-Petrovčič mi je rekel da bo vabila za testno vožnjo z 159 pošiljal lastnikom 156,tako da nisem niti upal vprašat za testno vožnjo, Uroš,ti si imel 156,tako da je zate še upanje :lol:
upanje je res, samo ne vem če je še volja bit ;zadnja rupa na sviralu i to za puno para !
Uroš
Uporabniški avatar
AR155
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: reteče pri škofji loki

tanovi punto rally s2000 ima baje boljse karakteristike kot evo 8 ki ima isto 2,0 masino.
če bi nardil 2,0 serijsko z vsaj 180 konji bi bil avto prava petarda,sam ker je to fiat bog ve.
forza alfa
Uporabniški avatar
zombi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 159 2.0 JTDm
Kraj: Logatec
Kontakt:

AR155 napisal/-a:tanovi punto rally s2000 ima baje boljse karakteristike kot evo 8 ki ima isto 2,0 masino.
če bi nardil 2,0 serijsko z vsaj 180 konji bi bil avto prava petarda,sam ker je to fiat bog ve.
Zanimiva razlaga, ki pa je daleč od resbice, saj teh dveh avtomobilo niti v SANJAH NE SMEŠ primerjati.
Pri EVO 8 gre za serijski avtomobil, če nastopa v reliju, ponavadi nastopa v skupini N, kar z drugimi besedami pomeni serijska vozila z malo predelavami.
Pri temu puntu pa gre za praktično za WRC avtomobil brez turbine, torej avto skupine A, za namenski avto, ki je namenjen zgolj reliju in se kot takega ne da kupit v civilni različici, praktično gret torej za prototip.
Podobno lahko rečemo za Loebov Xsaro, ki ima 4 kolesni pogon in uradno 300hp, pa take xsare niti v sanjah ne boste našli v salonu, ker xsara s pogonom na 4 kolesa nikoli ni obstajal.
Dovoljene so vse mogoče predelave, od sekvenčnega menjalnika, diferencialov, zavor, motorja... oblika vozila je podobna serijskim samo iz komercialnih razlogov.

Ne moreš primerjat Enza z F1 recimo.

Ne mi primerjat prototipov in serijskih vozil, prosim.
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

tale punto grande, pra**** mejhna je za par cm večji od 145 !!!
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

golf torej:]
Slika
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

LaserJaMM napisal/-a:tale punto grande, pra**** mejhna je za par cm večji od 145 !!!
-za par cm manjši od 145 :wink:
-medosna punto grande-251,145-254
-dolžina punto-slabih 4m,145-410cm :doubt:
ABS
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Grosuplje

Včeraj sem sedel v novem Puntu in bo verjetno delal kar nekaj preglavic nežnejšemu spolu pri vožnji, saj se mi zdi zelo nepregleden. Meni je bil mk2 najlepši.
AR 164 3.0Q l.92 NIČ VEČ :(, Audi A6 2.8 l.98, MB C 280 l.93

Slika
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

@alfafil: zraven sem parkiral, višji je, zgleda tud daljši , no sam d ani večji.. si me pomiril :mrgreen:
Uporabniški avatar
Italiano
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

alfafil napisal/-a:-moti me izbira motorjev,1.4 77km,kaj pa močnejši :?: ,1,6, 1,8 :?:
-zakaj 130,še pri lancji Y so dali 150km,zakaj sami sebe tunkajo :?:
Fiat z grande puntom začenja novo strategijo oz. tržni pristop in sicer ne bo tako kot do zdaj, ko so na začetku odkrili vse adute, kar se tiče motorjev in opreme, potem 3 leta nič novega, naredili neki facelift in potem gledali, kako avto počasi umira. Nova strategija naj bi bila nenehno dopolnjevanje paketov opreme z novimi motorji, opremo, notranjostjo (barve, materiali), ki bo tako ohranila model dlje časa zanimivega. Tako so nam za kasneje obljubili vse motorje, ki si jih naštel, razen 1.8, pride pa še 1.6 turbo s 180 KM, 2.0 Abarth z 220 KM in 1.9 JTD s 150 KM. Živi bili pa videli.
Dejan156 napisal/-a:mislm da bi se mogu kr dobr prodajat če ne bojo previsoke cene.
Uroš napisal/-a:najbrž se avto tako dobro prodaja da smo stare stranke nebodigatreba :wave: Alfa !
Grande Punto je trenutno najbolje prodajani avto v Evropi =D>

Slika
AR155 napisal/-a:tanovi punto rally s2000 ima baje boljse karakteristike kot evo 8 ki ima isto 2,0 masino.
Fiat ima v načrtu Abarth verzijo Punta z 2.0 motorjem in 220 KM. Dirkalna verzija Abartha S2000 z 280 KM pa je zmagala na svoji prvi dirki rallyja prejšnji mesec z veliko prednostjo pred Lancerjem EVO 9 in Imprezo N11 =D>

Slika
alfafil napisal/-a:-dolžina punto-slabih 4m
Punto je dolg natanko 403 cm, kar je celo več kot Fiatov Bravo :shock: *::=)
Odgovori
  • Informacija