Fiat tipo ne dela ventilator hladilnika ?

Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati,...
Odgovori
Uporabniški avatar
jahtba
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: koroška

Kaj bi lahko bilo narobe, ventilator se ne vklopi pri visoki temperaturi. Sam ventilator je v redu, na termostatu na hladilniku sem preizkusil vezat direktno pa nič. Tako imam sedaj ročno stikalo za vklopit ventilator. Prosim za nasvet .
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

termostikalo ?
Uporabniški avatar
blatnik
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje

skoraj 100% termostikalo
Meni se je na tipotu pokvaril v 10-ih letih 2×, cena novega ( neoriginalnega ) je bila okoli 2-3k SIT
Aja pa še to na embalaži zadnjega je pisalo da paše tudi za 145 - mašina pa je bila 1,6 i.e. letnik 95...

LP
Uporabniški avatar
jahtba
Alfa Junior
Alfa Junior

Se strinjam, samo to stikalo je namontirano na sam hladilnik ? Zakaj pa potem ne gre direktno prevezat preko njega ? Ali je to stikalo še kje na drugem mestu ?
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

rele ventilatorja, varovalka ventilatorja?
Uporabniški avatar
blatnik
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje

jahtba napisal/-a:Se strinjam, samo to stikalo je namontirano na sam hladilnik ? Zakaj pa potem ne gre direktno prevezat preko njega ? Ali je to stikalo še kje na drugem mestu ?
hmm če te prav razumem, si potegnil iz termostikala konektor dol in oba pola dorektno prevezal z žico... pa se ventilator ni vklopil ??? .. ko sem jaz preizkušal je ta način deloval BP... Tukaj je najverjetneje res kriva kakšna varovalka.. ali pa je kje kabel ki pelje do termostikala prekinjen..

ko si omejal da imaš sedaj ročno stikalo.. a tega si direkt iz akumulatorja gor vezal al kako ?

lp
Uporabniški avatar
wolf66
Alfa Member
Alfa Member

Preizkusi še, če pride plus direktno na ventilator. Termostikalo preklaplja maso.
Uporabniški avatar
jahtba
Alfa Junior
Alfa Junior

wolf66 napisal/-a:Preizkusi še, če pride plus direktno na ventilator. Termostikalo preklaplja maso.
Točno, maso sem dodal preko stikala - moram jutri preverit vso zadevo,lahko da je kaj narobe z maso ki pride do termostikala ! Bom poročal. (to,da sem samo povezal priklopa na termostikalu seveda nič ne pomaga,če do njega ni dobre mase, se mi že svita !!!!!!!!!!!)

Sedaj moram ugotovit kam gre tisti kabl preko katerega bi stikalo moralo dobit maso. Predvidevam, da je termostat ok, samo kot rečeno se zastonj vklopi,ker ne dobi mase.
Uporabniški avatar
jahtba
Alfa Junior
Alfa Junior

Najtežje je neki popravljat če ne veš fore, zdaj sem se lotu zadeve in ugotovil:
- tam kjer sem mislil,da je termostat hladilnika je res termostat - ki meri temperaturo zraka ki piha skoz hladilnik. Pravi termostat,ki je montiran v sam pretok vode in ima tri priklope pa sem šele sedaj našel čist od spodaj. OK termostasko stikalo vezano na temperaturo vode bom takoj zamenjal, zanima pa me funkcija termostata za merjenje zraka.
- zdaj me zanima,ali mi lahko kdor koli pojasni princip delovanja obeh termostatov, oziroma kako to sploh deluje - je v povezavi en z drugim ?
Odgovori
  • Informacija