hud problem z avtomatom za smerokaze

Tehnične teme o modelih 164 in 166

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
jahtba
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: koroška

Na alfi 164 s V6 T mi je odpovedal avtomat za smerokaze. Smola je toliko večja ker sem doma na koroškem,kjer je zelo slaba ponudba rezervnih delov nasploh, z avtom pa ne kaže vozit (brez smernikov). Baje ga ni na zalogi niti v Ljubljani, ima kdo izkušnje s tem problemom. Odgovarja mogoče avtomat z drugega modela, ima kdo mogoče shemo priklopa (da bi povezal z drugim relejem),skratka vsaka pomoč bi mi prav prišla, posebej še če bo še hitra povrh.
Alfo sem šele kupil in moram pripomnit me to kar jezi in če ....
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

kaj pa kako razbito oz z odpada pomoje majo use enako
Uporabniški avatar
apersa
Alfist
Alfist
Kraj: Koroška
Kontakt:

POKLIČE 040833755 ,Vedran
PA VPRAŠAJ ČE ŠE MA KAJ TRAKEGA KJE JE MEL FUL DELOV ZA 164,pa povej da ti je peršak dal cifro
LEP pozdrav Andrej
Slika
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Js mam doma 164.
Pridi in si vzemi dol - podarim.
Upam da ti paše iz 2.5 TD. (pozanimaj se, pa mi sporoči)

Lokacija - Carinarnica.... Eurocity... tam kjer je bencinska kjer tankajo Eurocityjevi tovornjaki.
Uporabniški avatar
jahtba
Alfa Junior
Alfa Junior

Unicorn napisal/-a:Js mam doma 164.
Pridi in si vzemi dol - podarim.
Upam da ti paše iz 2.5 TD. (pozanimaj se, pa mi sporoči)

Lokacija - Carinarnica.... Eurocity... tam kjer je bencinska kjer tankajo Eurocityjevi tovornjaki.
To je pa za pozdravit, vsekakor bom prišel iskat. Računam že jutri popoldan.
Uporabniški avatar
jahtba
Alfa Junior
Alfa Junior

Kljub izdatni pomoči Unicorn-a (prijaznem sprejemu,preizkusili smo vse variante) je problem še vedno odprt. Res je nekoliko nenavadno, da se za določen model avta posebej izdeluje avtomat za smerokaze, posebej če ne gre za enormne številke izdelanih vozil (tako na pamet predpostavljam, da ar 164 super v6 t ni izdelano v tako velikih serijah, posebej če smo že ugotovili, da od dizl variante ne ustreza.
Gre za škatlico 2,5 x 2,5 x 4 cm, ima 7 kontaktov in je brez oznak.
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

jahtba napisal/-a:Kljub izdatni pomoči Unicorn-a (prijaznem sprejemu,preizkusili smo vse variante) je problem še vedno odprt. Res je nekoliko nenavadno, da se za določen model avta posebej izdeluje avtomat za smerokaze, posebej če ne gre za enormne številke izdelanih vozil (tako na pamet predpostavljam, da ar 164 super v6 t ni izdelano v tako velikih serijah, posebej če smo že ugotovili, da od dizl variante ne ustreza.
Gre za škatlico 2,5 x 2,5 x 4 cm, ima 7 kontaktov in je brez oznak.
ne pasa, ta avtomat je novejse izdelave, avto naj bi bil izdelan za bodoci euro trg, ki naj bi poleg imeli imeli se neko lucko (signalno menda), ko naj bi svetila ko imas priklopljeno se poleg priklopnik ali prikolico
zato ima poleg se 2 kontakta, stari so meli 5
pa nikakor niste mogli predelat ? prevezat
super
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

smo ugotovili da je najverjetneje zabilo avtomat za vse 4 smernike, ker ko vstaviš noter rele, že kar brez kontakta dela en par smernikov. Celo tako, da pri mojem releju dela levi par, z njegovim relejem pa desni par - vse brez kontakta. Čudno... je treba pogledat gumb za vse 4 - lahko da je res tistega kje kaj uničlo...
Uporabniški avatar
jahtba
Alfa Junior
Alfa Junior

Unicorn napisal/-a:smo ugotovili da je najverjetneje zabilo avtomat za vse 4 smernike, ker ko vstaviš noter rele, že kar brez kontakta dela en par smernikov. Celo tako, da pri mojem releju dela levi par, z njegovim relejem pa desni par - vse brez kontakta. Čudno... je treba pogledat gumb za vse 4 - lahko da je res tistega kje kaj uničlo...
Pri podrobnem pregledu avtomata sem ugotovil,da ima na tiskanem vezju mali čip in če pogledaš stikalo vseh štirih utripalk - je to samo tipalo, ki da pulz in se ne vklaplja klasično gor dol, sem vedno bolj prepričan, da gre za odpoved le-tega. Na servisu bo treba naročit drugega,kot vidiš vesoljna slovenija z ljubitelji vozil alfa romeo tega pač nima, ga ne pozna in o tem seveda ne debatira. Hvala pa kljub temu.
Kupil novega - 14.500 sit, dela brez problemov !
Odgovori
  • Informacija